Formdan otomatik tabloya otomatik kayıt
Tarih
17/07/2012 11:47
Konu Sahibi
uno2255
Yorumlar
4
Okunma
1002
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



uno2255
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Ü....
51
29/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
09/04/2013,15:17
Çözüldü 
Selamlar,
Ekli dosyada form1 ile açılış yaptığımda AAA ya bastığımda personel formu açılıp işlem yapmaya çalışıyorum. Ancak AAA ya bastıktan sonra personel formunu doldurduğumda
TBL_PERSONEL tablosunda ki SANTIYE_ID kısmının otomatik olarak AAA seçildiyse 1, BBB seçildiyse 2 ve CCC için ise 3 olmasını istiyorum...
Yani sırası ile
1...frm_1 de şantiye seçilecek
2... frm_personelde yapılan kayıtlar ilgili santiyenin altına atılacak

Frm_personel formunda SANTIYE_ID elle girmeden yapmak istiyorum...

Yardımlarınız için teşekkürler

Ek Dosyalar
DENEME.rar
uno2255, 29-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.041
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:45
Çözüldü 
Etiket8'in tıklandığında olayına

Visual Basic Code
DoCmd.OpenForm "FRM_PERSONEL"
Forms!FRM_PERSONEL!SANTIYE_ID = DLookup("[SANTIYE_ID]", "TBL_SAN", "[SANTIYE_ADI]=" & "'" & "AAA" & "'")

kodu ekle
FRM_PERSONEL formuna "SANTIYE_ID" adında, denetim kaynağı "SANTIYE_ID" olan metin kutusu ekle,

FRM_PERSONEL formunun açıldığında olayına

Visual Basic Code
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec


kodu ekle

Cevapla


uno2255
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Ü....
51
29/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
09/04/2013,15:17
Çözüldü 
Sayın Ozan, İlginiz için çok teşekkür ederim...Dediğiniz gibi yaptım. Şimdi dosyada düzenlemeler yapıp tekrar bir iki sorum olacak çevaplarsanız çok memnun olurum, yardımınız için tekrar teşekkürler
uno2255, 29-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


uno2255
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Ü....
51
29/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
09/04/2013,15:17
Çözüldü 
Selamlar,
Biraz geliştirmeye çalıştım...2 sorum olacak.
.....Programı 1_FRM_GIRIS ile açıyorum...burda seçtiğim şantiye ismi GFC_MERKEZ_OFİS e basıldığı zaman bir önceki sorum gibi alt formlara bağlı bütün tablolarda o isme ait ID numarasının aktarılması...
....İkincisi gene 1_FRM_GIRIS de seçmiş olduğum GFC_MERKEZ_OFİS ismi veya TBL_SANTIYE deki istediğim bir sutundaki bilginin ilgili formlarda üst tarafta bulunan Label'ın içine yazılması ki girenler hangi şantiye ile ilgilendiklerini bilsinler

Sizi yoruyorsam kusura bakmayın...Saygılar
Ek Dosyalar
SON_4.rar
uno2255, 29-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.041
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:45
Çözüldü 
1_FRM_GIRIS formuna açılan kutu ekledim, açılan kutudan şantiye seçtikten sonra
FRM_1 isimli formu aç ve eklediğim butonu tıkla, metin kutusuna ilk seçtiğin şantiyenin id numarası aktarılacaktır. bu değeri istediğin yerde kullanabilirsin

Ek Dosyalar
SON_4.rar
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Açılan kutuda seçilen ilk satır kayıt getiriyor sorunu nightashes 2 52 Dün, 18:23 nightashes
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.712 Dün, 12:31 donepezil
  Mükerrer Kayıt Hk. Serkan Çevik 2 76 01/12/2016, 22:37 Serkan Çevik
  Aynı Kişi adı ile Yeni Kayıt eklemek Mesut Kaytan 6 234 29/11/2016, 13:49 Mesut Kaytan
  Güncelleştirme Sorgusu Çalıştırınca Kayıt Kilit Hatası Hakkında shalala 2 54 23/11/2016, 00:39 shalala


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya