Form açılışındaki random sayı sorunu.
Tarih
23/12/2011 10:36
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
1174
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,10:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar,
Ekli dosya ile yapmak istediğim ve yapamadığım; formun yüklenmesi olayında rastgele bir sayı üretmek, üretilen bu sayıyı combo1 nesnesine yazdırmak ve text1 nesnesinede combo1 nesnesi içindeki değerin 1. index numaralı sütunudaki bilgiyi yazdırmak. Bu işlem accessi shift tuşu ile tasarım modunda açıp çalıştırdığımda başarılı oluyor. Fakat accessi direk çalıştırdığımda ekrana gelen form1 içindeki combo1 nesnesinin değerine her defasında aynı sayıyı atıyor. Umarım anlatabilmişimdir. Bilgilerinizi rica ederim. Teşekkürler.
Ek Dosyalar
randomsayi.rar
[15.31 KB]
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
2003 formatında yükleseydiniz bakabilirdim ancak bu makinede sadece 2003 var.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
05/01/2017,16:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
eskiden RANDOMIZE TIMER diye bir komutumuz vardı (QBasic). bu komutu çalıştırmazsanız RND nin ürettiği rakam hep aynı oluyordu şansınızı deneyin derim.

RANDOMIZE TIMER
X=INT(RND*500)
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,10:32
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sayın Yandemir. Bilgileriniz ve yönlendirmeniz ile şansımı denedim ve artık her açılışta farklı bir random sayım oldu.
Saygılar.

Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
05/01/2017,16:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Not: x=INT(RND*500) 0 ile 500 arasında Integer rakam üretir
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 217 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
  Rapor Yazdırma Sorunu m_demir 2 77 02/01/2017, 20:08 m_demir
  Rapor Önizleme Sorunu m_demir 9 184 01/01/2017, 05:52 ozanakkaya
  Dlookup sorunu nightashes 6 163 23/12/2016, 23:56 nightashes
  Birleştirme sorgusunda sayı formatı hatası Mecnun24 8 241 15/12/2016, 16:39 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya