Formdan Tabloya veri Aktarımı??
Tarih
03/11/2009 17:17
Konu Sahibi
mehmetf
Yorumlar
17
Okunma
7471
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mehmetf
Üye
Kullanici Avatari
Üye
22
8
29/10/2009
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
17/06/2013,21:03
Çözüldü 
SA
Arkadaşlar, Sabit olan bir formdan, yeni bir tabloya veri aktarmak istiyorum.
Örn. 10 tane metin kutusu değerinin toplandığı bağımsız bir metin kutusunu tamamen başka bir tabloya veri olarak aktarmak.
Sorguda toplama yapmadan bu işlemi nasıl yaparım??
mehmetf, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
06/12/2016,00:25
Çözüldü 
(örneksiz soru için en uygun cevap ; )
Ekleme sorgusu oluşturarak yap.
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


67-MKZSG
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
22/05/2009
0
Zonguldak
Ofis 2003
02/08/2016,02:17
Çözüldü 
evet bir denemen olsaydı ustalar sana yol gösterirdi. ben de denemeye çalıştım ama sanırım az bilgimiz olduğundan olmadı..
işte bunu anladım Ohmy
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Buyrun sizin için bir örnek hazırladım. İstediğiniz yerleri düzeltiriz.


Ek Dosyalar
.rar   Formdaki toplamı yeni tabloya eklemek_demiral.rar (Dosya Boyutu: 21,91 KB / İndirme Sayısı: 323)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Aynı işlemi tablo yapma sorgusu kullanmadan Sql komutlarıyla yapmak isterseniz, düğmeye basıldığında aşağıdaki kodları çalıştırın.

Kod:
docmd.runsql "SELECT Tablo1.kayit_id, Tablo1.toplam INTO [yeni tablo] FROM Tablo1 WHERE (((Tablo1.kayit_id)=[Formlar]![Form1]![kayit_id]));"


Ya da aşağıdaki örneği inceleyinImg-grin



Ek Dosyalar
.rar   Formdaki toplamı yeni tabloya eklemek2_demiral.rar (Dosya Boyutu: 21,38 KB / İndirme Sayısı: 206)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,21:16
Çözüldü 
Sn Mehmet hocam örneklerin ikisini de inceledim. Öncelikle emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkürler.
Eğer yanlış anlamazsanız öğrenmek için soruyorum.Butona basmasam da tabloya kayıt yapıyor.
Ayrıca seri bir şekilde mousenin düğmesini çevirince, kayıt girmeden yeni kayıt satırları ekliyor.
Buradaki fark nedir? Onu anlamaya çalışıyorum. Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 233 Dün, 00:08 mbo69221088
  Excelden Veri Aktarımı Hatası Xleash 6 144 25/11/2016, 10:52 Xleash
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 202 15/11/2016, 00:59 shalala
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 319 09/11/2016, 23:35 mehami
  Formda isim girdiğimde tabloya rakam atıyor 53rize 3 118 04/11/2016, 00:56 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya