Formdan Tabloya Veri Girme
Tarih
10/01/2010 00:29
Konu Sahibi
Rnet
Yorumlar
7
Okunma
2015
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Rnet
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
09/01/2010
0
İstanbul
Ofis 2003
11/06/2010,16:45
Çözüldü 
Herkese iyi geceler.
Benim Veritabanından bir ödevim var. bunun için otoparkla ilgili birşey seçtim.Yapmak istediğim şu Formdan Kayıt girle plaka süre iç temizlik seçili ise tabloda evet değilse hayır ekle diyince ekleyecek,Temizle diyince temizlicek. İlişkilendirmeyi yapamadım Yardımcı olursanız çok sevinirim.


Ek Dosyalar
.zip   Vt1.zip (Dosya Boyutu: 21,9 KB / İndirme Sayısı: 9)
Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Sn.Rnet. Sitemize hoş geldiniz. Sanırım Site Kurallarını okumadan doğrudan soruya geçtiniz. Lütfen kuralları gözden geçiriniz, soru ve eklentinizi bu doğrultuda sorunuz. Saygılarımla
Cevapla


Rnet
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
09/01/2010
0
İstanbul
Ofis 2003
11/06/2010,16:45
Çözüldü 
Özür Dilerim konuya direk daldığımdan. Img-grin Eklentiyi zipledim. Anlatımını yapabilirseniz benim için daha iyi olur.Veritabanını göstermek için ekledim.
Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Sn.Rnet; Ekteki durumunu bir inceleyin lütfen. Umarım istediğiniz budur. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   Otopark_2010-01-10.rar (Dosya Boyutu: 16,29 KB / İndirme Sayısı: 40)
Cevapla


Rnet
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
09/01/2010
0
İstanbul
Ofis 2003
11/06/2010,16:45
Çözüldü 
Teşekkür Ederim Buydu. Fakat bir soru daha soracağım.Bunu Hazırdan vermek istemiyorum.Kısaca bir anlatırmısınız nasıl yapıldığını?
Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Sayın Rnet. sizin daha evvel oluşturduğunuz OtoparkaKayit_Tablo isimli tabloya Sıra numarası alanı ekledik, bu alanın özelliğini otomatik sayı olarak atadık. Sırayla buradaki alanları incelerseniz, iç temizlik ve dış temizlik alanlarını Evet/Hayır, Ücret alanını ise para birimi olarak ayarladık.Tabloyla işimizs bittikten sonra formumuzu oluşturmaya sıra geldi. Tasarım görünümünde oluşturduğumuz yeni formumuzun özelliklerine girerek birada kayıt kaynağı olarak az önce düzenlediğimiz OtoparkaKayit_Tablo isimli tabloyu gösterdik. Sonrasında da Alan listesinden (Görünüm/Alanlistesi veya form tasarımı araç çubuğunda) tablodaki alanlarımızı forma aktardık.

Formun özelliklerinden kaydırma çubukları, kayıt seçicileri, kayıt bölücüleri gibi özellikleri istedğimiz duruma göre düzenledik. Sonrasında ise Ekle ve Sil düğmelerini yaptık. Bu düğmelerin nasıl çalıştığını Tıklandığında seçeneğindeki Olay Yordamı yazısının yanındaki ... nokta işaretine tıklayarak kod bölümünden incelersiniz. Umarım açıklamalarım faydalı olur. Kolay gelsin.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 233 Dün, 00:08 mbo69221088
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 202 15/11/2016, 00:59 shalala
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 319 09/11/2016, 23:35 mehami
  Formda isim girdiğimde tabloya rakam atıyor 53rize 3 118 04/11/2016, 00:56 ozanakkaya
  Tabloya Eklenen Resmi Formda Gösterme Problemi peter088 2 135 19/10/2016, 20:24 peter088


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya