Formdan Web Sayfasi Acma
Tarih
22/11/2009 22:01
Konu Sahibi
quad
Yorumlar
3
Okunma
1521
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



quad
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
7
12/10/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/05/2011,12:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaslar konu ile ilgili farkli mesajlar vardi ama yeni bir baslikta sormak daha iyi olur diye dusundum.

Form uzerinde bir butona tiklandiginda icinde text bolumunde yazan bilgiyide alarak bir int. explorer actirmak istiyorum.
yani wwww.google.com/ text21 e yazilan ve =fast gibi bir uzantisi olan.
ekteki sekilde yaptim. ancak sayfanin acilma suresi oldukca uzun suruyo. buton tıklandıktan sonra web sayfasinin gelmesi cok vakit aliyor.
diger sekilde daha hizli sayfayi acabiliyorum ancak bu sefer adrese istedigim gibi ekleme yapamiyorum.

yardimci olabilirmisiniz..

tesekkurler..

Private Sub komut1_Click()
a = "http://www.google.com/"
b = Me.Text21
c = "=fast"
Me.komut1.HyperlinkAddress = a & b & c
End Sub

2.tur

Private Sub Komut24_Click()
a = "http://www.google.com/"
b = Me.Text21
c = "=fast"

d = a & b & c

Shell("C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" & d, vbMaximizedFocus)

End Sub
quad, 12-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Sayın quad
Aşağıda sitemizde aynı konunun işlendiği linkleri veriyorum:

http://www.accesstr.net/konu-google-aram...ircak.html

Genel olarak sorgulama sonucuma da şurdan ulaşılıyor:

http://www.accesstr.net/googlearama.php?....html#1091
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

quad
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
7
12/10/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/05/2011,12:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
yapmak istedigim google arama sayfasi degil. googlei sadece ornek olarak yazdim.

istedigim xxx sitesinin linkine textteki metini ve son degiskendeki bilgiyi ekleyip oyle internet sayfasi acmak.

Private Sub Komut24_Click()
a = "http://www.xxxx.com/"
b = Me.Text21
c = "=fast"

d = a & b & c

Shell("C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" & d, vbMaximizedFocus)

End Sub
tam olarak yapmak istedigim;

Shell("C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
in sonunda istedigim adresi yazabiliyorum. ancak adres yazmak yerine degisken koyamiyorum. boyle bir imkanım varmı?
quad, 12-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

quad
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
7
12/10/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/05/2011,12:16
Çözüldü 
forumdan baska bir ornekten esinlenerek toparladim..
bu sekilde istedigim gibi calisiyor.

Dim blg, programi As String

programi = "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE"
Me.Text21.SetFocus

blg = "http://www.xxx.tr/asdd=" & Me.Text21.Text & "&e=k"

a = Shell(programi & " " & blg, vbMaximizedFocus)
quad, 12-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 3.907 05/01/2017, 00:20 donepezil
  Dış Form açma QATLET 9 216 27/12/2016, 16:25 QATLET
  Açılan kutuda girilen ürün kodu yoksa, form açma ferhatozge 9 323 23/11/2016, 23:45 ozanakkaya
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 287 14/11/2016, 18:43 mehami
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 387 09/11/2016, 23:35 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya