Formüllerin forma veri işlerken çalışmama (güncellememe) sorunu
Tarih
19/01/2012 12:23
Konu Sahibi
kursad05
Yorumlar
9
Okunma
2302
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy



kursad05
Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
04/09/2016,21:03
Çözüldü 
Değerli üstatlarım,
Ben okulda kullanmak üzere ücret onayı hazırlıyorum. Daha doğrusu hazırladım. Vba dan formülleri girdim. İlgili kutuların ve onay kutuların "güncelleştirme sonrasında" kısmına kodları oluşturdum. Form(Form Adı=Ücret Onayı alt2) içinse "Geçerli Olduğunda" kısmına kodları oluşturdum. Verileri girdiğim zaman veya değiştirdiğim zaman ilgili onay kutuları duruma göre anında güncelleniyor ancak değer yazması ve hesap yapması gereken kutular işlem yapmıyor. Bunun için forma YENİLE düğmesi de ekledim. Lakin yine hesaplama yapmıyor. Taki yaptığım kayıtları tek tek üzerlerine tıklayınca verileri hesalıyor. Hesaplama ve istenen veriyi yazm noktasında sıkıntı yok. Sıkıntı, bu işlemi veri girerken yapmaması. Örneklerde veri girişi yaptım ne demek istediğimi her bir satıra fare ile tıklayınca daha iyi anlarsınız. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ek Dosyalar
ücretonayı2003.rar
[139.32 KB]

Ek Dosyalar
ücretonayı2010.rar
[320.05 KB]
Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:30
Çözüldü 
Onay kutularının olmadığını farzedersek, hesaplamanın neye göre yapılacağını kısaca anlatır mısınız ?
Cevapla


kursad05
Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
04/09/2016,21:03
Çözüldü 
(19/01/2012, 19:57)sledgeab Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Onay kutularının olmadığını farzedersek, hesaplamanın neye göre yapılacağını kısaca anlatır mısınız ?

Tabi ki hocam.
Öncelikle [a]=[c] ve [b]=[ç] olacak.
j= ç + d + e + f + g + ğ + h + ı + i (bu da son toplam olacak)

Onun haricinde geri kalan hesaplamayı ekteki excel(2003) dosyasında tablo halinde gösterdim.
En kısa şekilde ancak böyle anlattım hocam.
Ek Dosyalar
hesaplama.xls
[29 KB]
Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:30
Çözüldü 
Tüm kodları silip aşağıdaki kodu vb sayfasına ekleyin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
Sub Hesapla()
Select Case Me.Ünvan.Value
Case "Okul Müdürü"
	Me.a.Value = "0"
	Me.d.Value = "20"
	Me.f.Value = "0"
	Me.g.Value = "0"
	Me.c = Me.a
	Me= Me.b
Case "Müdür Yardımcısı"
	Me.a.Value = "0"
	Me.d.Value = "18"
	Me.f.Value = "0"
	Me.g.Value = "0"
	Me.c = Me.a
	Me= Me.b
Case "Ücretli Öğretmen"
	Me.a.Value = "0"
	Me.d.Value = "0"
	Me.f.Value = "0"
	Me.g.Value = "0"
	Me.c = Me.a
	Me= Me.b
Case "Öğretmen"
    If Me.mkod = "Rehber Öğretmen" Then
		Me.a.Value = "0"
		Me.d.Value = "18"
		Me.f.Value = "0"
		Me.g.Value = "0"
		Me.c = Me.a
		Me= Me.b
    ElseIf Me.mkod = "Sınıf Öğretmenliği" Then
		Me.a.Value = "18"
		Me.d.Value = "0"
		Me.f.Value = "3"
		Me.g.Value = "0"
		Me.c = Me.a
		Me= Me.b
    ElseIf Me.mkod = "Okul Öncesi" Then
		Me.a.Value = "18"
		Me.d.Value = "0"
		Me.f.Value = "3"
		Me.g.Value = "0"
		Me.c = Me.a
		Me= Me.b
    Else
		Me.a.Value = "15"
		Me.d.Value = "0"
		Me.f.Value = "2"
		Me.c = Me.a
		Me= Me.b
  
		If Me.c.Value + Me.ç.Value = "30" Then
			Me.g.Value = "3"
		ElseIf Me.c + Me>= 20 And Me.c + Me<= 29 Then
			Me.g.Value = "2"
		ElseIf Me.c + Me>= 10 And Me.c + Me<= 19 Then
			Me.g.Value = "1"
		Else
			Me.g.Value = "0"
		End If
    End If
End Select
j = ç + d + e + f + g + ğ + h + ı + i

Me.a.Requery
Me.b.Requery
Me.c.Requery
Me.ç.Requery
Me.d.Requery
Me.f.Requery
Me.g.Requery
Me.j.Requery
End Sub


dana sonra Ünvan, mkod ve b metin kutularının çıkıldığında olayına

Visual Basic Code
Call Hesapla

kodu ekleyin.

birkaç ders ve ünvan denedim problem gözükmüyor.

Deneyip bilgi veriniz.

Cevapla


kursad05
Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
04/09/2016,21:03
Çözüldü 
Hocam ben bu verdiğiniz kodları nereye yazacağım? Tüm kodları silip yapıştırdım olmadı. Modül olarak yaptım yine olmadı. yapıştırdığım zaman hepsi kırmızı renkte oluyorlar.
Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:30
Çözüldü 
"Ücret Onayı alt2" formunun vb sayfasını aç, option compare database harici hepsini sil, Sub Hesapla() kodunu yapıştır.

Ek Dosyalar
ücretonayı2003_sled.rar
[126.21 KB]

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Photo form üzerinden alt forma veri girişi yapılamaması murat dikme 5 76 Bugün, 00:51 murat dikme
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 228 Bugün, 00:08 mbo69221088
  Açılan kutuda seçilen ilk satır kayıt getiriyor sorunu nightashes 2 64 07/12/2016, 18:23 nightashes
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 443 14/11/2016, 08:48 ates2014
  Sorgudan ifade alanını forma aldırma yenginoglu 2 85 10/11/2016, 01:34 yenginoglu


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya