Formdan kriter girerek sorgu çalıştırmak.
Tarih
05/03/2012 11:26
Konu Sahibi
ahmet029
Yorumlar
9
Okunma
1775
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ahmet029
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Merhabalar
Şöyle bir şey yapmak mümkünmüdür;Forma kriter girip butona basarak sorgu çalıştırmak ve bu sorguyu raporlamak istiyorum,bunu sorgunun ölçüt satırına yazarak yapabiliyoruz ancak ben kriteri formdan girmek istiyorum,burada girlecek kriter tarih aralığı,isim,vs olacak bir tanesini yapsam diğerlerini yaparım sanırım.İlginize.Teşekkürler.
Cevapla


iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2016,11:19
Çözüldü 
Sorgunun ölçütüne
sağ tıklayıp oluştur/Formlar/YüklüFormlar/Kriter alanınız şeklinde yapabileceğiniz gibi

SQL Code
Like "*" & [Formlar]![Form Adı]![Formdaki kriter] & "*" 

yazarak ta yapabilirsiniz

Buradaki
Like "*"

ölçütünüzü esnek tutmanızı sağlar.

Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla


ahmet029
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Merhaba İscinar hocam dediğiniz şekilde yaptım oldu ancak sorun şu gireceğim kriteri açılır listeden seçmek istiyorum bu olmuyor (metin 102) bana isim yerine kişiye ait ıd veriyor rakam çıkıyor bunu nasıl önlerim ,aynı sorunu grafik yaparkende yaşıyorum sürekli Id ler geliyor oysakı ben ikinci sütündaki değeri görmek istiyorum.Yardımlarınız için teşekkürler.
Dosyamı eklemeyi unuttum özür.

Ek Dosyalar
Arıza Kayıt.zip
[273.52 KB]
Cevapla


iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2016,11:19
Çözüldü 
2003 olmadığı için örneğinizi inceleyemedim ancak
Veri sekmesinden Açılır kutunuzun kaynağını düzenlerseniz sorun çözülür.
İkinci sütun için sütun genişliklerini ilk sütunun genişliğini sıfır olacak şekilde düzenleyin.

Önemli not:
Arama yapacağınız tablo veya sorguda ID depolanıyorsa bu şekilde
eğer ID yerine verinin kendisi depolanıyorsa sütın sayısını teke düşürmelisiniz.

Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla


ahmet029
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Merhabalar
İsçınar hocam yapamadım olmadı yine id ler çıkıyor.Id depolanıyor ancak sürekli ıd ler gözüküyor sanırım temelde sorun var.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Lütfen örnelerinizi eklerken şifre kullanmamaya özen gösteriniz
Örnek altta dır
Ek Dosyalar
Arıza Kayıt.rar
[195.21 KB]
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 202 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 305 09/11/2016, 23:35 mehami
  Sorgu Ile Not Dokumu qripton 3 107 18/10/2016, 14:33 atoz112
  Mail gönderimindeki mail yazısı biçimlendirme ve sorgu ekleme sorunu hakkında. direnist 2 193 19/09/2016, 23:46 direnist
  Yetkiye göre uygulamadaki nesneleri (Sorgu,Form,...) gizlemek / göstermek larion 10 426 04/09/2016, 22:59 larion


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya