Formdan veri tabanına resim eklemek Lütfen!!!
Tarih
25/12/2011 19:48
Konu Sahibi
tracar
Yorumlar
12
Okunma
2672
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



tracar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
1
14/05/2011
3
Erzurum
Ofis 2007
05/03/2012,16:15
Çözüldü 
Merhaba Değerli Arkadaşlar ve Üstadlar,
İki gündür formdan veri tabanına resim eklemeye çalışıyorum bir türlü beceremedim. Formdan bir çok arkadaşın örneğini indirdim, kusursuz çalışıyor kendi koduma yerleştirdiğimde hatalardan arındıramıyorum. referanslara kadar herşeyi adım adım kontrol ettim. şimdi veritabanım da karışmaya başladı. Acele olmasa komut komut öğrenip yapacağım ama yarına kadar bu resim ekleme olması lazım. Bir yol, bir yöntem... Lütfen.

Ek Dosyalar
d_giyim.rar
[112.24 KB]
Cevapla


tunchacı
Üye
Kullanici Avatari
Üye
H.... T....
19
3
24/12/2011
0
Adana
Ofis 2007
15/01/2012,00:26
Çözüldü 
tracar burda yaptıgın programı visaul studioda basic.net dilinde yapmayı denedinmi peki ?
TuncYazılım © 2011-2012
Cevapla


tracar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
1
14/05/2011
3
Erzurum
Ofis 2007
05/03/2012,16:15
Çözüldü 
hayır. ikisini sekronize kullanmak yerine direk accesste hepsini yapmayı denedim. vstudio ya şimdilik bulaşmayacağım. sizin fikriniz nedir?
Cevapla


tunchacı
Üye
Kullanici Avatari
Üye
H.... T....
19
3
24/12/2011
0
Adana
Ofis 2007
15/01/2012,00:26
Çözüldü 
veri tabanına resim kaydetmek veri tabanını şişir buda yavaslamaya sebeb olacaktır.Buda istenmeyen bir durum ama visaul studio ile bu duruma çözüm kolay programda hazırlanan bir buton ile bir klasör oluşturulup o klasöre seçilen resmin kopyası atılır ve resmin yolu veri tabanına kaydediler ve daha sonra kullanıcı gormek ıstedıgı bolumde resımde mevvcut ıse resimi veri tabanındaki yoldan cıkartır ve resmi gosterır .... (Yardımcı olabildimmi ?)
TuncYazılım © 2011-2012
Cevapla


tracar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
1
14/05/2011
3
Erzurum
Ofis 2007
05/03/2012,16:15
Çözüldü 
Yanlış anlamadı isem veritabanında resim yerine yolunu tutmamı tavsiye ediyorsunuz. Olur form üzerindeki picturebox veya her ne ise ondan çağırsamda aynı işlevi görür kanaatimdeyim. birde yaptığım uygulamalarda iki farklı uygulamayıda denedim sanırım en son çalıştığım sadece veriyolunu kaydedecek. hala denemeler halindeyim hataları bir nebze azalttım. yardımlarınız için teşekkürler. ama tamamen çözmüş değilim onu tekrar hatırlatmak isterim Img-grin
Cevapla


tunchacı
Üye
Kullanici Avatari
Üye
H.... T....
19
3
24/12/2011
0
Adana
Ofis 2007
15/01/2012,00:26
Çözüldü 
Anladım ben sizin için bir örnek yapmak için şimdi notlarımı inceleyeceğim size benim kullandıgım vbsic.net ile resmin yolunu kaydettim daha sonra bu resmi göstereceğim belki ozaman kafanızdaki soru işaretleri biraz daha azalır diye düşünüyorum (ayrıca evet bir pictureboxda göstereceksiniz elinizdeki resmin adresini bu mantık dogru bende size bu mantıgı studioda göstereceğim Img-grin )
TuncYazılım © 2011-2012
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Aynı Kişi adı ile Yeni Kayıt eklemek Mesut Kaytan 6 225 29/11/2016, 13:49 Mesut Kaytan
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 311 09/11/2016, 23:35 mehami
  Excelde koşullu resim renklendirme kadirdursun 5 176 19/10/2016, 11:44 kadirdursun
  Buton ile tabloya tarih eklemek mehmet8x 2 178 08/10/2016, 18:17 mehmet8x
Question Açılan Kutu aramalarına hepsi yada tümü seçeneği eklemek Yunus Bozkurt 8 426 06/09/2016, 17:55 Yunus Bozkurt


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya