formdan tablodaki belli bir alana değer atamak
Tarih
03/03/2010 09:52
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
7
Okunma
1916
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Arkadaşlar herkese merhaba

Ekteki örnekte tablo2 formunda tüm alanlara değer girip "komut6" butonuna basıldığında girilen ürün adı ve rengin tablo1'deki stok miktarını bulup formdaki adetle topluyor. Buraya kadar bir problem yok. Problem buradaki toplam sonucu olan Metin7'deki değeri Tablo1'deki ilgili ürün ve rengi belirtilen stok miktarı kısmına atmak.

Örneğin kırmızı balon stok miktarı 15 ve buna Tablo2 formunu kullanarak 20 adet giriş yaptık ve toplam stok 35 oldu. Metin7'deki bu 35 değerini Tablo1'deki kırmızı balon ürünün stok kısmına 35 olarak değiştirmek istiyorum.

İlgilenen ve yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı2.rar (Dosya Boyutu: 18,01 KB / İndirme Sayısı: 6)
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Buyrun sn. yasinunal sorgu1 de düzenleme yaptım işinizi görecek mi acaba?


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı2.rar (Dosya Boyutu: 28,22 KB / İndirme Sayısı: 31)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
komut6 nın kodunu
If vbNo = MsgBox("Kaydetmek İstiyor musun?", vbInformation + vbYesNo, "Uyarı") Then
Exit Sub
End If

Dim rst As DAO.Recordset

Dim x As Integer
x = Dlookup ("[stok]", "Tablo1", "urun='" & Forms![Tablo2]!urun & "' AND renk='" & Forms![Tablo2]!renk & "'")
x = x + Me.adet
Me.Metin7 = x

Set rst = CurrentDb.OpenRecordset("select * from tablo1 where urun='" & Forms![Tablo2]!urun & "' AND renk='" & Forms![Tablo2]!renk & "'")

With rst
.Edit
!stok = x
.Update
End With

bununla değiştir
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Sayın Pulletin ve Nurullah Bey

İkinizde süpersiniz tam istediğim gibi olmuş Img-grin +rep
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


AMD
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
3
04/03/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
17/03/2010,21:18
Çözüldü 
merhaba bendede formda yazdıgım bilgileri butona tıklayınca doktorlar tablosuna kaydolsun istiyorum ama yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim!..
Lapa Lapa Kar yağarken;Güneşin Sıcağında Kavrulmak gibiydi Seni sevmeLerim..
Cevapla


Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
sayın amd. ne doktorlar tablosu anlamadım.örnek yok.hiçbirşey yok.benim eklediğim örneği kendine uylarlayabilirsin.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  web sayfasının belli bir kısmını gösterme maras321 2 82 30/11/2016, 17:38 maras321
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 198 15/11/2016, 00:59 shalala
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 311 09/11/2016, 23:35 mehami
  Fiyat Listesi Atamak 53rize 11 201 04/11/2016, 13:32 53rize
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 406 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya