Elle Girilen Değere Göre Veri Saymak
Tarih
21/01/2010 15:50
Konu Sahibi
gaslihak
Yorumlar
5
Okunma
1610
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gaslihak
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
3
17/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
21/01/2013,10:37
Çözüldü 
herkese merhaba,
örnekte vermiş olduğum disiplin dosyasının form bölümünde bulunan

Maddesini ve başlangıç bitiş tarihlerini elle yazdığım bilgilerin disiplin tablosundan taranarak toplam sayılarının toplam yevmiye ve toplam ihtar bölümüne yazılması

(maddesi+ilk tarih +son tarih) = toplam yevmiye, toplam ihtar

şimdiden tüm üstadlara tşk.
.rar   DİSİPLİN.rar (Dosya Boyutu: 240,37 KB / İndirme Sayısı: 26)
.rar   DİSİPLİN.rar (Dosya Boyutu: 240,37 KB / İndirme Sayısı: 26)
gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:gaslihak
Sorularınızı ilgili konuların (Access, Excel vb.) Soruları ve cevapları bölününde sorunuz.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Bir adet sorgu oluşturun adı Sorgu1 olsun

Kod:
SELECT DİSİPLİN.MADDESİ, DİSİPLİN.YEVMİYESİ
FROM DİSİPLİN
WHERE (((DİSİPLİN.MADDESİ)=[Formlar]![DİSİPLİN]![MADDESİ]) AND ((DİSİPLİN.[CEZA ALDIĞI TARİH]) Between [Formlar]![DİSİPLİN]![BAŞLANGIÇ TARİHİ] And [Formlar]![DİSİPLİN]![BİTİŞ TARİHİ]));


Sonra form üzerindeki MADDESİ alanın güncelleme sonrasına (Önce Tarih aralığını girdikten sonra ) bu nu yazıyorsunuz Dilerseniz tarih güncellemeleri sonrasına da yaza bilirsiniz. size kalmış

Kod:
Private Sub MADDESİ_AfterUpdate()
Me.TOPLAM_YEVMİYE = DCount("[YEVMİYESİ]", "Sorgu1")
Me.Metin15 = DCount("[YEVMİYESİ]", "Sorgu1", "[YEVMİYESİ]='İHTAR'")
End Sub


Kolay gelsin
NOT Form üzerindeki MADDESİ alanını elle girmek yerine açılır kutudan seçtirme yapsanız daha iyi olmaz mı?

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


gaslihak
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
3
17/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
21/01/2013,10:37
Çözüldü 
Hocam yapamadım 2 kodu nereye yazmam gerekiyor? 1 kodun devamınamı? yoksa kodları sorgu bölümündeki ölçüt bölümünemi yazcam?
gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
DİSİPLİN formunuzda yer alan MADDESİ alanının güncelleme sonrasına yazmanız gerekiyor gerçi olduğugibi kopyalayıp yapıştırsanız da olurdu.
Örnek ekte. Kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   DİSİPLİN.rar (Dosya Boyutu: 242,62 KB / İndirme Sayısı: 16)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


gaslihak
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
3
17/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
21/01/2013,10:37
Çözüldü 
HOCAM TEŞEKKÜRLER ELİNİZE SAĞLIK Img-grin
gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablo kayıtlarının başka tablolardaki kayıt durumuna göre çaprazlanması uguruygar 3 125 Dün, 02:04 ozanakkaya
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 231 Dün, 00:08 mbo69221088
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 202 06/12/2016, 03:07 maras321
  sorguda sadece bilgi girilen alanları göstersin ahmet114 5 92 05/12/2016, 09:04 ahmet114
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 288 03/12/2016, 00:13 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya