Formda günün tarihine sayı eklemek
Tarih
21/09/2013 17:31
Konu Sahibi
F.Ç
Yorumlar
3
Okunma
1067
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,
Formda günün tarih alanına sayılar ilave ederek koli üzerinde etikette görünecek tarihi, şifrelemek istiyorum. Örneğin; Bugünün tarihini ele alırsak "1"21."2"09."3"2013 tarih alanına tırnak içinde verdiğim sayılar ilave edilecek ve sonuçta da 121.209.32013 şeklinde olacak. ama rakamlar içinde günün tarihi hep güncel değişecek. Tırnak içindeki sayılar hep sabit kalacak.

Yardımcı olacaklara teşekkürler...
Cevapla

serdar_20
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S....
188
03/12/2011
52
Erzurum
Memur
Ofis 2007
30/11/2016,17:43
Çözüldü 
Merhabalar;
Eklediğiniz örnek hata veriyor fakat bahsettiğiniz işlemi sorguda kullanmak isterseniz, sorguda yeni bir alan ekleyip

SQL Code
İfade1: "1" & Mid([Tarih];1;2) & ".2" & Mid([Tarih];4;2) & ".3" & Mid([Tarih];7;4)

şeklinde istediğiniz gibi olur sanırım.

Cevapla

F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Denedim olmadı. Örneğimi yeniden ekliyorum resim klasörü bağlı idi ondan hata vermiştir.
Cevapla

F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Tamam sorunu çözdüm,

Çözümü kendim buldum kod da yazmadan. yukarıdaki yöntemlerle olursa olmuyor ama benzerlik çok fazla birkaç ilave ile gerçekleşti istediğim. Çözüm Şöyle; Tabloya eklenen tarih alanının varsayılan değeri =Date() yaptım. Sonra form tasarım görünümünde iken Bu tarih alanını forma ekledim. tarih alanını seçip veri sekmesinden Denetim kaynağı:=Date(), Giriş Maskesini de:\100.\200.\30000;0;_ yaptım. Varsayılan değer de =Date yaptım. Dikkat en önemlisi Formda tarih alanının ad kutusuna değil metin kutusuna da =Date() yaptım böylece tüm kayıtların tarihini günün tarihinde tutabildim sistem tarihini de değiştirerek sağlamasını yaptım sistem tıkır tıkır.

Yararlı olması dilekerimle bir katkıda ben yapmış oldum kendimde bu işe çok sevindim açıkçası.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda boş ve veri olan alanları sayı olarak görme murat dikme 3 124 22/01/2017, 13:46 murat dikme
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 222 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
  Formda 1 Metin Kutusuna birden fazla Metin Kutusu içeriğini koşula bağlı gösterme hbal09 5 221 06/01/2017, 16:22 atoz112
  Formaki Temizle Butonuna Tablodaki Sutunu Temizleme Kodu eklemek haziran4 3 86 05/01/2017, 17:06 haziran4
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 354 26/12/2016, 11:38 raburabu


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya