Form Kullanılmadığında otomatik kapanma
Tarih
04/01/2010 14:05
Konu Sahibi
nsahin
Yorumlar
7
Okunma
2585
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



nsahin
Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
181
16/11/2009
64
Bursa
Ofis 2007
12/07/2016,09:29
Çözüldü 
Aşağıdaki örnekte form kullanılmadığında değil windows kullanılmadığında kapanıyor.

Windows kullanılsa bile (örnek:dosya açma-kapama) form kullanılmıyor ise kapatması için ne yapabiliriz..




Const IDLEMINUTES = 1 yazan yere (1 yazıyor 1 dakika sonra kapanır,30 yazarsan 30 dakika sonra kapanır) istediğini yazabilirsin
..kod.............
Private Sub Form_Timer()
Const IDLEMINUTES = 1 ' Kaç dakika istiyorsanız onu yazın

Static PrevControlName As String
Static PrevFormName As String
Static ExpiredTime

Dim ActiveFormName As String
Dim ActiveControlName As String
Dim ExpiredMinutes

On Error Resume Next

' Get the active form and control name.

ActiveFormName = Screen.ActiveForm.name
If Err Then
ActiveFormName = "No Active Form"
Err = 0
End If

ActiveControlName = Screen.ActiveControl.name
If Err Then
ActiveControlName = "No Active Control"
Err = 0
End If

' Record the current active names and reset ExpiredTime if:
' 1. They have not been recorded yet (code is running
' for the first time).
' 2. The previous names are different than the current ones
' (the user has done something different during the timer
' interval).
If (PrevControlName = "") Or (PrevFormName = "") _
Or (ActiveFormName <> PrevFormName) _
Or (ActiveControlName <> PrevControlName) Then
PrevControlName = ActiveControlName
PrevFormName = ActiveFormName
ExpiredTime = 0
Else
' ...otherwise the user was idle during the time interval, so
' increment the total expired time.
ExpiredTime = ExpiredTime + Me.TimerInterval
End If

' Does the total expired time exceed the IDLEMINUTES?
ExpiredMinutes = (ExpiredTime / 1000) / 60
If ExpiredMinutes >= IDLEMINUTES Then
' ...if so, then reset the expired time to zero...
ExpiredTime = 0
' ...and call the IdleTimeDetected subroutine.
'IdleTimeDetected ExpiredMinutes

DoCmd.Quit
End If

End Sub
nsahin, 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
29/11/2016,20:53
Çözüldü 
Sayın nsahin, http://www.accesstr.net/ meraklılar için inanılmaz bir bilgi havuzu olduğuna inanabilirsin. Sorularını sormadan önce sorunun daha önce cevaplanmış olabileceğini de düşünerek sağ üst taraftaki arama moturundan aratırsan, bir çok cevabla karşılaşabilirsin.

Sorduğun soruyu bende sormuştum, http://www.accesstr.net/konu-form-kullan...ansin.htmlumarım sorununu çözmeye yardımcı olur.
Kolay gelsin.
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla


nsahin
Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
181
16/11/2009
64
Bursa
Ofis 2007
12/07/2016,09:29
Çözüldü 
Cevabınız için teşekkür ederim. Benim verdiğim kod ile sizinki zaten aynı. Ben farklı bir şey soruyorum. Mevcut kodda, windows'ta çalışıldığında süre sürekli sıfırlıyor. Access'i kullanmadığımda başka bir uygulamayla çalıştığımda Access formunu kapatmıyor. Bana windows'ta işlem yapılsa bile çalışacak bir kod gerekli.
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
kodu nasıl kullandığınızı bilmiyorum ancak bu kod direct olarak microsoftun verdiği ve önerdiği kod ve gayet güzel çalışıyor


gördüğün gibi birinci resimde form açık ve küçültülmüş ve ben başka bir yerde çalışyorum
resim 

zaman dolduğunda otomotik olarak kontrol edilir form actif değilse kapanır


şimdi eklediğim örneği winrarın içinden çıkart masaüstüne sonra çift tıkıla açılsın ben süreyi kısa tuttuğum için açılır açılmaz sen hemen bir internet sayfası yada başka bir program aç onun la uğraş bak göreceksinki Access senin ne yaptığını dinlemeyecek ve onunla ilgilenmediğin için kapanacak


Ek Dosyalar
.zip   otomotik kapanma.zip (Dosya Boyutu: 35,99 KB / İndirme Sayısı: 47)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
sn. nsahin sorununuz hakkında geri dönüş yaparmısınız lütfen.
Emeğe saygı...
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


p_terzis
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
P.... T....
26
9
22/02/2010
-
Ofis 2003
27/12/2012,14:04
Çözüldü 
(03/02/2010, 17:09)esrefigit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kodu nasıl kullandığınızı bilmiyorum ancak bu kod direct olarak microsoftun verdiği ve önerdiği kod ve gayet güzel çalışıyor


gördüğün gibi birinci resimde form açık ve küçültülmüş ve ben başka bir yerde çalışyorum
resim 

zaman dolduğunda otomotik olarak kontrol edilir form actif değilse kapanır


şimdi eklediğim örneği winrarın içinden çıkart masaüstüne sonra çift tıkıla açılsın ben süreyi kısa tuttuğum için açılır açılmaz sen hemen bir internet sayfası yada başka bir program aç onun la uğraş bak göreceksinki Access senin ne yaptığını dinlemeyecek ve onunla ilgilenmediğin için kapanacak

Verdiğiniz örnekteki form dışında veri tabanındaki diğer formlar yada raporlar çalışmıyor. sadece o form aktif.
form arka planda çalışıp denetleme yaparken ben diğer form, sorgu ve raporlarla nasıl çalışabilirim.

Teşekkür ederim.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 200 08/12/2016, 21:40 alpeki99
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.719 07/12/2016, 12:31 donepezil
  Form da Cari Koda Göre Form Çağırma cagatay1234 5 181 10/10/2016, 11:05 atoz112
  Ürün Satış Birimi ADET ise otomatik kaydedip bir sonraki Combobox'a geçmesini sağlama hasanak2 5 225 16/09/2016, 11:00 atoz112
  Tarih ve saatten otomatik sayı üretme cagatay1234 6 230 11/09/2016, 10:19 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya