Formda iki tarih arasını filtreleyip raporlama hakkında.
Tarih
15/04/2013 16:22
Konu Sahibi
Emin Kılıç
Yorumlar
6
Okunma
2618
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



Emin Kılıç
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
15/04/2013
0
27/05/2013,15:59
Çözüldü 
(15/04/2013, 16:08)Emin Kılıç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar. İlgilendiğim bir çalışmada fikirlerinize yardımlarınıza ihtiyacım var.
Çalıştığım kurumda tr geneli ve yıl boyu çok sayıda etkinlik düzenlenmekte. Ben bu etkinliklerin detay bilgilerini tutmak üzere (ekte bulunan) bir çalışma ile uğraşıyorum. Bu çalışmayla ilgili 3 ayrı sorumu 3 ayrı başlıkta açıyorum(kurallar gereği).

Resimdeki gibi kaba taslak bir form oluşturdum. Bu form lazım olan tüm bilgileri girmemi sağlıyor. Bütün girdiler tek form üzerinden alınıyor ve tek tabloda tutuluyor.
Bu tablodaki bilgilerle "tamamlanan, ertelenen, iptal olan" etkinlikleri raporlamayı düşünüyorum, Yine Katılımcı sayılarına ilişkin verilerden "tamamlanan etkinliklere katılan toplam öğretmen sayısı , veli sayısı .. " gibi özet raporlar tasarlamam gerekli.

Hem kayıtlı bütün etkinlikler için hemde iki tarih arasında gerçekleşmiş etkinlikleri form üzerinden nasıl filtreleyip, raporda ilgili sütun altına değerlerin toplamını yazdırabilirim?

Emeğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Ek Dosyalar
eminprojedatabase.rar

resim
Cevapla


Emin Kılıç
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
15/04/2013
0
27/05/2013,15:59
Çözüldü 
Basit ve forumda örneği bol olmasına rağmen "iki tarih arası filtreleme" konusunu yapamadım
bu bir "yap gönder" sorusundan ziyade "öğrenip yapmak istiyorum" sorusudur!
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.063
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Fikir vermesi açısından, iki tarih arası listeleme yardım  linkinde, 6. mesajdaki örnek uygulamayı inceleyiniz.
Eğer yapamazsanız iki tarih arası filtreleme işleminin hangi raporda yapılacağını belirtin yardımcı olmaya çalışırız.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.063
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Sn. Emin Kılıç, problem çözüldü mü acaba ?
Cevapla


Emin Kılıç
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
15/04/2013
0
27/05/2013,15:59
Çözüldü 
evet şu an iki tarih arasındaki raporlamayı yapabildim, ancak bu seferde ;
"iki tarih arasındaki" filtresini formda butonları bulunan özel raporlara entegre etmekte sıkıjntı yaşıyorum.
resim
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.063
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
resimdeki "iki tarih aralığında rapor" yazan forma açılan kutu ekle, açılan kutuya (değer listesi) rapor isimlerini yaz, rapor al butonunun tıklandığında olayınada

Visual Basic Code
dim RaporAdi as string

Raporadi=me.acilankutuadi

docmd.openreport Raporadi, acviewpreview, "", "", acnormal


kodu ekle, tarihleri belirtip rapor adını seçtiğinde seçtiğin rapor açılır.

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Call hakkında koruyucu 4 78 Dün, 21:19 koruyucu
  Tablo ilişkilendirme kontrolü hakkında nightashes 2 56 08/12/2016, 23:49 nightashes
  Liste kutusu sütün hizlama ve biçim değiştirme hakkında nightashes 13 164 07/12/2016, 20:10 nightashes
  alt veri sayfasındaki verileri formda görmak murat dikme 4 71 07/12/2016, 18:14 murat dikme
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 289 03/12/2016, 00:13 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya