Formdan otomatik tabloya otomatik kayıt
Tarih
17/07/2012 11:47
Konu Sahibi
uno2255
Yorumlar
4
Okunma
1029
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



uno2255
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Ü....
51
29/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
09/04/2013,15:17
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selamlar,
Ekli dosyada form1 ile açılış yaptığımda AAA ya bastığımda personel formu açılıp işlem yapmaya çalışıyorum. Ancak AAA ya bastıktan sonra personel formunu doldurduğumda
TBL_PERSONEL tablosunda ki SANTIYE_ID kısmının otomatik olarak AAA seçildiyse 1, BBB seçildiyse 2 ve CCC için ise 3 olmasını istiyorum...
Yani sırası ile
1...frm_1 de şantiye seçilecek
2... frm_personelde yapılan kayıtlar ilgili santiyenin altına atılacak

Frm_personel formunda SANTIYE_ID elle girmeden yapmak istiyorum...

Yardımlarınız için teşekkürler

Ek Dosyalar
DENEME.rar

uno2255, 29-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:41
Çözüldü 
Etiket8'in tıklandığında olayına

Visual Basic Code
DoCmd.OpenForm "FRM_PERSONEL"
Forms!FRM_PERSONEL!SANTIYE_ID = DLookup("[SANTIYE_ID]", "TBL_SAN", "[SANTIYE_ADI]=" & "'" & "AAA" & "'")

kodu ekle
FRM_PERSONEL formuna "SANTIYE_ID" adında, denetim kaynağı "SANTIYE_ID" olan metin kutusu ekle,

FRM_PERSONEL formunun açıldığında olayına

Visual Basic Code
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec


kodu ekle

Cevapla

uno2255
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Ü....
51
29/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
09/04/2013,15:17
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Ozan, İlginiz için çok teşekkür ederim...Dediğiniz gibi yaptım. Şimdi dosyada düzenlemeler yapıp tekrar bir iki sorum olacak çevaplarsanız çok memnun olurum, yardımınız için tekrar teşekkürler
uno2255, 29-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

uno2255
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Ü....
51
29/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
09/04/2013,15:17
Çözüldü 
Selamlar,
Biraz geliştirmeye çalıştım...2 sorum olacak.
.....Programı 1_FRM_GIRIS ile açıyorum...burda seçtiğim şantiye ismi GFC_MERKEZ_OFİS e basıldığı zaman bir önceki sorum gibi alt formlara bağlı bütün tablolarda o isme ait ID numarasının aktarılması...
....İkincisi gene 1_FRM_GIRIS de seçmiş olduğum GFC_MERKEZ_OFİS ismi veya TBL_SANTIYE deki istediğim bir sutundaki bilginin ilgili formlarda üst tarafta bulunan Label'ın içine yazılması ki girenler hangi şantiye ile ilgilendiklerini bilsinler

Sizi yoruyorsam kusura bakmayın...Saygılar
Ek Dosyalar
SON_4.rar

uno2255, 29-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
1_FRM_GIRIS formuna açılan kutu ekledim, açılan kutudan şantiye seçtikten sonra
FRM_1 isimli formu aç ve eklediğim butonu tıkla, metin kutusuna ilk seçtiğin şantiyenin id numarası aktarılacaktır. bu değeri istediğin yerde kullanabilirsin

Ek Dosyalar
SON_4.rar

Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  alt formdan çıkışta ana formdaki alanı güncelleme hknct 2 117 20/01/2017, 11:45 hknct
  Tabloya Resim Yolu Eklenen Resmi Raporda Gösterme siyahca 2 102 19/01/2017, 16:59 siyahca
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 3.920 05/01/2017, 00:20 donepezil
  Listedeki tüm kayıtları tabloya ekleme nightashes 2 103 01/01/2017, 11:54 nightashes
  mükerrer Kayıt taha1234 7 231 25/12/2016, 03:17 taha1234


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya