Form kaptıktan sonra verinin formdan silinmesi
Tarih
23/11/2012 17:08
Konu Sahibi
fascioğlu
Yorumlar
6
Okunma
1772
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



fascioğlu
(yunusotel)
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
F.... A....
839
18/09/2010
159
Muğla
Ofis 2003
18/11/2016,00:04
Çözüldü 

.rar   Deneme.rar (Dosya Boyutu: 642,33 KB / İndirme Sayısı: 16) Sayın Hocalarım çalışmakta olduğum bir projemde frm_musteri formunda bulunan Oda No,Oda Tipi,Giriş-Çıkış tarihi Konaklama süresi ve oda fiyatını içeren alanlar var bunun dışında koraklama toplamı diyede ilişkisiz bir alan var Odafiyatı*konaklamasüresini hesaplayıp ilişkisiz alan Konaklama toplamına yazması gerekiyor,bu işlemi ilk kayıt girildiğinda hesplıyor ancak formu kapattıktan sonra yapılan hesaplama form dan siliniyor,bu konuyla ilgili kodlar aşağıdadır,bu sorunu gidermeme yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok tşk.ederim.

SQL Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub Kisisayisi_Exit(Cancel As Integer)
If IsNull(Me.Konaklamasuresi) Then Exit Sub
If Me.Konaklamasuresi = 0 Then Exit Sub
Me.Cıkıstarihi = Me.CT
Me.Odatipi = Me.Oda_tipi
Me.Odafiyati = Me.Oda_fiyati
Me.KONTOP = Me.Oda_fiyati * Me.Konaklamasuresi
Forms!frm_musteri.Requery
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
End Sub 


İkinci Kod

SQL Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Konaklamasuresi_AfterUpdate()
Me.Cıkıstarihi = Me.CT
Me.Odatipi = Me.Oda_tipi
Me.Odafiyati = Me.Oda_fiyati
Me.KONTOP = Me.Oda_fiyati * Me.Konaklamasuresi
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
Call ODARENK2
Forms!frm_Odaplanı.Requery
End Sub

Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
788
23/09/2009
560
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
02/12/2016,21:12
Çözüldü 
örneğinizi biraz inceledim. dediğinizi tam anlamadım fakat anladığım. şu durum.
hesaplama bölümlerini tabloya yazdırmak istiyorsunuz. daha projeniz eksik durumda. veya bize geldiği şekil eksik. normal şartlarda hesaplamaları otomatik yapması gerekiyor. fakat biz el ile yazıyoruz. bunları tabloya kaydetmesi gerekiyor. kaydetmiyor çünkü ilişkisiz. tabloya kaydet desek kaydetmeyecek çünkü orada kayıtlı bir değer var (sıfır), onun için yeni bir alan açıp oraya yazacak. o yüzden mecburen güncelleme dememiz gerekir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
If IsNull(Me.musterino) Or Me.musterino = "" Then 'müşteri numarası mevcut mu diye kontrol ediyoruz.

GoTo 100
Else
End If

Dim rs As New ADODB.Recordset
 rs.Open "tbl_musteri", CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic 'tablomuza bağlanıyoruz.

 rs.Find "[musteri_no]=" & Me.musteri_no ' işlem yapılacak müşteriyi belirtiyoruz.
 
 rs.Fields("buraya tablo alan adını yazınız") = Me.buraya formda bulunanmetin kutusu adını yazınız.
 've üstteki kodu gerektiği kadar tekrar ediniz.

 rs.Update '
 ' Stop
 rs.Close

Set rs = Nothing
100

bu kodu istediğiniz olaya yazınız. örneğin. metin kutusundan çıkılınca veya güncelleme sonrası vb.

kod sayesinde tabloyaya yazılacağı için istediğiniz olacaktır diye düşünüyorum.

yanlış anlamadı isem isteğiniz bu.

not: birde müşteri numaranız otomatik sayı düşünceme göre manuel olsa daha mantıklı olur. her müşteride otomatik kendi kendine artan bir şekilde.

POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


fascioğlu
(yunusotel)
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
F.... A....
839
18/09/2010
159
Muğla
Ofis 2003
18/11/2016,00:04
Çözüldü 
Özgür hocam,meslek noyu anlamadım.
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
788
23/09/2009
560
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
02/12/2016,21:12
Çözüldü 
yanlış yazmışım Img-grin elimdeki projeye gitti aklım. düzenledim orası
müşteri no olacak yani bir müşteriyi diğer müşterilerden ayırt eden özellik. oda sizde müşteri numarası. örnektede düzenleme yaptım.

Visual Basic Code
rs.Find "[musteri_no]=" & Me.musteri_no

kodunu kullanarak bulmak istediğimiz müşteriyi buluyoruz.

POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


fascioğlu
(yunusotel)
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
F.... A....
839
18/09/2010
159
Muğla
Ofis 2003
18/11/2016,00:04
Çözüldü 
Hocam,uygulamaya çalıştım,ama olmadı.Belkide ben yanlış yaptım,bilmiyorum.
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Probleminiz ekteki örnekte giderilmiştir.


Ek Dosyalar
.rar   deneme_kur@l.rar (Dosya Boyutu: 721,52 KB / İndirme Sayısı: 18)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 308 09/11/2016, 23:35 mehami
  Form da Cari Koda Göre Form Çağırma cagatay1234 5 177 10/10/2016, 11:05 atoz112
  Tabloya ve forma yeni alanlar ekledikten sonra metin kutusu sonucu almıyor hasanak2 5 299 22/09/2016, 09:28 hasanak2
  Formdan Tabloya Aynı Şahsa Farklı Kayıt 1tk 5 436 03/09/2016, 12:12 atoz112
  Form içine form butonları ekleme IceMan7 7 530 26/07/2016, 11:44 IceMan7


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya