Formdaki Bir Alana Göre Rapor Yazdırma
Tarih
06/08/2013 13:02
Konu Sahibi
F.Ç
Yorumlar
5
Okunma
1912
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Merhaba Saygıdeğer Acess Hocalarım,

Örnek çalışmamdaki formda, "paketsayısı" alanını baz rapor yazdırmak istiyorum.

Formda seçili kayıtları istenen sayıda rapor1 e göre mevcut yazdır butonu ile yazdırabliyorum ancak; paket sayısına göre rapor yazdıramıyorum. Bunun için Formda seçili kayıtları istenen sayıda yazdırma özelliği bozulmadan, bir adet yazdır butonu ile Paket sayısı 1 olarak girilmişse Rapor1'i, Paket sayısı 2 olarak girilmişse Rapor 1 ve 2'yi, Paket sayısını 3 olarak girilmişse de Rapor1, Rapor2, ve Rapor3 'ü yazdır butonuna tıkladığımda yazdırmasını istiyorum.

Bu konuda yardımcı olacak hocalarıma şimdiden teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
.rar   Örnek_Çalışma.rar (Dosya Boyutu: 62,68 KB / İndirme Sayısı: 28)
Cevapla


maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
(06/08/2013, 13:02)F.Ç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formda seçili kayıtları istenen sayıda yazdırma özelliği bozulmadan, bir adet yazdır butonu ile Paket sayısı 1 olarak girilmişse Rapor1'i, Paket sayısı 2 olarak girilmişse Rapor 1 ve 2'yi, Paket sayısını 3 olarak girilmişse de Rapor1, Rapor2, ve Rapor3 'ü yazdır butonuna tıkladığımda yazdırmasını istiyorum.

Bunun için mevcut yazdırdığın butonun click kodlarında küçün bir değişiklik yapılması yeterli.

Örneğin mevcut kod bölümü:

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Do While Not rs.EOF
    For x = 1 To rs("ÇıktıSayısı")
        DoCmd.OpenReport "rapor1", acViewNormal, , "[ÜRÜNSIRANO]=" & rs(0)
    Next x
    rs.MoveNext
Loop
rs.Close
Set rs = Nothing

aşağıdaki gibi değştirip deneyin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Do While Not rs.EOF
    For x = 1 To rs("ÇıktıSayısı")
        DoCmd.OpenReport "rapor1", acViewNormal, , "[ÜRÜNSIRANO]=" & rs(0)
        If Me.PaketSayisi = 2 Then
            DoCmd.OpenReport "rapor2", acViewNormal, , "[ÜRÜNSIRANO]=" & rs(0)
        ElseIf Me.PaketSayisi = 3 Then
            DoCmd.OpenReport "rapor2", acViewNormal, , "[ÜRÜNSIRANO]=" & rs(0)
            DoCmd.OpenReport "rapor3", acViewNormal, , "[ÜRÜNSIRANO]=" & rs(0)
        End If
    Next x
    rs.MoveNext
Loop
rs.Close
Set rs = Nothing

Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Sayın F.Ç.
Soru sorulalı 7 gün olmuş, cevap aynı gün 5 saat sonra yazılmış ama siz hala dönüş yapmamışsınız. Lütfen sonucu bildirir misiniz?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Hocam kusuruma bakmayın,

Bayram nedeniyle şehir dışına çıkmak zorunda kaldığım için İnternet erişim imkanım olmamıştı bir türlü. mobil telefonumda da internet özelliği yoktu. bu nedenle yazamadım.

Örneği inceledim. ama istediğim şeyi vermiyor.
örneğin çıktı sayısı 3; paket sayısı 1 ise 3 tane "rapor 1" yazdırsın. örneğin çıktı sayısı 6; paket sayısı 2 ise 6 şar tane "rapor 1" ve "rapor 2" yazdırsın. . örneğin çıktı sayısı 5; paket sayısı 3 ise 5 er tane "rapor 1, rapor 2, rapor 3" yazdırsın. istiyorum. umaraım anlatabilmişimdir.

Saygılarımla...
Cevapla


maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
(13/08/2013, 18:04)F.Ç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örneği inceledim. ama istediğim şeyi vermiyor.
örneğin çıktı sayısı 3; paket sayısı 1 ise 3 tane "rapor 1" yazdırsın. örneğin çıktı sayısı 6; paket sayısı 2 ise 6 şar tane "rapor 1" ve "rapor 2" yazdırsın. . örneğin çıktı sayısı 5; paket sayısı 3 ise 5 er tane "rapor 1, rapor 2, rapor 3" yazdırsın. istiyorum. umaraım anlatabilmişimdir.

Üstte verdiğim kodları gördüğüm kadarıyla tam da sizin tarif ettiğminiz şekilde tasarlanmış. Çıktı sayısı For döngüysüne sokulmuş ve bu döngü çıktı sayısı kadar dönüyor.
Burada olmayan nedir?
Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla


F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Maytaş Hocam,

Sizin kodu aynen yapıştırdığımda da, ilk kayıttan başka seçmezsem tamam sorun yok. ama çıktı sayısını birden çok seçersem paket sayısının çarpımlarına göre ve hep rapor1 yazdırıyor. çıktı sayısını baz almıyor.
acaba kod kısmını yanlış yere mi yapıştırıyorum. Do while .... başlayan .....Nothing ile biten kısma yapıştırıyorum. sonuna da End Sub koyuyorum.

projemin son adımı hocam burada takıldım. sizin bu sorunu çözebileceğinize inancım tam.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablo kayıtlarının başka tablolardaki kayıt durumuna göre çaprazlanması uguruygar 3 112 7 saat önce ozanakkaya
  Rapor oluşturma ertans 2 68 06/12/2016, 18:02 ertans
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 192 06/12/2016, 03:07 maras321
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 288 03/12/2016, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 341 30/11/2016, 12:01 donepezil


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya