Form Üzerinde Bütün Harfleri Büyük Olarak Yazmak
Tarih
05/05/2014 00:39
Konu Sahibi
gogoli01
Yorumlar
7
Okunma
2228
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
165
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
30/06/2016,15:17
Merhabalar,
Form üzerinde veri girişi yaparken, capslook tuşu basılı değilken bile büyük harf girilmesi ile ilgili kod. (daha önce bir uygulamamda kullanmıştım, fakat uzun süredir kullanmayınca unutmuşum.)
Form üzerinde tümü büyük harf ile veri girişi yapmak isteyenler için çok kullanışlıdır.

1. Form üzerinde tuşa basıldığında kısmına aşağıdaki kodu yazacaksınız.

 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Private Sub Form_KeyPress(KeyAscii As Integer)
 
If KeyAscii = 246 Then '(ö) ise
KeyAscii = 214 '(Ö) yap
ElseIf KeyAscii = 231 Then '(ç) ise
KeyAscii = 199 '(Ç) yap
ElseIf KeyAscii = 351 Then '(ş) ise
KeyAscii = 350 '(Ş) yap
ElseIf KeyAscii = 105 Then '(i) ise
KeyAscii = 304 '(İ) yap
ElseIf KeyAscii = 252 Then '(ü) ise
KeyAscii = 220 '(Ü) yap
ElseIf KeyAscii = 287 Then '(ğ) ise
KeyAscii = 286 '(Ğ) yap
 
ElseIf KeyAscii = 305 Then '(ı) ise
KeyAscii = 73 '(I) yap
 
ElseIf KeyAscii > 96 And KeyAscii < 123 Then
KeyAscii = Asc(UCase(Chr(KeyAscii)))
End If
 
End Sub



2. Tuş önizleme kısmındaki seçeneği "Evet" yapacaksınız.

Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,20:17
paylaşım için teşekkürler
Cevapla


SCavusoglu
pmsata
Kullanici Avatari
Uzman
S.... C....
312
24/02/2014
116
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
14/07/2016,07:59
Paylaşımınız için çok teşekkürler ufkumu açtınız.. Yalnız ben tam randıman alamadım hemen araştırmaya koyuldum sonuçta aşağıdaki kodu oluşturdum. Belki birine bir faydası olur.. Türkçe karakterleri otomatik ingilizce uyumlu hale getiriyor. Böylece bir kayıt yaparken sonradan ş mi yazdı Ş mi yazdı gibi soru işaretleri ortadan kalkıyor... Gerçekten çok teşekkür ederim konuyu başlatan arkadaşa..

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Private Sub Text0_KeyPress(KeyAscii As Integer)
If KeyAscii = 351 Then 'Küçük ş
 KeyAscii = 83 'BUYUK S
 ElseIf KeyAscii = 350 Then ' Büyük Ş
 KeyAscii = 83 'BUYUK S
  ElseIf KeyAscii = 304 Then 'Büyük İ
 KeyAscii = 73 ' Büyük I
ElseIf KeyAscii = 305 Then 'Küçük ı
 KeyAscii = 73 ' Büyük I
ElseIf KeyAscii = 287 Then 'Küçük ğ
 KeyAscii = 71 ' Büyük G
 ElseIf KeyAscii = 286 Then 'Büyük Ğ
 KeyAscii = 71 'Büyük G
  ElseIf KeyAscii = 231 Then 'Küçük ç
 KeyAscii = 67 'Büyük C
   ElseIf KeyAscii = 199 Then 'Büyük Ç
 KeyAscii = 67 'Büyük C
    ElseIf KeyAscii = 214 Then 'Büyük Ö
 KeyAscii = 79 'Büyük O
     ElseIf KeyAscii = 246 Then 'Küçük Ö
 KeyAscii = 79 'Büyük O
     ElseIf KeyAscii = 220 Then 'Büyük Ü
 KeyAscii = 85 'Büyük U
      ElseIf KeyAscii = 252 Then 'Küçük ü
 KeyAscii = 85 'Büyük U
 ElseIf KeyAscii > 96 And KeyAscii < 123 Then
 KeyAscii = Asc(UCase(Chr(KeyAscii)))
 End If
 
End Sub



Ek Dosyalar
.zip   Türkçe Karakter Çevirme.zip (Dosya Boyutu: 21,33 KB / İndirme Sayısı: 22)
resim
Cevapla


gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
165
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
30/06/2016,15:17
Sn pmsata,
çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi arayan arkadaşlara faydasının dokunması çok önemli.
Benim yazmış olduğum kodu formun keypress olayına yazıyorsunuz, tuş önizlemesini evet olarak ayarlıyorsunuz, Türkçe küçük harfleri yine Türkçe büyük harfe çevirirken veritabanına da büyük olarak kaydediyor. Sizin örneğinizde anladığım kadarıyla form üzerinde bulunan text kutusunun keypress olayına yazıyorsunuz, eğer form üzerinde çok fazla text alanı varsa hepsine tek tek yazmak gerekir bu da programın hantallaşmasına neden olur diye düşünüyorum.
Sakın bu yorumlarımı yanlış anlamayın niyetim sizi eleştirmek değil, tam randıman alamadığınızı belirtmişsiniz nedeni nedir acaba?
Cevapla


SCavusoglu
pmsata
Kullanici Avatari
Uzman
S.... C....
312
24/02/2014
116
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
14/07/2016,07:59
Estafurullah neden yanlış anlayayım.. Maksat bi faydamız olsun.. Randıman alamamktan kasıt Türkçe karakterlerin yine Türkçe olarak kalması. Sonradan arama alanında arama yaparken hangi karakterli kaydedilmiş olacağı mühim oluyor.. Mesela benim adım Şevki eğer ben bunu Ş harfi ile kaydedersem ve sonradan Sevki diye aramaya kalkarsam bir sonuca ulaşamıyorum.. Hep aklımda bunu nasıl giderebilirim sorusu vardı bunu sizin konunuz sayesinde çözdüm.. Tabi tabloya kayıt yapma mevzusunu hiç düşünmemiştim sizin bu mesajınızı okuyana dek.. Birde her textbox a yazmaya gerek duymam diye düşündüm sadece sonradan lazım olacak 1-2 textbox işimi görür diye düşünmüştüm ve sanırım denedim form un key press olayına ekledim ama sonuc alamadım bir daha deneyeceğim.

Şimdi denedim.. kodu aşağıdaki şekilde girdiğimde textbox a yazarken işlevi yok..

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Private Sub Form_KeyPress(KeyAscii As Integer)
If KeyAscii = 351 Then 'KUCUK SHE
 KeyAscii = 83 'BUYUK S
 ElseIf KeyAscii = 350 Then ' BUYUK SHE
 KeyAscii = 83 'BUYUK S
  ElseIf KeyAscii = 304 Then 'BUYUK i
 KeyAscii = 73 ' BUYUK I
ElseIf KeyAscii = 305 Then 'KUCUK I
 KeyAscii = 73 ' BUYUK I
ElseIf KeyAscii = 287 Then 'KUCUK YUMUSAKG
 KeyAscii = 71 ' BUYUK G
 ElseIf KeyAscii = 286 Then 'BUYUK YUMUSAKG
 KeyAscii = 71 'BUYUK G
  ElseIf KeyAscii = 231 Then 'küçük Ç
 KeyAscii = 67 'BUYUK C
   ElseIf KeyAscii = 199 Then 'büyük Ç
 KeyAscii = 67 'BUYUK C
    ElseIf KeyAscii = 214 Then 'büyük Ö
 KeyAscii = 79 'BUYUK O
     ElseIf KeyAscii = 246 Then 'KÜÇÜK Ö
 KeyAscii = 79 'BUYUK O
     ElseIf KeyAscii = 220 Then 'büyük Ü
 KeyAscii = 85 'BUYUK U
      ElseIf KeyAscii = 252 Then 'KÜÇÜK Ü
 KeyAscii = 85 'BUYUK U
 ElseIf KeyAscii > 96 And KeyAscii < 123 Then
 KeyAscii = Asc(UCase(Chr(KeyAscii)))
 End If
End Sub

resim
Cevapla


gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
165
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
30/06/2016,15:17
Nezaketiniz için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim. Tuş ön izlemesini "evet" olarak ayarlamayı unutmayın, yoksa kod çalışmıyor. Yazmış olduğunuz kod benim yukarıda belirtmiş olduğum kod değil.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Private Sub Form_KeyPress(KeyAscii As Integer)
 
If KeyAscii = 246 Then '(ö) ise
KeyAscii = 214 '(Ö) yap
ElseIf KeyAscii = 231 Then '(ç) ise
KeyAscii = 199 '(Ç) yap
ElseIf KeyAscii = 351 Then '(ş) ise
KeyAscii = 350 '(Ş) yap
ElseIf KeyAscii = 105 Then '(i) ise
KeyAscii = 304 '(İ) yap
ElseIf KeyAscii = 252 Then '(ü) ise
KeyAscii = 220 '(Ü) yap
ElseIf KeyAscii = 287 Then '(ğ) ise
KeyAscii = 286 '(Ğ) yap
 
ElseIf KeyAscii = 305 Then '(ı) ise
KeyAscii = 73 '(I) yap
 
ElseIf KeyAscii > 96 And KeyAscii < 123 Then
KeyAscii = Asc(UCase(Chr(KeyAscii)))
End If
 
End Sub

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Merkez Bankasından Kurları Listeye Online Olarak Alma esrefigit 20 6.405 29/01/2016, 10:18 karaayhan
  Stok Takip Uygulaması Bütün Detaylar mesut58580 9 4.941 16/01/2016, 00:37 ferit39
  formda arama yada rehber olarak kullanabileceğiniz bir örnek kayaaltin 0 754 08/06/2015, 14:23 kayaaltin
  Access Raporları Pdf Olarak Görüntüleme mehmetdemiral 58 21.121 29/09/2014, 22:56 mehmetdemiral
  seçenek grubu ile alt form yönetimi ve form içi yönetim ozguryasin 7 3.290 26/08/2014, 00:39 Yigit-safak58


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya