Formdan Sorgu kullanarak süzme if nasıl yapılır.
Tarih
20/12/2008 16:18
Konu Sahibi
YILDIRIMA82
Yorumlar
6
Okunma
3913
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar ben Access te yeniyim bir konuda epey zorlandım.Bir türlü çözüm bulamadım.Bir formda seçtiklerime göre tabloyu süzmesini istiyorum.Sorguyu yaparak müşteri-Müşteri temsilcisi-Gaz-İade Durumu gibi seçimlerle tabloyuı süzmek istiyorum.

Sorguda sadece seöimlerime dayalı süzme olsun.biri seçilmediyse işleme dahil edilmesin diğer seçeneklerle süzme yapsın istiyorum.Yani en az biri seçildiğinde süzme gerçekleşsin istiyorum.


Resimden daha kolay anlaşılır ...

resim
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sayın YILDIRIMA82 sorgunuzun ölçüt bölümünde bu kodu kullanın.

---------------------------------------------
Like[Değer Girin / Tümü İçin Boş Bırakın] &"*"
---------------------------------------------

Değer girerseniz girdiğiniz değere göre süzme yapar girmezseniz tüm kayıtları gösterir.
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Puletin cevabın için teşekkür ederim.Ama senin verdiğin Sql kodu galiba kullanıcan bir giriş girmesi için mesaj kutusu gibi bir şey çıkartır diye düşünüyorum:benim istediğim

Arama Formumda müşteri/müşteri temsilcisi/gaz/tüpNo gibi comboboxlar yardımıyla verileri süzmek.BU combox(listbox) ların biri yada tamamo seçilerrek süzme yapılsın istiyorum:

Yükardaki resimi bilgisayarınıza kaydedip,orada benim kullandoğım if komutu kullanmaya çalıştım.Eğer combobox boş değil ise seçime göre süz,dedim ama if false değeri için ne yazmam gerekiyorki seçim olmasıysa diğer seçimlerle süzsün.

Biraz uzadı galiba...Neyse yinede sağolum.bir çözümünü bulmaya çalışacam.

access in kullanılmasının en büyük yararı sorgular yardımıyla raporlama,süzme yapılması bunu en iyi sewkilde kullana bilirsem,access i daha çok sevecem.
Cevapla

syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
iif(isnull(alanadı);[alanadı];[formdakibaşvuru])

merhaba. ölçütündeki deyim yukarıdaki mantıkta olmalı. sorguya dahil edilen her alan için ayrıcada hazırlaman gerekli.
resimresim
Cevapla

YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Denicem sonuç alınca tekrar yazarım.,Yardım için teşkürler.
Cevapla

YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
syrup , verdiğin if kodunu denedim> ölçüt kısmına müşteri/Müşteri Temsilcisi/Gaz Adı/İadeDurumu olarak düzenledim.Ve(Ölçüt)/Veya dan dolayı hepsini seçmem gerekiyor.Benim istediği birini veya 2. veya 3. veya 4 'ünü de seçsem sonuç çıkması. Olmazsa çalıştıgım dosyayı buraya atım oradan yardımcı olursunuz.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  alt formdan çıkışta ana formdaki alanı güncelleme hknct 2 117 20/01/2017, 11:45 hknct
  Yemek Sipariş Portalı 4 Sorgu Ekleme al1en 2 136 18/01/2017, 00:26 ozanakkaya
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 245 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ? mugursan 11 395 13/01/2017, 19:50 mugursan
  Sorgu ile Karakter Ayırma Hk. rknbrlz 10 222 19/12/2016, 19:25 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya