formdaki son satırlar nasıl toplanır
Tarih
04/05/2010 11:39
Konu Sahibi
vegeta021
Yorumlar
8
Okunma
2173
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



vegeta021
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
30/12/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
16/09/2011,13:51
Çözüldü 
merhaba üstatlar...

sadece formdaki son satırları işleme tabi tutmak istiyorum. yani fatura tutarı+devreden bakiye-ödemeler'i hesaplicam. ama sadece son satırdaki verileri işleme girmesini istiyorum. dolast fonkliyonuyla olucanı biliyorum. ama bağlantıyı kuramıyorum bi türlü.


Ek Dosyalar
.rar   v1 form.rar (Dosya Boyutu: 102,46 KB / İndirme Sayısı: 23)
vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Bu şekil mi?

Kod:
= DLast("[TOPLAM BORÇ]", "FİRMALAR ALT BİLGİ", "[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


vegeta021
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
30/12/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
16/09/2011,13:51
Çözüldü 
sayın puletin

evet dediğiniz şekilde.ama burda sadece toplam borç kısmını yazdırıyor.
benim yapmaya çalıştırğım FATURA TUTARI+DEVREDEN BAKİYE - ÖDEMELER

= DLast("[TOPLAM BORÇ]"; "FİRMALAR ALT BİLGİ"; "[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")

formülünüzü şu şekilde değiştirdim ama sonuç sıfır çıkıyor


= DLast("[FATURA TUTARI]+[DEVREDEN BAKİYE]-[ÖDEMELER]";"FİRMALAR ALT BİLGİ";"[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")
vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Ne yapmak istediğinizi anlamak zor
Ya bunu deneyiniz

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Açılan_Kutu12_BeforeUpdate(Cancel As Integer)
Dim A, B, C As Currency
A = DLast("[FATURA TUTARI]", "FİRMALAR ALT BİLGİ", "[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")
B = DLast("[DEVREDEN BAKİYE]", "FİRMALAR ALT BİLGİ", "[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")
C = DLast("[ÖDEMELER]", "FİRMALAR ALT BİLGİ", "[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")
Me.Metin15 = (A + B) - C
End Sub


Yada bir sorgu oluş turunuz Adı Sorgu1 olsun aşağıdaki kodları sorgunuza yerleştiriniz

Kod:
SELECT Last(([FATURA TUTARI]+[DEVREDEN BAKİYE])-[ÖDEMELER]) AS KALAN
FROM [FİRMALAR ALT BİLGİ]
GROUP BY [FİRMALAR ALT BİLGİ].[FİRMA NO]
HAVING ((([FİRMALAR ALT BİLGİ].[FİRMA NO])=Formlar!deneme![Açılan Kutu12]));


Daha Sonra Metin15 adlı kutunuzun kayıt kaynağınada bunu yazınız

Kod:
=DLookUp("[KALAN]";"Sorgu1")


İkiside aynı işi görür umarım anlamışımdır.Kolay gelsin

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


vegeta021
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
30/12/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
16/09/2011,13:51
Çözüldü 
sayın puletin

=DLast("[FATURA TUTARI]+[DEVREDEN BAKİYE]-[ÖDEMELER]";"FİRMALAR ALT BİLGİ";"[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")

formülü ile yapmak istediğimi yaptım.yapmak istediğimi ekte açıklamaya çalıştım.gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Tamam işte yukarıdaki iki örnek (Hangisini isterseniz onu kullanın) te istediğiniz işlemi gerçekleştiriyor.
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 82 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 188 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 178 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 199 14/11/2016, 18:43 mehami
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 309 09/11/2016, 23:35 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya