Form ve Altformda Toplam Sorunu
Tarih
13/06/2012 10:53
Konu Sahibi
kursad05
Yorumlar
5
Okunma
1341
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kursad05
Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
14/12/2016,11:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(10/06/2012, 02:45)Kur@l Adlı Kullanıcıdan Alıntı: k ve j alanlarındaki toplama formüllerini silin.
aşağıdaki kodu raporunuzun kod sayfasına yapıştırın. Mevcut olanla bunu değiştirin.
Yazıcıdan çıktı alırken toplayacaktır.
Kolay Gelsin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Option Compare Database
Public ii, ff As Integer
private Sub Ayrıntı_Paint()
 
End Sub

Private Sub Ayrıntı_Print(Cancel As Integer, PrintCount As Integer)
ii = ii + Val(Me.f)
ff = ff + Val(Me.g)
Me.k = ff
Me.j = ii
End Sub


Sayın Kur@l Hocam daha önceki konuda vermiş olduğunuz bu mantığı Form için (frm_brans_norm formundaki ihtiyac ve fazla metin kutuları ) nasıl kullanabilirim? Halihazırda kullandığım formülle olmuyor. Sınıf Öğretmenliği branşına geldiğimizde alt formda ihtiyaç görünürken yukarı toplamda yazdığım formül nedeniyle görünmüyor.

Ek Dosyalar
persistatistik 2003.rar


Ek Dosyalar
persistatistik 2007.rar

Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.177
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:52
Çözüldü 
Formda hesaplama için,

SQL Code
=IIf([toplanorm]>[mevcut];[toplanorm]-[mevcut];0)


şeklinde kod eklemişsiniz, toplanorm 168, mevcut 177 olduğu için yazdığın koda göre toplanorm mevcuttan büyük olmadığı için çıkarma işlemini yapmıyor. Toplama işleminde problem olmadığı için vb üzerinden toplama işlemi yaptırmaya gerek yok.

Cevapla

kursad05
Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
14/12/2016,11:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(13/06/2012, 21:50)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formda hesaplama için,

SQL Code
=IIf([toplanorm]>[mevcut];[toplanorm]-[mevcut];0)


şeklinde kod eklemişsiniz, toplanorm 168, mevcut 177 olduğu için yazdığın koda göre toplanorm mevcuttan büyük olmadığı için çıkarma işlemini yapmıyor. Toplama işleminde problem olmadığı için vb üzerinden toplama işlemi yaptırmaya gerek yok.

Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben de aynı şeyi söylüorum. Ancak olması gereken branş bazında okulların ihtiyaç miktarlarının toplamını alması. Onu ifade edecek bir formül yazamadım. Yaptığım tüm uygulamalar aynı şekilde mevcut sayısı fazla olduğu için genel toplamda ihtiyaç kısmını 0 olarak yazıyor.
Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.834
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,09:21
Çözüldü 
=IIf([toplanorm]>[mevcut];[toplanorm]-[mevcut];0)
burdaki 0(sıfır) yazan yere ne gelmesi gerekiyorsa o gelmeli ,yani toplamnorm büyükse mevcuttan =toplamnorm -mevcut sonucu yazıyor,ya değilse 0(sıfır) yazsın demişsiniz işte burda sonuç ya değilse ne yazması gerekiyorsa 0(sıfır) yerine siz onu yazmalısınız
Cevapla

kursad05
Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
14/12/2016,11:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(14/06/2012, 10:10)C*e*l*o*y*c*e Adlı Kullanıcıdan Alıntı: =IIf([toplanorm]>[mevcut];[toplanorm]-[mevcut];0)
burdaki 0(sıfır) yazan yere ne gelmesi gerekiyorsa o gelmeli ,yani toplamnorm büyükse mevcuttan =toplamnorm -mevcut sonucu yazıyor,ya değilse 0(sıfır) yazsın demişsiniz işte burda sonuç ya değilse ne yazması gerekiyorsa 0(sıfır) yerine siz onu yazmalısınız
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim hocam. Ancak sorunu tam anlatamadım galiba.

Raporlardaki form 1 de buna benzer bir toplam sorunu vardı ve geçen gün Kur@l hocam ilk mesajda vermiş olduğum vb kodu ile sorunu aştı.

Aynı şekilde ben o metin kutularındaki =IIf([toplanorm]>[mevcut];[toplanorm]-[mevcut];0) formülü yerine ilk mesajda alıntı yaptığım Kur@l hocamın rapor için yazdığı vb kodunu form için de uyarlayabilirmiyim? onu soruyorum.

Daha önceki başlattığım raporla ilgili konu sorun çözüldüğü için taşındı. Ama ben konu linkini veriyorum. Konu için tıklayın.  Sorunun anlaşılması açısından.

Sınıf Öğretmenliği branşında 163 norm var ve 177 personel var toplamda.

Ancak okul bazında bakarsanız bir okulda ihtiyaç var ama ben o ihtiyaç olanı yukarı genel toplamda rapordaki gibi toplayamıyorum.

Yazmış olduğum o formül işe yaramıyor.
Bilmem sorunumu anlatabildim mi hocam.
Tekrar teşekkür ederim.
Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla

kursad05
Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
14/12/2016,11:55
Çözüldü 
Sayın yöneticilerim,
Ben bu konu ile ilgili sorunumu rapor dökümüne alarak hallettim. Konuyu kapatabilirsiniz. İlgilenen ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 177 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 144 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 218 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
  Rapor Yazdırma Sorunu m_demir 2 77 02/01/2017, 20:08 m_demir
  Rapor Önizleme Sorunu m_demir 9 184 01/01/2017, 05:52 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya