Excel'e seçerek veri gönderme
Tarih
30/01/2009 19:51
Konu Sahibi
kdurmaz
Yorumlar
9
Okunma
3208
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kdurmaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
7
06/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
22/02/2016,23:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selam sevgili forum üyeleri,

Bir acces tablosundaki verilerimi seçerek Excele göndermek istiyorum. Bu konuyla ilgili forumda yalnızca bir örnek görebildim. Fakat o dosyada ispanyolca çıktı. Dolayısıyla arkasındaki vb kodlarını çözemedim. Dolayısıyla da kendi veritabanıma uygulayamadım. Sorunumu daha da açabilirim, belki faydası olur.
Benim birçok sütundan oluşan bir veritabanım var. Fakat ben excele veri gönderirken bunların o anda işime yarayacak olan sütunlarını göndermek istiyorum. Bunu da bir ara form vasıtasıyla yapmak istiyorum. Yani önce bir seçim formu açılacak ben oradan istediğim verileri işaretleyeceğim ve yalnızca seçmiş olduğum sütunları içeren bir Excel dosyası yaratacak. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.

Bu konuda forumunuzdaki bulduğum örnek de şudur. Belki bu örnek ne demek istediğimi daha kolay anlatır. Ama dediğim gibi ben bunu çözemedim.

http://www.accesstr.net/accessten-excele...t-866.html

Saygılar,
Kadir
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Sayın Seruz abimizin bu konudaki örneğini inceleyin lütfen.

http://www.accesstr.net/carpraz-sorgudan...ml#pid6577
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

kdurmaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
7
06/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
22/02/2016,23:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sevgili Alpeki99,

Vermiş olduğun linki inceledim. Sn. Seruz'un örneğini verdiği konu kendi kategorisinde çok güzel bir örnek fakat benim istediğim bu değil. Ben sorumu müsaadenle biraz daha açayım.

Benim Tablom şu şekilde Alan Adları içeriyor olsun:
[no] [tcno] [adı] [soyadı] [dogumtar] [dogumyeri] [adres]

daha fazla alan adı var ama uzatmamak çin kısa tutuyorum.(zaten amacım da bu uzun listeyi her seferinde excele göndermemek)
Ben şöyle bir ara form yaratayım

resim 

resim burada 

ve orada sadece istediğim alan adlarını seçeyim ve onları excele göndersin. Aslında eminim çok basittir ama bendeniz acemi olduğumdan yapamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla,
Kadir
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
O zaman istediğiniz şey bu adreste :

http://www.accesstr.net/secime-gore-yazd...ml#pid1042

Sevgili bilgisayarcı hocamızın eklediği kullanışlı bir Excel örneği. Tüm sütunları listeler ve istediklerinizi excele gönderir.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

kdurmaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
7
06/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
22/02/2016,23:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sevgili alpeki99,

İlgin için teşekkür ederim, aradığım tam olarak buydu, sağolasın.

Lakin bu uygulamayı aldım kendi veritabanıma uyarladım, fakat kodlarda hatayla karşılaştım. Önce kodu yazayım;
Alıntı: Private Sub ListeyiYukle(KaynakAdi As String)
Dim s As String
Dim i As Integer
Dim SutunSay As Integer
Dim lstItem As ListItem
If Len(KaynakAdi & "xx") <= 2 Then Exit Sub
TabloAdi = KaynakAdi
s = "Select * from " & KaynakAdi
If Not AdoAc1(s) Then
MsgBox "Tablo/Sorgu açılamadı", vbInformation
Exit Sub
End If

With ListView1
.ListItems.Clear
.ColumnHeaders.Clear
.View = lvwReport
.GridLines = True
.FullRowSelect = True
.Checkboxes = True
.ColumnHeaders.Add , , "Alan", .Width - 200
End With
SutunSayisi = Rs1.Fields.Count - 1
For i = 0 To SutunSayisi
Set lstItem = ListView1.ListItems.Add()
lstItem.Text = Nz(Rs1.Fields(i).Name, "-")
Next
AdoKapa 1
End Sub
Ben açılan kutudan ilgili tablo adını seçtiğimde "Dim lstItem As ListItem" satırında compile error: user-defined type not defined hatası veriyor.
Bu konuda sanırım bu kodların sahibi Bilgisayarcı bana yardımcı olacak.

Saygılarımla,
Kadir
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:40
Çözüldü 
kodda hata yok, aldığınız hatanın olası sebebi

Referanslarında eksik var

Microsoft Windows Common Controls 6.0 (SP6)
system32 içerisindeki MSCOMCTL.OCX
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Mail gönderme yturan 9 207 11/01/2017, 13:57 yturan
  Accessten excel bağlantısı ile veri alırken parola hatası. Mecnun24 8 258 02/01/2017, 20:11 Mecnun24
  rapor cıktı tarihini rapor ismi olarak yazıcıya gonderme malidolu 7 276 01/01/2017, 14:07 atoz112
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 374 10/12/2016, 00:08 mbo69221088
  sorgunun excel olarak alınması koruyucu 3 184 08/12/2016, 12:15 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya