form üzerinden filtreleme
Tarih
10/03/2011 14:42
Konu Sahibi
nekeba
Yorumlar
6
Okunma
2229
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



nekeba
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
30/10/2008
0
Eskişehir
18/11/2015,17:43
Çözüldü 
Herkese iyi çalışmalar.

Access de oluşturduğum form üzerinden filtreleme yapmak ve filtrelenen verilerden rapor almak istiyorum. Filtrelemeyi seçenek grubu ile yapmak ve seçenek grubunda belirlediğim tercihe göre form üzerindeki arama kutularıyla da seçimi daraltmak istiyorum. Seçenek grubunda 3 seçenek mevcut. 1. "Hepsi" kayıtların tamamını gösterecek (yani aşağıdaki listede tüm kayıtlar görünecek). 2. "Ambar yedekleri" "SIP_NO" alanı "000000000" olanları gösterecek. 3. seçenek "Siparişler" "SIP_NO" alanı "000000000" olmayanları gösterecek. Form üzerindeki listede istediğim filtrelemeyi yapabildim ama raporu sorgudan alıyorum. Seçenek grubu ile sorgu üzerinden nasıl süzdürebilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Dosyanın sade halini konuya ekledim.

Şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.zip   SECENEK.zip (Dosya Boyutu: 85,15 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla


İzmir
Java Gui Uzmani
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... E.... Ö....
197
8
02/11/2008
100
İzmir
Ofis 2013 64 Bit
04/04/2016,17:27
Çözüldü 
Sn. nekeba merhaba;

Seçim tuşları için gerekli kodlar yazılmıştır. Kontrol edebilirmisiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub secim_grubu_AfterUpdate()
If (Me.secim_grubu.Value = 1) Then
    Me.TBSIPNO.Value = Null
ElseIf (Me.secim_grubu.Value = 2) Then
    Me.TBSIPNO.Value = "000000000"
ElseIf (Me.secim_grubu.Value = 3) Then
    Me.TBSIPNO.Value = "Null"
End If
End Sub

Kolay gelsin.



Ek Dosyalar
.rar   SECENEK.rar (Dosya Boyutu: 71,52 KB / İndirme Sayısı: 36)
Cevapla


nekeba
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
30/10/2008
0
Eskişehir
18/11/2015,17:43
Çözüldü 
Teşekkürler sayın schworse. Kodlar işime yaradı. Sorunu çözdüm.
Cevapla


nekeba
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
30/10/2008
0
Eskişehir
18/11/2015,17:43
Çözüldü 
Konuyla alakasız ama bir soru daha sormak istiyorum. Kullandığım tabloda "parca_id" adında otomatik sayı alanı var ve bu alan anahtar sütun olarak ayarlı. Girilen her kayıtta sayı otomatik artıyordu ama bugün biraz saçmaladı. Var olan sayıları tekrar vermeye başladı ve anahtar sütun olduğu için de girilen kayıtları eklemeyip hata verdi. 20 bin kadar kayıt var ve daha önceki "parca_id" leri sorgularımda kullandığım için alanı kaldırıp tekrar ekleyemiyorum. Sebep ne olabilir. Tablo alan özelliklerinde alan boyutu "uzun tamsayı", yinelenen değerler "artan", sıralı "evet-yineleme yok" olarak ayarlı. Şimdiden teşekkürler.
Cevapla


İzmir
Java Gui Uzmani
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... E.... Ö....
197
8
02/11/2008
100
İzmir
Ofis 2013 64 Bit
04/04/2016,17:27
Çözüldü 
Sn. nekeba merhaba;

Bahsetmiş olduğunuz durum ile ilgili hiç örneğine rastlamadım anahtar sutun demek zaten eşsiz demektir. eşsiz olan bir sütunda yineleme istesenizde yapamazsınız zaten. Yinelenmiş olan örneğinizi ekleyebilirseniz bizde inceliyelim.

Ben otomatik sayı ile belirlediğim bir çok iş yapıyorum yaklaşık 4 yıldır kullandığım bir programım var 200.000 ID'de şuan hiç daha yineleme yapmadı fakat esc tuşunu engellemeden önce silinen kayıtlar oluyordu onun dışında bir sorun olmadı.

Örneğinizi bekliyoruz.

Kolay gelsin.

Cevapla


nekeba
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
30/10/2008
0
Eskişehir
18/11/2015,17:43
Çözüldü 
Tabloda toplamda 20462 kayıt olmuş ama benim yeni eklediğim kayıtlarda 19964 den itibaren tekrar otomatik sayı vermeye başlamıştı. 19964 den sonraki kayıtlar var olduğu için her eklenen kayıtta tekrarlama hatası verdi. bende aradaki kayıtları tek tek elle girerek (20463'e kadar) durumu düzelttim. Artık yeni girilen kayıtlar 20463 ten devam ettiği için çakışma olmuyor. Ama yinede isterseniz dosyayı ekleyebilirim eski haliyle.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Photo İlişkili Tablolarda FORM üzerinden veri silme Mesut Kaytan 6 76 04/12/2016, 22:40 Mesut Kaytan
Sad Dinamik arama yapma. Filtreleme zamani hata.. Tale Talibov 11 427 20/11/2016, 18:25 Tale Talibov
  Form üzerinden Klasördeki bir dosyayı silmek musteri53 2 68 20/11/2016, 08:06 musteri53
Çözüldü Birden fazla seçime göre filtreleme temre 5 161 14/11/2016, 22:34 atoz112
  Filtreleme Yaparak Excel'e Export Etme! Rıdvan Üçok 3 111 06/11/2016, 13:53 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya