formda % ile çarpma nasıl yapılır
Tarih
03/05/2010 23:25
Konu Sahibi
vegeta021
Yorumlar
6
Okunma
1638
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



vegeta021
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
30/12/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
16/09/2011,13:51
Çözüldü 
merhabalar...

fatura tutarıyla devreden bakiyeyi toplayarak toplam borça yazdırmak ve

fatura tutarıyla % 18'i çarpıp toplam borça yazdırma işlemlerini nasıl yapabilirim.


Ek Dosyalar
.rar   vt12.rar (Dosya Boyutu: 19,75 KB / İndirme Sayısı: 5)
vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Yaptığınız tabloya uygun olarak hazırlanan FİRMALAR Sorgu isimli raporu inceleyiniz lütfen.

Ancak size tavsiyem, tabloyu bu şekilde değilde sadece verileri tuttuğunuz bir alan olarak kullanmanız ve Devreden Bakiye gibi hesaplamaları sorgu ile hallederek istediğiniz form veya raporda kullanmanızdır.


Ek Dosyalar
.rar   vt12_2010-05-03.rar (Dosya Boyutu: 21,75 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,21:16
Çözüldü 
Sn Vegeta021 23:25 soruyu sormuşsunuz, 23:27 forumdan çıkmışsınız. Lütfen şu linkteki konuyu okuyunuz. Saygılar...


http://www.accesstr.net/konu-konu-takibi.html
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


vegeta021
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
30/12/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
16/09/2011,13:51
Çözüldü 
sayın ercansahin

söylediğinizde haklısınız. kusura bakmayın. insan bazen istemeden de olsa bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyor. bu da öyle bir durumdu. bundan sonra daha dikkatli olucamdan emin olabilirsiniz.

sayın benremix

access'i fazla kullanmayı bilmediğim için sizin dediğiniz gibi pratik düşünemiyorum. bu yüzden ne yapmaya çalışırsam çalışayım hep en zor yol oluyor malesef. bu programı kullanıcak olan arkadaşlar bilgisayarı fazla kullanmayı bilmiyorlar. onların istediği verileri gircekler aşağıda da gerekli toplamların kendiliğinden hesaplanması. bu yüzden formu bu şekilde hazırlamaya çalıştım. sizce şimdi ne yapmam gerekiyor.
vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.052
31/10/2008
63
İstanbul
-
29/11/2016,00:04
Çözüldü 
Sayın vega021;

Günaydın..

Tablonuza bir göz attım. Cari hesapların izlenmesinde bildiğim kadar aşağıdaki formül geçerlidir...

Eski Borcu + Fatura Borcu - Ödeme = Yeni Borcu

Eski borç, önceki yıldan devreden tutar ya da hesap yeni açılmışsa bu tutar her zaman 0 (sıfır) olmalıdır.

FIRMALAR ALT BİLGİ tablosu'nda , TOPLAM BORC alanı olmamalı, DEVREDEN BAKIYE alanında ise sadece bir kez tutar olmalı ki, yukarıdaki formule göre oluşturulacak sorguda TOPLAM BORÇ alanı doğru sonucu versin...

Aşağıdaki resim, 1 nolu firmanın tarihe göre sıralı hareketlerini ve Access 2007 ile gelen bir özellikle de toplam satırı oluşturularak, tutar alanlarının Genel Toplamını göstermektedir.

Resimdeki toplamlar, yukarıda altı çizili formüle uygulandığında, sonuçlar firmanın gerçek borç ya da alacak toplamını göstermemektedir.

Sayın ercansahin hocam olması gerekeni yazmış zaten...

Bu konuya değinmek istedim.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Cevapla


vegeta021
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
30/12/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
16/09/2011,13:51
Çözüldü 
sayın assenucler

tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. 2007' yi yükleyip tekrar deniyecem. sizce hazırladığım form bu haliyle verimsiz mi. yani işe yaramaz mı
herkese teşekkür ederim. istediğimi yaptım en sonunda.formun son hali ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   v1 form.rar (Dosya Boyutu: 23,32 KB / İndirme Sayısı: 4)
vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  alt veri sayfasındaki verileri formda görmak murat dikme 4 71 07/12/2016, 18:14 murat dikme
  Formda İsim yazdığımda tablodan veri gelmesi 53rize 6 161 27/11/2016, 13:36 53rize
  Access Formda Tümünü Seç Buton Olay Yordamı Ekleme ? mehami 7 316 25/11/2016, 18:36 mehami
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 90 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
  Alt Formda Satır Silindiğinde Yeniden Hesaplatmak shalala 2 148 17/11/2016, 09:44 shalala


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya