Skip to main content

AccessTr.neT


Formdan forma veri aktarma

Formdan forma veri aktarma

Çözüldü #1
Selamlar,
Bu sitede ve accesste yeniyim, ancak program kullanıcısı olarak çok eskiyim ve birçok ERP programlarını kullandım. Artık biraz da kendim yazayım dedim ve C Sharp öğrenmeye başladım. Ancak accesste de bir uygulama geliştirmek istiyorum.
Neyse lafı fazla uzatmadan, ilk sorum herkese hayırlı ve uğurlu olsunSmile
Sorular:
1- Bir tablodan bir satıra tıklayarak satırdaki veriyi ya da verileri diğer bir forma aktarmak istiyorum. Bunun için örnek ektedir.
Buradaki sorunum veriyi aktarabiliyorum ancak veriyi forma aktardığımda daha önceki bütün veriler aktardığım veriye dönüşüyor, yani diğerleri sabit kalmıyor.
Mesela GMG diye bir cariyi forma aktarıyorum daha önce kayıtlı olan tüm cariler GMG olarak değişiyor.
2-Veri aktarıldıktan sonra kayıt düğmesine bastığımda kaydır kaydedip, yeni bir kayıt açmasını istiyorum.
Burada da sorun daha önce gelen cari adı hep aynı kalıyor, değişmiyor.
3-En son sorum da 1ci soruyla alakalı, eğer bir formda çift tıkladıktan sonra ancak satırdaki belirli alanları diğer forma aktarmak mümkün mü?
Burada satırdaki verilere onay kutusu koymadan, column0, column1, vs gibileri aktarmanın yolu nedir ve tabi ki 2ci soruda yazdığım sorunla karşılaşmadanSmile)

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler,
.rar sorular.rar (Dosya Boyutu: 29,65 KB | İndirme Sayısı: 16)
Cevapla
Çözüldü #2
Tahsilat formundaki Cari Adı metin kutusundan bahsediyorsanız metin kutusunu ilişkisiz yapmışsınız, yani metin kutusunun denetim kaynağını belirlememişsiniz. Denetim kaynağını "cari adi" olarak değiştirin düzelir.


Kaydet butonuna tıkladığınızda kaydettikten sonra yeni kayıt zaten açılıyor.

DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
kodunu eklemişsiniz,

Koddaki

DoCmd.RunSQL ("Insert Into [tahsilat_tbl] ([kasa adi],[cari adi]) values ('" & Me!cmbkasaadi & "','" & Me!cariadi & "')")
kodunun amacını anlayamadım, zaten forma kaydettiğiniz veri tabloya kaydediliyor, bu kod ile 2. bir kayıt olarak ekletiyorsunuz.

kasa adı ve cari adı denetimlerinin ilişkisiz olduğunu ve bu kod ile ekleneceğini anlıyorum, ama amaç nedir çözemedim. Her iki denetimide ilişkili yaparsanız Sql kodunu çalıştırmanıza gerek kalmaz.
Cevapla
Çözüldü #3
Hocam,
Verdiğiniz benim için altın değerindeki bilgiler için çok teşekkürler. Gerçekten yaptığım hataları bulma şansım oldu ve hepsini düzelttim ve şimdi tam istediğim gibi çalışan bir tahsilat fişim oldu. Bundan sonra işim çok kolaylaştı. Çünkü aynı mantığı birçok yerde kullanacağım.
Bu tabloyu benim gibi bu ve buna benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşlarım için paylaşıyorum.
Emeğinize ve bilginize sağlık,

Yücel Emir
.zip veriaktarma.zip (Dosya Boyutu: 37,08 KB | İndirme Sayısı: 42)
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task