form içinde veritabanı dışındaki uygulamayı çalıştırmak
Tarih
08/03/2014 17:02
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
11
Okunma
1685
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Değerli arkadaşlar,
Access formunun içinde , dışarıdan bir uygulamayı,pencere şeklinde açabilir miyiz ? Örneğin,unbound object frame kutusu ile,ecxel,word belgesi vb. form içerisinde çalıştırabiliyoruz.İrfan View programını,form içerisinde çalıştırmanın bir yolu var mı?

Daha açıklayıcı olması amacıyla,örnek formun resmini aşağı ekledim.

resim
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Bildiğim kadarıyla eskiden hazır makro vardı, adı da "uygulama çalıştır" idi. Ama şimdi aradım, onunla ilgili hiç bir ipucu bulamadım. Acaba ben hayal mi gördüm diye düşünüyorum. Gerçi siz Access penceresi içinde çalıştırmaktan bahsetmişsiniz. Benim dediğim yöntemde Access açıkken ve kapanırken diğer bir uygulamayı açıyorduk. Bunun dışında office uygulamaları sanıyorum özellikle Excel Access içinden açılıyordu. Sanıyorum diyorum çünkü hiç işim olmadı ve denemedim.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Sn. mehmetdemiral ,haklısınız,excel,word ,paint vb. Access içerisinde pencerede çalışıyor.Bunlar office ve windows programı olduğu için çalışıyor sanırım.Ama microsoftun yapmış olduğu programlar dışındakileri de (örneğin irfan view)form içerisinde ki bir pencerede çalıştırmak mümkün mü?
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Sayın vetaltan irfanview programını resim düzenleme özelliklerinden dolayımı form içinde görüntülemek istiyorsunuz? Eğer bu amaçtaysanız bazı Access eklentileri ile bu işlemler yapılabilir.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Sn.alpeki99,
Evet , resim düzenleme özellikleri nedeniyle kullanmak istiyorum.Bahsettiğiniz Access eklentileri nelerdir?
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Hangi resim düzenleme işlemleri sizin için lazım? Mesela kaydını aldığınız hastanın resmini forma ekleyince sadece resmin belirli bir kısmını kırpmak mı istiyorsunuz? Yoksa resim parlaklığı ayarlama üzerine yazı ekleme vs. gibi eksta şeyler mi lazım?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 169 Dün, 21:40 alpeki99
  Personel Veritabanı oluşturma ? adebisi 3 161 17/11/2016, 12:45 atoz112
Çözüldü access olmadan veritabanı kullanmak mariachi232 4 1.829 14/11/2016, 16:49 atoz112
  Form da Cari Koda Göre Form Çağırma cagatay1234 5 179 10/10/2016, 11:05 atoz112
Lightbulb Aynı tablo içinde otomatik hareket Yunus Bozkurt 5 221 03/08/2016, 10:20 Yunus Bozkurt


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya