Form üzerinden açılan kutu ile veri oluşturma
Tarih
26/06/2009 16:10
Konu Sahibi
Aykay
Yorumlar
6
Okunma
1792
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Aykay
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Değerli arkadaşlar merhaba;
Ekte belirtmiş olduğum çalışmam da form üzerinden bazı varsayılan verileri otomatik olarak oluşturmak ve oluşturulan veriler üzerinden gerektiğinde ekrana çağırıp gerekli kontrol ve düzeltmeleri yapabileyim.
Yapılması gereken bilgiler form üzerinde belirtilmiş olup, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Görüşmek dileğiyle,


Ek Dosyalar
.rar   aylık_puantaj.rar (Dosya Boyutu: 155,54 KB / İndirme Sayısı: 26)
Eğer bir kişi hem akıllı, hem çalışkansa takdir et.
Çalışkan fakat akıllı değilse dikkat et.
Akıllı fakat tembel ise ikaz et.
Hem akılsız, hem tembelse uzaklaşmak için acele et.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Sayın aykay
Aslında son kısmı da yapacaktım ama işim çıktı devam edemiyorum. Bu arada yapacak olan arkadaşlar olursa burdan devam edip form üzerindeki verileri Sql kullanarak tabloya kaydedebilirler. Bunun için

DoCmd.RunSQL "INSERT INTO Tablo1 ( sicilno, adı ) SELECT [Forms]![Form2]![Metin1] AS sicil, [Forms]![Form2]![Metin3] AS ismi;", -1
Tablo1 deki sicilno ve adı alanlarnıa form2 deki metin1 dekini…
(Kod bankasından alındı)

şekli kullanılabilir. Ben isim seçildiğinde bahsettiğiniz şeyleri yaptıran bir fonksiyon hazırladım. Çok basit. İnceleyin.


Ek Dosyalar
.rar   aylık_puantaj.rar (Dosya Boyutu: 157,12 KB / İndirme Sayısı: 25)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Aykay
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Sayın hocam ilgine çok teşekkür ederim. Yaptığınız giriş çalışması tam istediğim şekilde ama orada ayı seçtiğimde o ayı günlerinle beraber diğer karşısındaki veriler ile otomatik oluşturulacak. Bir kaç örnekte ayrı ayrı gördüm ama bir türlü bunları bir arada çalıştıramadım.
Ekteki çalışmada (access.tr'nin sayesinde) seçilen kriterlere göre kayıtlı verileri ekrana getiriyor; kontrol ve düzeltme yapabiliyoruz. Örnekte göreceğiniz üzere veri kayıtlı olmayan herhangi bir ayı seçtiğinizde ekrana herhangi bir şey getirmiyor ki buda verinin olmamasından kaynaklanıyor.
Fakat buradaki kayıtlı ve ekrana gelen veriler başka formda tek tek oluşturuluyor. Bunu aynı formda otomatik olarak oluşturmak istiyorum. Yani ekranda seçilen yıl, ay ve personel seçiminden sonra bir tıklamayla ister tek personele yada istenildiğinde çoklu personele aylık puantaj hazırlayıp arka planda kayıt etmesini sağlayacak birşey yapmak istiyorum. Ve gerektiğinde kayıtlı o verileri istenilen kriterlere göre ekrana getirip kontrol ve düzeltme yapabileyim.
Teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   Aylık_Puantaj.rar (Dosya Boyutu: 82,68 KB / İndirme Sayısı: 27)
Eğer bir kişi hem akıllı, hem çalışkansa takdir et.
Çalışkan fakat akıllı değilse dikkat et.
Akıllı fakat tembel ise ikaz et.
Hem akılsız, hem tembelse uzaklaşmak için acele et.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Sayın Aykay
İnanın konuya o kadar yabancıyım ki, anlamakta güçlük çekiyorum. Bir personel için bir ayı ve yılı seçtiğinizde o ayın tüm günleri için, yani 30 gün için bir tablo mı oluşmalı. Anlatırken size çok anlaşılır gelebilir ama inanın ben anlayamıyorum. Şunun biraz daha açık açık ve tek tek anlatabilseniz veya gösterebilseniz çok iyi olacak. Yardımcı olmak istiyorum ama konuya yabancı olunca ve siz de çok net olarak anlatamayınca konudan kopuyorum.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Aykay
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Sayın Mehmetdemiral;
Söz konusu çalışmamı access.tr (diğer örneklerden alıntı) sayesinde yapabildim. Fakat eksiği hala var ve tamamlayabilmem için sizlerin desteğine ve sayenizde inşallah tamamlayacağım. Bunu içindir ki eksik yanları için yeni konu açtım. İncelersen sevinirim.
Teşekkürler
Eğer bir kişi hem akıllı, hem çalışkansa takdir et.
Çalışkan fakat akıllı değilse dikkat et.
Akıllı fakat tembel ise ikaz et.
Hem akılsız, hem tembelse uzaklaşmak için acele et.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Sayın aykay, lütfen bir konuda görüşmemiz sürerken aynı konuda başka bir konu açmayın. Site Kurallarına göre bu davranış ceza gerektiriyor. Geçende de yine aynı hatayı yapmıştınız, sanıyorum admini uyardım ve konuları birleştirdi. Moderatör arkadaşlardan bir ceza almadan bu huyunuzu terkedin benceImg-grin))) Moderatörler diyorum, çünkü ben prensip olarak ceza verme yerine uyarmayı tercih ederim. Lütfen yanlış anlamayın, bunun nedeni konu kirliliği olmasın diyedir. Sizi eleştirmek ya da yargılamak için değil uyarım. Ama kurallar böyle..

Bundan sonra umarım bu uyarımı dikkate alırsınız. İyi günler..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Veri çekme ve Veritabanı oluşturma ATANALİZ 3 164 10/11/2016, 18:04 atoz112
  otomasyon oluşturma Furkan Akar 0 773 04/03/2015, 02:19 Furkan Akar
  Access İle Yapılan Uygulamayı İnternet (Web) Üzerinden Kullanma mehami 4 1.317 31/01/2015, 18:15 mehami
  Veri tabanına sorgu girişi ve bu sorguya göre rapor oluşturma husem 1 1.106 11/08/2014, 21:22 mehmetdemiral
  Tablo Oluşturma ve İlişkilendirme buyukbalkan 1 1.317 16/01/2014, 22:04 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya