eposta adresi yazılırken Türkçe karakterleri nasıl engelleyebilirim?
Tarih
10/01/2010 19:02
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
6
Okunma
2215
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam
access 2000 de forma eposta adresi girerken türkçe yada büyük harflerin kullanımının engellenmesi için giriş maskesini kullanabilirmiyim.yada bunu bir kodla yazarak,hatalı harf kullanıldığında mesajla nasıl uyarabilirim.
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Bunun için kullanılabilecek iki yöntem daha önce aynı konuda  anlatılmıştı. Artık hangisi işinize gelecekse siz tercih edersiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bu konuda zamanında Eşref'in eklediği bir modül vardı. Bence onu kullanın:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Function IsEmailAddress(ByVal strEmailAddr As String) As Boolean
Const cstrValidChars As String = "@_-.0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzİ"
Const cstrDot As String = "."
Const cstrAt As String = "@"
Const cintAddressLenMin As Integer = 6

Dim strValidChars As String
Dim booFailed As Boolean
Dim intPos As Integer
Dim intI As Integer
strEmailAddr = LCase(strEmailAddr)
For intI = 1 To Len(strEmailAddr)
If InStr(cstrValidChars, mid(strEmailAddr, intI, 1)) = 0 Then
booFailed = True
End If
Next
If booFailed = False Then
booFailed = Left(strEmailAddr, 1) = cstrAt
If booFailed = False Then
booFailed = Left(strEmailAddr, 1) = cstrDot
If booFailed = False Then
intPos = Len(strEmailAddr)
booFailed = (intPos < cintAddressLenMin)
If booFailed = False Then
booFailed = (InStr(intPos - 1, strEmailAddr, cstrDot) > 0)
If booFailed = False Then
intPos = InStr(strEmailAddr, cstrAt)
booFailed = (intPos = 0)
If booFailed = False Then
booFailed = (InStr(intPos + 1, strEmailAddr, cstrAt) > 0)
If booFailed = False Then
booFailed = (mid(strEmailAddr, intPos - 1, 1) = cstrDot)
If booFailed = False Then
booFailed = (mid(strEmailAddr, intPos + 1, 1) = cstrDot)
If booFailed = False Then
booFailed = Not (InStr(intPos, strEmailAddr, cstrDot) > 1)
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
IsEmailAddress = Not booFailed
End Function


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:08
Çözüldü 
mehmetdemiral hocamın eklediği modülün uygulanmış hali aşağıdaki linktedir.

e-posta adresi kontrolü 
Cevapla

vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam
kod çok işime yaradı ,teşekkür ederim.Ancak email adresini boş bırakarak çıkarsam hata iletisi veriyor(runtime error 94,invalid use of null).Bunu nasıl çözümleyebilirim?
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:08
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
if isnull(Metin0) then
exit sub
end if
If IsEmailAddress(Metin0.Value) = False Then
MsgBox "email adresi yanlış", vbInformation, "uyarı"
End If


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ? mugursan 11 387 13/01/2017, 19:50 mugursan
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 258 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 236 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 293 14/11/2016, 18:43 mehami
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 393 09/11/2016, 23:35 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya