Formdan Sorgu kullanarak süzme if nasıl yapılır.
Tarih
20/12/2008 16:18
Konu Sahibi
YILDIRIMA82
Yorumlar
6
Okunma
3866
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Arkadaşlar ben Access te yeniyim bir konuda epey zorlandım.Bir türlü çözüm bulamadım.Bir formda seçtiklerime göre tabloyu süzmesini istiyorum.Sorguyu yaparak müşteri-Müşteri temsilcisi-Gaz-İade Durumu gibi seçimlerle tabloyuı süzmek istiyorum.

Sorguda sadece seöimlerime dayalı süzme olsun.biri seçilmediyse işleme dahil edilmesin diğer seçeneklerle süzme yapsın istiyorum.Yani en az biri seçildiğinde süzme gerçekleşsin istiyorum.


Resimden daha kolay anlaşılır ...

resim
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Sayın YILDIRIMA82 sorgunuzun ölçüt bölümünde bu kodu kullanın.

---------------------------------------------
Like[Değer Girin / Tümü İçin Boş Bırakın] &"*"
---------------------------------------------

Değer girerseniz girdiğiniz değere göre süzme yapar girmezseniz tüm kayıtları gösterir.
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Puletin cevabın için teşekkür ederim.Ama senin verdiğin Sql kodu galiba kullanıcan bir giriş girmesi için mesaj kutusu gibi bir şey çıkartır diye düşünüyorum:benim istediğim

Arama Formumda müşteri/müşteri temsilcisi/gaz/tüpNo gibi comboboxlar yardımıyla verileri süzmek.BU combox(listbox) ların biri yada tamamo seçilerrek süzme yapılsın istiyorum:

Yükardaki resimi bilgisayarınıza kaydedip,orada benim kullandoğım if komutu kullanmaya çalıştım.Eğer combobox boş değil ise seçime göre süz,dedim ama if false değeri için ne yazmam gerekiyorki seçim olmasıysa diğer seçimlerle süzsün.

Biraz uzadı galiba...Neyse yinede sağolum.bir çözümünü bulmaya çalışacam.

access in kullanılmasının en büyük yararı sorgular yardımıyla raporlama,süzme yapılması bunu en iyi sewkilde kullana bilirsem,access i daha çok sevecem.
Cevapla


syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
iif(isnull(alanadı);[alanadı];[formdakibaşvuru])

merhaba. ölçütündeki deyim yukarıdaki mantıkta olmalı. sorguya dahil edilen her alan için ayrıcada hazırlaman gerekli.
resimresim
Cevapla


YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Denicem sonuç alınca tekrar yazarım.,Yardım için teşkürler.
Cevapla


YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
syrup , verdiğin if kodunu denedim> ölçüt kısmına müşteri/Müşteri Temsilcisi/Gaz Adı/İadeDurumu olarak düzenledim.Ve(Ölçüt)/Veya dan dolayı hepsini seçmem gerekiyor.Benim istediği birini veya 2. veya 3. veya 4 'ünü de seçsem sonuç çıkması. Olmazsa çalıştıgım dosyayı buraya atım oradan yardımcı olursunuz.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 206 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 195 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 182 15/11/2016, 12:08 ask200075
  3 comboboxtan 1 listboxa ayrı ayrı veri süzme? prtkl 10 184 14/11/2016, 22:33 prtkl
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 202 14/11/2016, 18:43 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya