eposta adresi yazılırken Türkçe karakterleri nasıl engelleyebilirim?
Tarih
10/01/2010 19:02
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
6
Okunma
2169
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
access 2000 de forma eposta adresi girerken türkçe yada büyük harflerin kullanımının engellenmesi için giriş maskesini kullanabilirmiyim.yada bunu bir kodla yazarak,hatalı harf kullanıldığında mesajla nasıl uyarabilirim.
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,19:11
Çözüldü 
Bunun için kullanılabilecek iki yöntem daha önce aynı konuda  anlatılmıştı. Artık hangisi işinize gelecekse siz tercih edersiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Çözüldü 
Bu konuda zamanında Eşref'in eklediği bir modül vardı. Bence onu kullanın:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Function IsEmailAddress(ByVal strEmailAddr As String) As Boolean
Const cstrValidChars As String = "@_-.0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzİ"
Const cstrDot As String = "."
Const cstrAt As String = "@"
Const cintAddressLenMin As Integer = 6

Dim strValidChars As String
Dim booFailed As Boolean
Dim intPos As Integer
Dim intI As Integer
strEmailAddr = LCase(strEmailAddr)
For intI = 1 To Len(strEmailAddr)
If InStr(cstrValidChars, mid(strEmailAddr, intI, 1)) = 0 Then
booFailed = True
End If
Next
If booFailed = False Then
booFailed = Left(strEmailAddr, 1) = cstrAt
If booFailed = False Then
booFailed = Left(strEmailAddr, 1) = cstrDot
If booFailed = False Then
intPos = Len(strEmailAddr)
booFailed = (intPos < cintAddressLenMin)
If booFailed = False Then
booFailed = (InStr(intPos - 1, strEmailAddr, cstrDot) > 0)
If booFailed = False Then
intPos = InStr(strEmailAddr, cstrAt)
booFailed = (intPos = 0)
If booFailed = False Then
booFailed = (InStr(intPos + 1, strEmailAddr, cstrAt) > 0)
If booFailed = False Then
booFailed = (mid(strEmailAddr, intPos - 1, 1) = cstrDot)
If booFailed = False Then
booFailed = (mid(strEmailAddr, intPos + 1, 1) = cstrDot)
If booFailed = False Then
booFailed = Not (InStr(intPos, strEmailAddr, cstrDot) > 1)
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
IsEmailAddress = Not booFailed
End Function

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.023
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:22
Çözüldü 
mehmetdemiral hocamın eklediği modülün uygulanmış hali aşağıdaki linktedir.

e-posta adresi kontrolü 
Cevapla


vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
kod çok işime yaradı ,teşekkür ederim.Ancak email adresini boş bırakarak çıkarsam hata iletisi veriyor(runtime error 94,invalid use of null).Bunu nasıl çözümleyebilirim?
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.023
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:22
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
if isnull(Metin0) then
exit sub
end if
If IsEmailAddress(Metin0.Value) = False Then
MsgBox "email adresi yanlış", vbInformation, "uyarı"
End If

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 188 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 178 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 200 14/11/2016, 18:43 mehami
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 309 09/11/2016, 23:35 mehami
  Evrak Kayıt uygulaması için nasıl bir yol izlemeliyim talebe10 7 227 06/11/2016, 13:57 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya