form içinde veritabanı dışındaki uygulamayı çalıştırmak
Tarih
08/03/2014 17:02
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
11
Okunma
1714
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Değerli arkadaşlar,
Access formunun içinde , dışarıdan bir uygulamayı,pencere şeklinde açabilir miyiz ? Örneğin,unbound object frame kutusu ile,ecxel,word belgesi vb. form içerisinde çalıştırabiliyoruz.İrfan View programını,form içerisinde çalıştırmanın bir yolu var mı?

Daha açıklayıcı olması amacıyla,örnek formun resmini aşağı ekledim.

resim
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.739
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:35
Bildiğim kadarıyla eskiden hazır makro vardı, adı da "uygulama çalıştır" idi. Ama şimdi aradım, onunla ilgili hiç bir ipucu bulamadım. Acaba ben hayal mi gördüm diye düşünüyorum. Gerçi siz Access penceresi içinde çalıştırmaktan bahsetmişsiniz. Benim dediğim yöntemde Access açıkken ve kapanırken diğer bir uygulamayı açıyorduk. Bunun dışında office uygulamaları sanıyorum özellikle Excel Access içinden açılıyordu. Sanıyorum diyorum çünkü hiç işim olmadı ve denemedim.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Sponsor Reklam
Sn. mehmetdemiral ,haklısınız,excel,word ,paint vb. Access içerisinde pencerede çalışıyor.Bunlar office ve windows programı olduğu için çalışıyor sanırım.Ama microsoftun yapmış olduğu programlar dışındakileri de (örneğin irfan view)form içerisinde ki bir pencerede çalıştırmak mümkün mü?
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Sayın vetaltan irfanview programını resim düzenleme özelliklerinden dolayımı form içinde görüntülemek istiyorsunuz? Eğer bu amaçtaysanız bazı Access eklentileri ile bu işlemler yapılabilir.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Sponsor Reklam
Sn.alpeki99,
Evet , resim düzenleme özellikleri nedeniyle kullanmak istiyorum.Bahsettiğiniz Access eklentileri nelerdir?
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Hangi resim düzenleme işlemleri sizin için lazım? Mesela kaydını aldığınız hastanın resmini forma ekleyince sadece resmin belirli bir kısmını kırpmak mı istiyorsunuz? Yoksa resim parlaklığı ayarlama üzerine yazı ekleme vs. gibi eksta şeyler mi lazım?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  ekleme sorgusunu istenilen sayıda çalıştırmak hbal09 12 361 06/01/2017, 15:37 atoz112
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 315 08/12/2016, 21:40 alpeki99
  Personel Veritabanı oluşturma ? adebisi 3 254 17/11/2016, 12:45 atoz112
  Tanınmayan veritabanı biçimi hatası. ciftcihuseyin 13 563 17/11/2016, 06:49 ozanakkaya
Çözüldü access olmadan veritabanı kullanmak mariachi232 4 1.888 14/11/2016, 16:49 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya