Formlar arasında otomatik sayı birleştirme
Tarih
27/06/2013 03:50
Konu Sahibi
erenbebe
Yorumlar
4
Okunma
946
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



erenbebe
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
3
24/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
06/07/2014,07:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın hocalarım Acceste bir çok bilgiyi sizlerden öğrendim ama öyle bir yere takıldım bir türlü toplayamıyorum bu nedir;

Access 2003 te iş talep formu yapmaya çalışıyorum bu çalışmada 5 adet form ve 5 adet tablo mevcut benim sorunum birbirinden farklı bu formlardaki genel sayısının (otomatik sayı) ayrı ayrı çalışması değil'de bütün formlarım da arka arkaya ortak çalışmasını istiyorum

örneğin:
elektrik formunu açtım işlem yaptım "otomatik sayı (1)"kayıt yaptım çıktım,
makina formunu açtım işlem yaptım "otomatik sayı (2)" kayıt yaptım çıktım,
elektronik formunu açtım işlem yaptım "otomatik sayı (3)" kayıt yaptım çıktım,
tekne formunu açtım işlem yaptım "otomatik sayı (4)" kayıt yaptım çıktım,
......... formunu açtım işlem yaptım "otomatik sayı (5)" kayıt yaptım çıktım,
gibi.
Ama bende her forma kayıt yaptığımda O formun kaçıncı numarasında kaldıysam oradan devam ediyor. 5 form için tek otomatik sayı yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Bu arada veri tabanıma çeki düzen veremediğim için örnek gönderemedim.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.182
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Yardımıcı olabilmem için bahsettiğin 5 tablo ve 5 formu tekrar oluşturmam lazım. Siz örneğinizi ekleyin, örneğiniz üzerinden yapalım.
Cevapla

erenbebe
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
3
24/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
06/07/2014,07:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın OZAN AKKAYA istediğiniz form ve tabloları ekleyerek gönderdim seçim formu ile 5 adet formu görebilirsiniz.

TEŞEKKÜRLER.


Ek Dosyalar
.rar   İŞ TALEP FORMU.rar (Dosya Boyutu: 51,36 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.182
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
sadece elektrik, elektronik ve makine formlarını düzenledim.

her üç formun açıldığında olayında

Visual Basic Code
If IsNull(Me.GENEL) Then
Me.GENEL = Nz(DMax("[GENEL]", "srg_sirano") + 1, 1)
End If


kodu yazılı.

3 tablonun genel (otomatik sayıyı sayı olarak değiştirdim) alanlarındaki verileri görebilmek için srg_sirano adında sorgu oluşturdum.

Yaptığım bu işleme göre kalan tablo ve formları Elektrik formundaki gibi düzenlemelisiniz.

Ayrıca Site Kurallarına uygun konu açınız.



Ek Dosyalar
.rar   İŞ TALEP FORMU.rar (Dosya Boyutu: 47,85 KB / İndirme Sayısı: 5)
Cevapla

erenbebe
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
3
24/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
06/07/2014,07:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkür Ediyorum OzanAkkaya elinize sağlık aynen benim yazamadığım sorguydu çok saolun istediğim gibi olmuş tam olarak bitirdiğimde size bir örnek göndereceğim şimdilik görselleri ile çalışamadım ana hatları ile uğraşıyorum artık bir not verirsiniz heralde saolun+rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 3.904 05/01/2017, 00:20 donepezil
  Birleştirme sorgusunda sayı formatı hatası Mecnun24 8 242 15/12/2016, 16:39 atoz112
  iki tablo arasında girilen veriyi ikinci tabloda alan olarak oluşturma yardım bilservisci 8 244 15/12/2016, 11:49 atoz112
  Bir buton ile formlar açmak nightashes 10 334 20/11/2016, 10:54 nightashes
  Formlar Arası Bağlantı Kurma mmert06 3 191 31/10/2016, 16:31 mmert06


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya