Forma ve Rapora resim yolu bağlamak..
Tarih
16/05/2009 21:21
Konu Sahibi
danke
Yorumlar
7
Okunma
2579
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
29/11/2016,20:53
Çözüldü 
Arkadaşlar kolay gelsin..

Kılasör ve Worde bağlamak adlı sorunun içerisindeki ayrı soruyu buraya çaşımamın daha mantıklı olacağına kanaat getirdim. Diğer soruma cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler.

Personel ile ilgili uygulama yapmaya çalışıyorum. Yalnız personel fotoğraflarını tabloya yol göstererek forma çağırmak, aynı formu raporlarda da kullanmak istiyorum.

[img=http://img219.imageshack.us/img219/2975/hatae.th.png] 

Bu sorumla ilgili formda inceleme yaptım. Ancak uygulamaya gelince doğrusu beceremedim hata veriyor. Ben hem hata resmini, hem yapmaya çalıştığım programı mesaja ekliyorum.

Kısaca amacım, personel resimlerini tabloya gömmeden, yol göstererek yaptırmak, ayrıca aynı resimleri raporda da (Personel Bilgi Raporu) kullanmak istiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.


Ek Dosyalar
.rar   Personel Takip.rar (Dosya Boyutu: 65,97 KB / İndirme Sayısı: 51)
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,11:17
Çözüldü 
İncelediğiniz örnekleri biraz daha iyi inceleyin derim. Öncelikle form üzerindeki resmin adresi bir metin kutusundan alınıyor. Szim formdaki "picture" isimli alan o yüzden konulmuştur. Tabloya yazılan resim yolu, formdaki kayıt değiştiğinde doğru resmin getirilmesini sağlar. Ama görüyorum ki, sizin formunuzda bu alanla ilgili bri çalışma yok.

Daha da önemlisi filedialog ile ilgili eksik referans var. Bu komutun çalışması ve seçilecek resmin gösterileceği bir dialog penceresi açılabilmesi için "Microsoft Office 11.0 Object Library" referansı eklemelisiniz. Emin değilim ama ADO komutları da gerekebilir. O yüzden "Microsoft Activex Data Object" referansı da ekleyin. Referans ekleme ile ilgili sitemizde arama yapın. Hangi referansı hangi dosya ile yükleyeceğinizi de örnek aldığınız projede ALT+F11 yaparak görebilirsiniz.

Bu referanslar konusunda bir önerim olacak. Kesin çözüm. Örnek aldığınız resimle ilgili çalışmayı açın ve sizin çalışmanızı ona taşıyın. En sağlam yoldur. Ya da kendi projenize aynı referansları alın. Bu şekilde sorun çıkmayacaktır.

Kolay gelsin.
Sizin çalışmanızın biraz düzeltilmiş hali.....


Ek Dosyalar
.rar   Personel Takip.rar (Dosya Boyutu: 71,08 KB / İndirme Sayısı: 96)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
29/11/2016,20:53
Çözüldü 
Verdiğiniz cevap için teşekkür ediyorum.

Ancak sıkıntılarımı aktarayım isterseniz,
Alıntı:Daha da önemlisi filedialog ile ilgili eksik referans var. Bu komutun çalışması ve seçilecek resmin gösterileceği bir dialog penceresi açılabilmesi için "Microsoft Office 11.0 Object Library" referansı eklemelisiniz. Emin değilim ama ADO komutları da gerekebilir. O yüzden "Microsoft Activex Data Object" referansı da ekleyin.
diye belirtmişsiniz, güzel ama inanın daha önce böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım, inanın şuan için vaktim de yok. (Malesef)

Alıntı:Bu referanslar konusunda bir önerim olacak. Kesin çözüm. Örnek aldığınız resimle ilgili çalışmayı açın ve sizin çalışmanızı ona taşıyın. En sağlam yoldur. Ya da kendi projenize aynı referansları alın. Bu şekilde sorun çıkmayacaktır.
bu söylediklerinizin tamamına katılıyorum, ancak iş işten geçti, çalışmam sona yaklaşıyor, hem formda, hen raporda (personel bilgisinin bulunduğu) personel fotoğrafını yol göstermek suretiyle getirmem gerekiyor.

Sizin yardımcı olduğunuz programı inceledim, benim karşılaştığım resim açılırken ki sorun giderilmiş, ilgili tabloda belirlenen alana adres yolu yazılıyor, ancak resim ekliyken ekle düğmesine basıldığında, resim yolunu siliyor, birde "ImagePath" visiple olmuyor gizlenmiyor, bunada uğraştım beceremedim.

Geldiğim nokta, denildiği gibi keşkes böyle bir uygulamaya başlamadan önce yapmayı düşündüğüm uygulamayı bu tür programların üstüne taşısaydım böyle bir problemle karşılaşmıyacaktım, ancak geçti.

Sorunum, formda ilgili personel resimlerinin tabloda veri yolu yazılarak gösterilmesi, aynı veri yolunun raporda da kullanılacak şekilde yazılması,

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum. (Aslında Acceste kendi kendime bir çok şey yapıyorum, ancak bu konuyu aşamadım, broblemimi çözemedim. Img-cray ) kolay gelsin..
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla


danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
29/11/2016,20:53
Çözüldü 
İlgilenip cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sorumun cevabını cevaplanmış sorular arasında buldum, buna uğraşarak sorunumu çözmeyi düşünüyorum.

Konu cevevaplanmış sorular arasına alınabilinir.

Merak edenlere link :http://www.accesstr.net/konu-raporda-res...ermek.html

kolay gelsin..
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,11:17
Çözüldü 
Alıntı:"güzel ama inanın daha önce böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım, inanın şuan için vaktim de yok. (Malesef)"

Pardon ama sayın Danke, sanırım siz beni anlamadınız. Zamanım yok falan demişsiniz de, zaten onları yüklemeden resim gösterme çalışmaz kiImg-grin) Siz beni anlamadınız sanırım. Hastanın iyi olması için falan ilacı alın dedim, siz bana o ilaç tırnak cilasıymış gibi cevap yazmışsınız. Ben mi yanlış anladım acaba?

Bu arada ben zaten bu referansları yüklediğim dosyayı size gönderdim. Önerdiğim yöntem için 30 sn süreye ihtiyacınız vardı. Kaldı ki ben sonradan hazırlayıp gönderdim zaten. Hayatımda ilk defa o kadar ayrıntılı yazmama rağmen birinin benim yazdıklarımı anlayamadığı duygusuna kapılıyorum. İlginçImg-grin)

Alıntı:Sizin yardımcı olduğunuz programı inceledim, benim karşılaştığım resim açılırken ki sorun giderilmiş, ilgili tabloda belirlenen alana adres yolu yazılıyor, ancak resim ekliyken ekle düğmesine basıldığında, resim yolunu siliyor, birde "ImagePath" visiple olmuyor gizlenmiyor, bunada uğraştım beceremedim.

Resim yolunun silinmesi doğal değil mi? Yeni bir resim ekleyeceğim dediğinizde ilk iş oradaki eski yol tanımı temizlenmeli. Bunda bir gariplik yok. Ama eskisi gibi olsun derseniz, hiçbirşey yapmadan ESC tuşuna basın. Yok kodu istiyorum derseniz o zaman
Sub getFileName() foksiyon satırını bulun ve hemen 2-3 sıra altında Me.ImagePath = Null komutunun başına tek tırnak (') işareti koyun. (Parantezler yok) Ama hata verebilir. Doğrusu yeni resim eklemeden önce verinin silinmesi değil mi? Gelelim imagepath gizlemeye. Onun için de özelliklerden görünür özelliğini hayır yapın. Çok basit.

Kodla yapmak isterseniz de uygun yerdeki bir olay yordamına ImagePath.visible=false komutunu kullanabilirsiniz.

Alıntı:Geldiğim nokta, denildiği gibi keşke böyle bir uygulamaya başlamadan önce yapmayı düşündüğüm uygulamayı bu tür programların üstüne taşısaydım böyle bir problemle karşılaşmıyacaktım, ancak geçti.

Neden geçsin ki? Tüm form-rapor-tablo-makro-modül ve raporları al veya ver komuyutla dosyadan dosyaya alabilirsiniz.

Alıntı:Sorunum, formda ilgili personel resimlerinin tabloda veri yolu yazılarak gösterilmesi, aynı veri yolunun raporda da kullanılacak şekilde yazılması,

Ben de farklı birşey yapmadım zaten. Siz benim gönderdiğim çalışmayı iyice inceleyiniz.

Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
29/11/2016,20:53
Çözüldü 
Tamam, kolay gelsin.[/align]
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorgudan ifade alanını forma aldırma yenginoglu 2 78 10/11/2016, 01:34 yenginoglu
  Forma ekli dosyaları yazdırma knuur 4 154 08/11/2016, 22:32 ozanakkaya
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 406 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya
  Excelde koşullu resim renklendirme kadirdursun 5 176 19/10/2016, 11:44 kadirdursun
  Tabloya ve forma yeni alanlar ekledikten sonra metin kutusu sonucu almıyor hasanak2 5 300 22/09/2016, 09:28 hasanak2


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya