Formlarda veri arasında ileri geri alma
Tarih
19/01/2010 18:38
Konu Sahibi
leylaz
Yorumlar
11
Okunma
3096
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



leylaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar accesi öğrenmeye çalışıyorum. 07 de bir taslak hazırladım. Tablodaki veriyi forma çevirdim. Fakat aşağıdaki resimde ileri ve geri butonları ile mevcut tablomdaki veriler arasında geçiş yapamıyorum.

resim

Ardarda veri girdiğimde o esnada geri ileri yapabiliyorum fakat formu kapatıp tekrar açtığımda belirtilen kayda gidemezsiniz gibi bir uyarı geliyor.

Ayrıca 2007 de bu formun açılışta otomatik açılmasını nasıl sağlayabilirim?

Saygılar.


Ek Dosyalar
.rar   deneme_L1.rar (Dosya Boyutu: 20,78 KB / İndirme Sayısı: 13)
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Nika
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
69
16/04/2009
3
Ağrı
Ofis 2003
09/08/2010,02:10
Çözüldü 
Accessin sol ust kosesinde ki office butonunu tiklayinca Access options i goreceksiniz onu tiklayiniz,current databse tab inda Display Form dan istediginiz formun, program acildiginda acilmasini saglayabilirsiniz.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Katıştırılmış makro yerine Vba kodu ile bu işlemi yaparsanız daha iyi olur. Bir buton eklediğinizde açılan pencereden hazır olarak size sunulmaktadır.

Profilinizde ofis versiyonunuz yazmıyor ancak 2003 olduğunu varsayarak söylersek Menüde Araçlar-Başlangıç tıklayarak istediğiniz formu başlangıç yapabilirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Nika
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
69
16/04/2009
3
Ağrı
Ofis 2003
09/08/2010,02:10
Çözüldü 
(19/01/2010, 19:25)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Katıştırılmış makro yerine Vba kodu ile bu işlemi yaparsanız daha iyi olur. Bir buton eklediğinizde açılan pencereden hazır olarak size sunulmaktadır.

Profilinizde ofis versiyonunuz yazmıyor ancak 2003 olduğunu varsayarak söylersek Menüde Araçlar-Başlangıç tıklayarak istediğiniz formu başlangıç yapabilirsiniz.

Offis 2007 kullaniyor diyerek acilis formunu anlatmaya calistim. Ancak 2003 deki vb kodlarinin bir cogu 2007 de otomatik olarak macro ya donuyor. Dediginiz gibi ilgili butonlarin yeniden vb ile yazilmasi gerekiyor.
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın leylaz;
Örneğinizi düzelttim. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   deneme_L2.rar (Dosya Boyutu: 15,52 KB / İndirme Sayısı: 23)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

leylaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
Hepinize teşekkür ederim. Açılışta istediğim formun görünmesi olayını kavradım.
Butonlar konusunda vb kodlama önermişsiniz. Vb kodlama hakkında bilgim yok. Bu kodlar işlem mantığı olarak ileri-geri için hep aynı mıdır? Yani bu form için uygulayacağım vb kodlarını başka formlar içinde uygulayabilecek miyim?

Hayri16 bey tam istediğim gibi oldu.Ellerinize sağlık. Dikkatimi çekti tablo adlarını Tr karakterden arındırmışsınızImg-grin Bundan sonraki denemelerimde bu ayrıntıyı göz önünde bulunduracağım.

Butonlar için kod yazdıysanız o kodlara nasıl erişebilirim? Veya hangi işlem basamaklarını uygulamalıyım. Balık tutmasını öğreneyim istiyorum. Bundan sonraki formlarında da aynı konu karşıma çıkacak. Sürekli başınızı ağrıtmamış olurum. İmkanınız varsa görselde eklerseniz minnattar olurum.
Office 07 kullanıyorum.
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 150 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Tarihe göre rapor alma ve seçilen tarihi raporda gösterme ertans 6 246 30/12/2016, 16:45 ertans
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 334 26/12/2016, 11:38 raburabu
  iki tablo arasında girilen veriyi ikinci tabloda alan olarak oluşturma yardım bilservisci 8 248 15/12/2016, 11:49 atoz112
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 363 10/12/2016, 00:08 mbo69221088


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya