Formda bilgi girisinde kayitlari okuma
Tarih
20/10/2009 00:34
Konu Sahibi
quad
Yorumlar
8
Okunma
2260
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



quad
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
7
12/10/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/05/2011,12:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaslar,

Veritabaninda kayit girisi formunda malzeme kodunu yazdiktan sonra alt satira gecince otomatik olarak tablodan o kodlu tum malzemelerin adetlerini en alttaki metin kutusuna nasil yazdirabilirim?

Yardimci olurmusunuz..


Ek Dosyalar
.zip   malz.zip (Dosya Boyutu: 15,65 KB / İndirme Sayısı: 16)
quad, 12-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

cuneyt

Kullanici Avatari
Onursal
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
formundaki stoktakiadet alanının denetim kaynağına:
=DSum("[adet]";"tablo1";"[kodu]= [kodu]")
yapıştırabilirsin.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn. cuneyt, gözünüzden kaçmış olabilir. Bu şekilde daha doğru olur.

Kod:
=DSum("[adet]";"tablo1";"[kodu]='" & [Kodu] & "'")


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

quad
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
7
12/10/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/05/2011,12:16
Çözüldü 
cok tesekkurler..

Peki bu toplama islemini bir kriter daha kullanarak nasil yapabilirim?
DSum("[adet]";"tablo1";"[kodu]='" & [Kodu] & "'") koduna ilave olarak ne yazmam gerekir?
tabloda [bas_tarihi] ve [bitis_tarihi] adli alanlar olsa.
formda kodu, baslangic tarihini ve bitis tarihini girdikten sonra o aralıktaki adetleri toplasa ?
quad, 12-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Çözüldü 
Sponsor Reklam
2 veya daha fazla tabloyu aynı form üzerinden tabii ki kullanabilirsiniz.

Kayıt saydırmak için DCount fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Örneğin;

Kod:
=DCount("*";"tablo1";"[kodu]='" & [Kodu] & "'")


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

quad
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
7
12/10/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/05/2011,12:16
Çözüldü 
çok teşekkürler..
quad, 12-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listeden Forma Bilgi Aktarma U.ALTUN 23 790 14/01/2017, 15:54 U.ALTUN
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 220 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
  Formda 1 Metin Kutusuna birden fazla Metin Kutusu içeriğini koşula bağlı gösterme hbal09 5 214 06/01/2017, 16:22 atoz112
  Listedeki tüm kayıtları tabloya ekleme nightashes 2 99 01/01/2017, 11:54 nightashes
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 345 26/12/2016, 11:38 raburabu


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya