Excel den Dinamik veri alma
Tarih
13/08/2010 18:49
Konu Sahibi
mumcos
Yorumlar
6
Okunma
2379
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mumcos
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Saygideger arkadaslar,
bankadaki islemleri Excel olarak kaydedip oradanda Access e aliyorum,simdiye kadar aylik(örnegin temmuz ayini agustos da) olarak buisi yapiyordum ama cok efektif olmuyor,cünkü ögrenci aidatlarinin gelip gelmedigini ayicerisindede kontrol etmem gerekiyor,ama güncelleme yapma problemim var,söyleki; Access veriyi alirken istiyorumki mükerrer olan kayitlari almasin yani ayin 5 inde aldigim kayitlari ayin 12 sinde kayit aldigim zaman tekrar almasin. Bunu da sanirim birden fazla alanla kontrol etmek gerekiyor ama nasil yapilabilir bilmiyorum. örnegin excelde ; tarih,gönderen kisi,miktar,aciklama gibi sütun isimleri var.
Yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Tesekkürler
Mümtaz


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.273
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
accessdeki tablonuzu Excel ile bağlasanız.
böylece Excel her değiştiğinde accessde değişmiş olacaktır.

Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

mumcos
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
tesekkür ederim pratik bir cözüm:-). hemen uyguladim
ben biraz sorgulamayla yapilabilirmi diye düsünmüstüm?
nedersiniz
mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.273
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
sorgulama kısmını pek bilmiyorum ama ben genelde bağlama şeklinde yapıyorum.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
17/01/2017,20:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn mumcos sorgulama derken? Tabloyu bağladıktan sonra istediğiniz sorgulamayı yapabilirsiniz. Başka bir şey kasdetmediyseniz. Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla

mumcos
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
hocam sorgulamadan kastim,excel baglamadan verileri alirken sorgulama yapmasiydi,örnegin ; ayin basindan 15 ine kadar banka dökümünü cekerken, ay sonunda da cekilen bilgilerde 15 ine kadar olan bilgilerde var ve bilgiler iki defa kaydedilmis oluyor,bunu engellemek istiyordum:-)
mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 150 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Accessten excel bağlantısı ile veri alırken parola hatası. Mecnun24 8 242 02/01/2017, 20:11 Mecnun24
  Tarihe göre rapor alma ve seçilen tarihi raporda gösterme ertans 6 246 30/12/2016, 16:45 ertans
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 363 10/12/2016, 00:08 mbo69221088
  sorgunun excel olarak alınması koruyucu 3 175 08/12/2016, 12:15 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya