form üzerinde combo boxtan seçilen değere göre query çalıştırma
Tarih
07/10/2009 23:17
Konu Sahibi
Ersoy
Yorumlar
11
Okunma
3832
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Ersoy
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
23/09/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
26/10/2009,01:23
Çözüldü 
iyi akşamlar

access ile ilgili sormak istediğim bir soru var. Oluşturduğum form üzerine bir combobox eklemek istiyorum. aynı form üzerinde birkaç adet button yer alacak ve bu butonlar bir sorgu çalıştırıyor. bu sorguların hepsinde olan bir değeri comboboxtan seçtikten sonra istediğim queryi çalıştırmak istiyorum.
ekte bir örnek var.form üzerine eklenecek comboboxtan şube kodunu seçmek daha sonra cirosu düşenler ve cirosu artanlar querylerini çalıştırmk için eklenecek 2 buttondan birine tıklayınca sonuç almak


Ek Dosyalar
.zip   access 2003.zip (Dosya Boyutu: 12,7 KB / İndirme Sayısı: 23)
Ersoy, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


yakcaglayan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y....
37
08/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2010
01/12/2016,23:05
Çözüldü 
Selam,
Tablolarınızda alan isimlerini verirken bence Türkçe karakterler kullanmayın ( Ş...vb).
Sanırım istediğiniz böyle birşey.
Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.mdb   access_2003.mdb (Dosya Boyutu: 268 KB / İndirme Sayısı: 68)
Halay Access hastalığının Bakırköy'de tedavisi varmıdır? Halay
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,21:30
Çözüldü 
Sn yakcaglayan öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.
Ancak örnekte açılan kutuda küçük bir hata vardı düzelttip ekledim...
Bir de eklentilerinizi düzenle onar yapıp; sıkıştırararak ekleyiniz. Bakın örnek kaç kb ta düştü. Emeğiniz için tekrar teşekkürler.
Saygılar..


Ek Dosyalar
.rar   access_2003.rar (Dosya Boyutu: 13,74 KB / İndirme Sayısı: 87)
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


Ersoy
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
23/09/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
26/10/2009,01:23
Çözüldü 
yardımlarınız için teşekkurler.
formda yaptığınız işlemin nasıl yapıldığını belirten bir kaynak varmıdır? aynı seyı bende yapmak istediğimde şube kodunu seçtiğimiz box ta şube kodları tekrarlı geliyor. bunun önune nasıl geçebilirim. Birde gözlemlediğim kadarıyla önce sube kodunu secebılecegımız bır kutu forma eklenıyor.daha sonra querylerde tasarım bolumunde sube kodunun altına yazılan komutla forma bağlanıyor doğrumudur?
Ersoy, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,00:14
Çözüldü 
Bir tablodaki tekrarlanan verileri açılan kutu içinde göstermek istediğinizde, açılan kutunun besleneceği kaynağı bir sorgu üzerinden alıp, sorgunun kaynağı olarak da verilerin tekrarlı da olsa yer aldığı tablo gösterilir. Sorgu tasarım ekranına gelen tablodan sadece alacağımız alan alınır ve sorgu araç çubuğundaki "Toplam" işaretine basılarak veriler gruplandırılır. Böylece çıkışa basılıp sorulan soruya EVET denilir. Artık açılan kutunuzda tekrarlanan veriler tek tek yer alacaktır. Daha iyi anlamanız için bir örnek hazırlıyorum. Onu inceleyin. Az sonra bu mesaja ekleyeceğim. O zaman kesin anlayacaksınız.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,00:14
Çözüldü 
Bu işlem için bir tablo yaptım, içine 4 adet sınıfa ait 7 öğrenci kaydettim. Sonra bir forma açılan kutu koydum, ordan açılan kutunun kaynağı olarak bir sorgu oluşturup tabloyu seçtim ve yukardan TOPLAM'a bastım. Gruplandır seçeneği sorgu alanıma geldi. Çıkışa basıp evet diyerek Sql sorgusu oluşturdum.

Kod:
SELECT veriler.sınıfı
FROM veriler
GROUP BY veriler.sınıfı;


Oluşan bu sorgu yukardadır. Formdaki açılan kutuyu açtığınızda sadece sınıflar (4 adet) gelir. Çünkü gruplandırılmıştır.

İnşallah sorduğunuz şey buydu Img-grin)



Ek Dosyalar
.rar   açılan kutu dersi.rar (Dosya Boyutu: 10,11 KB / İndirme Sayısı: 59)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 256 03/12/2016, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 330 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 88 29/11/2016, 21:39 maras321
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 84 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
  Sorgudaki değişime göre formda uyarı vermek mehmetb84 4 142 16/11/2016, 23:08 mehmetb84


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya