Excel den Dinamik veri alma
Tarih
13/08/2010 18:49
Konu Sahibi
mumcos
Yorumlar
6
Okunma
2315
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mumcos
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
Saygideger arkadaslar,
bankadaki islemleri Excel olarak kaydedip oradanda Access e aliyorum,simdiye kadar aylik(örnegin temmuz ayini agustos da) olarak buisi yapiyordum ama cok efektif olmuyor,cünkü ögrenci aidatlarinin gelip gelmedigini ayicerisindede kontrol etmem gerekiyor,ama güncelleme yapma problemim var,söyleki; Access veriyi alirken istiyorumki mükerrer olan kayitlari almasin yani ayin 5 inde aldigim kayitlari ayin 12 sinde kayit aldigim zaman tekrar almasin. Bunu da sanirim birden fazla alanla kontrol etmek gerekiyor ama nasil yapilabilir bilmiyorum. örnegin excelde ; tarih,gönderen kisi,miktar,aciklama gibi sütun isimleri var.
Yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Tesekkürler
Mümtaz


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
accessdeki tablonuzu Excel ile bağlasanız.
böylece Excel her değiştiğinde accessde değişmiş olacaktır.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


mumcos
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
tesekkür ederim pratik bir cözüm:-). hemen uyguladim
ben biraz sorgulamayla yapilabilirmi diye düsünmüstüm?
nedersiniz
mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
sorgulama kısmını pek bilmiyorum ama ben genelde bağlama şeklinde yapıyorum.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.431
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
02/12/2016,21:35
Çözüldü 
Sn mumcos sorgulama derken? Tabloyu bağladıktan sonra istediğiniz sorgulamayı yapabilirsiniz. Başka bir şey kasdetmediyseniz. Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


mumcos
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
hocam sorgulamadan kastim,excel baglamadan verileri alirken sorgulama yapmasiydi,örnegin ; ayin basindan 15 ine kadar banka dökümünü cekerken, ay sonunda da cekilen bilgilerde 15 ine kadar olan bilgilerde var ve bilgiler iki defa kaydedilmis oluyor,bunu engellemek istiyordum:-)
mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Dosya konumunu alma tufanbal 7 120 02/12/2016, 10:48 tufanbal
Sad Dinamik arama yapma. Filtreleme zamani hata.. Tale Talibov 11 426 20/11/2016, 18:25 Tale Talibov
  Excel Formülleri hk. murat dikme 5 152 10/11/2016, 04:59 ozanakkaya
  Sorguda Kullanıcı Adını alma tufanbal 4 125 08/11/2016, 08:10 tufanbal
  Kritere göre sırayla işlem alma. orderyazbim 2 125 06/11/2016, 22:30 orderyazbim


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya