Formdan forma veri aktarma
Tarih
20/03/2014 21:59
Konu Sahibi
yucel62
Yorumlar
2
Okunma
1118
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selamlar,
Bu sitede ve accesste yeniyim, ancak program kullanıcısı olarak çok eskiyim ve birçok ERP programlarını kullandım. Artık biraz da kendim yazayım dedim ve C Sharp öğrenmeye başladım. Ancak accesste de bir uygulama geliştirmek istiyorum.
Neyse lafı fazla uzatmadan, ilk sorum herkese hayırlı ve uğurlu olsunSmile
Sorular:
1- Bir tablodan bir satıra tıklayarak satırdaki veriyi ya da verileri diğer bir forma aktarmak istiyorum. Bunun için örnek ektedir.
Buradaki sorunum veriyi aktarabiliyorum ancak veriyi forma aktardığımda daha önceki bütün veriler aktardığım veriye dönüşüyor, yani diğerleri sabit kalmıyor.
Mesela GMG diye bir cariyi forma aktarıyorum daha önce kayıtlı olan tüm cariler GMG olarak değişiyor.
2-Veri aktarıldıktan sonra kayıt düğmesine bastığımda kaydır kaydedip, yeni bir kayıt açmasını istiyorum.
Burada da sorun daha önce gelen cari adı hep aynı kalıyor, değişmiyor.
3-En son sorum da 1ci soruyla alakalı, eğer bir formda çift tıkladıktan sonra ancak satırdaki belirli alanları diğer forma aktarmak mümkün mü?
Burada satırdaki verilere onay kutusu koymadan, column0, column1, vs gibileri aktarmanın yolu nedir ve tabi ki 2ci soruda yazdığım sorunla karşılaşmadanSmile)

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler,


Ek Dosyalar
.rar   sorular.rar (Dosya Boyutu: 29,65 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.184
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,16:24
Çözüldü 
Tahsilat formundaki Cari Adı metin kutusundan bahsediyorsanız metin kutusunu ilişkisiz yapmışsınız, yani metin kutusunun denetim kaynağını belirlememişsiniz. Denetim kaynağını "cari adi" olarak değiştirin düzelir.


Kaydet butonuna tıkladığınızda kaydettikten sonra yeni kayıt zaten açılıyor.

Visual Basic Code
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec

kodunu eklemişsiniz,

Koddaki

Visual Basic Code
DoCmd.RunSQL ("Insert Into [tahsilat_tbl] ([kasa adi],[cari adi]) values ('" & Me!cmbkasaadi & "','" & Me!cariadi & "')")

kodunun amacını anlayamadım, zaten forma kaydettiğiniz veri tabloya kaydediliyor, bu kod ile 2. bir kayıt olarak ekletiyorsunuz.

kasa adı ve cari adı denetimlerinin ilişkisiz olduğunu ve bu kod ile ekleneceğini anlıyorum, ama amaç nedir çözemedim. Her iki denetimide ilişkili yaparsanız Sql kodunu çalıştırmanıza gerek kalmaz.

Cevapla

Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam,
Verdiğiniz benim için altın değerindeki bilgiler için çok teşekkürler. Gerçekten yaptığım hataları bulma şansım oldu ve hepsini düzelttim ve şimdi tam istediğim gibi çalışan bir tahsilat fişim oldu. Bundan sonra işim çok kolaylaştı. Çünkü aynı mantığı birçok yerde kullanacağım.
Bu tabloyu benim gibi bu ve buna benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşlarım için paylaşıyorum.
Emeğinize ve bilginize sağlık,

Yücel Emir


Ek Dosyalar
.zip   veriaktarma.zip (Dosya Boyutu: 37,08 KB / İndirme Sayısı: 36)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporu Excele aktarma kadirdursun 3 77 17/01/2017, 11:10 kadirdursun
  Listeden Forma Bilgi Aktarma U.ALTUN 23 772 14/01/2017, 15:54 U.ALTUN
  alt forma veri aktarma QATLET 10 168 12/01/2017, 17:08 atoz112
Photo form üzerinden alt forma veri girişi yapılamaması murat dikme 5 173 10/12/2016, 00:51 murat dikme
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 363 10/12/2016, 00:08 mbo69221088


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya