farklı bir formdan arama nasıl yapılır?
Tarih
24/01/2010 17:56
Konu Sahibi
linux2ex
Yorumlar
3
Okunma
1276
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba, daha önceki formdan arama konularını inceledim ama kendi yaptığım sisteme uyarlayamadım. yapmak istediğimi anlatayım STOKARA formundaki stokara metin kutusuna barkod okutulduğunda yada elle yazıldığında formun altındaki diğer bilgileri tablodan getirecek. Dlookup ile yapmaya çalıştım. ama buraya yazdığım bilgi stoklar tablosundaki stokkodu ise tablodaki bilgileri getiriyor. birimler tablosuna bağladığım halde bu bilgileri alamıyorum. birde örneğin; birinci ürüne ait barkodu okuttuktan sonra yeni barkod butonuna bastığımda bilgileri temizleme olayını yaptım ama barkodu okuttuğum alana tekrar kursoru yönlendiremedim. yardımlarınız için teşekkür ederim. örneği ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   k.rar (Dosya Boyutu: 14,31 KB / İndirme Sayısı: 8)
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
Bugün,00:25
Çözüldü 
Bence programınız bu şekilde fazla ilerlemez. Aynı tabloda olması gereken alanlar ayrı tablolarda. SatışFiyatı ile AlışFiyatı aynı tabloda olmalı. Birimler tablosu ne işe yarıyor ??
Gelelim yeniden barkod okuma alanına yönelme, gayet basit;

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub Komut22_Click()
Me.MALINCINSI = ""
Me.ALISFIYATI = ""
Me.KALAN = ""
Me.SATISFIYATI1 = ""
Me.STOKARA = ""
STOKARA.SetFocus
End Sub

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
üstad benim yapmaya çalıştığım olay ticari bir programın datasına bağlı stokların bilgilerini barkod okutulduğunda online getirmek. veritabanında aynen bu şekilde ayrı olarak tablolarda datalar hiç bir şekilde sorun çıkarmıyor. ekte gönderdiğim Sql veritabanından bana lazım olanları, tabloların isimlerini benzer şekilde sadece gerekli olanları ekledim. yoksa ticari programın database buraya eklesem birde ayarların yapılması gibi bir sürü sizi uğraştıracaktım. barkod okuma alanına tekrar geri gitme olayı için teşekkür ederim. asıl sorun iki farklı barkod okutulduğunda iki farklı tablodaki bilgileri nasıl getirip ekrandaki yerlere yazarım. bunu tabloları sorgu tasarımında ekleyip gerekli bağlantıyı yaptım. ama stoklar_s olarak görmüşsünüzdür.yani tek ekranda nasıl çözümlerim. yardımlarınız için teşekkür ederim
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla


linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
tdsharun hocanın Dlookup ile ilgili buradaki  yazısını okuduktan sonra biraz daha uğraştım. önceki mesajımda yazdığım gibi önce tabloları bir sorguda gerekli olanları bağlantı yaparak aldım. ayrı tablolardan bilgileri çekmek yerine yapmış olduğum sorgudan bilgileri çekince bir hata verdi ama bu sefer farklı bir hata "ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı" yazıyordu. bende bunun birimler tablosundaki barcode alanının türü ile ilgili olduğunu düşünerek veri türünü sayıdan metine çevirdim. şimdi barkodu okuttuğumda sorun çözüldü. bütün bilgiler geliyor. teşekkür ederim.
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  kayıtlarda arama yoluyla orantı kurarak hesap yapma mehmetb84 18 388 04/12/2016, 17:13 mehmetb84
  Listede arama yapılanın seçimi aktif olması raburabu 3 94 01/12/2016, 08:42 raburabu
  Arama problemi ve bir kaç diğer sorun nightashes 3 108 28/11/2016, 01:22 nightashes
Sad Dinamik arama yapma. Filtreleme zamani hata.. Tale Talibov 11 427 20/11/2016, 18:25 Tale Talibov
  Ayrı butonlardaki farklı işlevleri tek buton ile gerçekleştirmek murat dikme 9 347 20/11/2016, 16:06 murat dikme


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya