düzenle sil ve otomatik sayı hazırlama hakk.
Tarih
16/05/2011 22:58
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
6
Okunma
2376
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
BlackEagle sayesinde Vb.Net Access Bağlantısı  konusundaki adımları izleyerek ufak bir şeyler yaptım ama güncelle ve sil olayları hep aynı yerde hata veriyor
sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery()
komut tam olarak ne yapıyor onu pek anlamadım içinde değer olup olmadığına mı bakıyor



ve otomatik sayı için sorgudan değer alıyorum ama ben sorguda en büyük max sayıyı gösterdiğim zaman hata veriyor vb.net ama sırala yapıp değeri aldırınca sorun olmuyor sorguda alana isim nasıl veriliyor onu tam olayarak hatırlayamadığım için max deyince ençoksoruno yapıyor ve vb.nette bu alanı görmüyor


Ek Dosyalar
.rar   SoruBankası16.05.2011.rar (Dosya Boyutu: 79,16 KB / İndirme Sayısı: 24)
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.731
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:07
Çözüldü 
Mdb deki Sayı alanını otomatik sayı olarak değiştirerek, formunuzda yaptığınız kodlama hataları düzeltilmiştir. Hatanın ne olduğuna gelince; örneğin sayısal bir alana '{9}' şeklinde değil de tırnakları olmadan {9} şeklinde yazmanız gerekmektedir. Ayrıca {} işaretleri yerine bazı yerlerde () işaretleri kullanmışsınız, bu durumlar hataya sebebiyet vermektedir.

Size tavsiyem mevcut hali ile yeni eklediğim halini yanyana açın ve kodları birebir kontrol edin.


Ek Dosyalar
.rar   Soru.rar (Dosya Boyutu: 87,88 KB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla


goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
otomatik sayı kullanmak istemiyorum sorun çıkartıyormuş sil ekle felan sıkıntı yaratıyor
ama şimdi bakıyorum kodlara
bide evet parantezleri hep karıştırıyorum
şimdi kontrol ediyorum teşekkürler
Cevapla


goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
ve hocam fark nedir bunlar arasında ?
yani ' ' olunca ne fark vardı tırnak olmadan olunca ne fark vardı

ve ExecuteNonQuery komutu tam olarak neyi alıyor

Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.731
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:07
Çözüldü 
Sıkıntı yaratmaz, otomatik sayı kullanarak oluşturduğun bir mdb yi sonra başka bir vt için kullanacak olursanız ve tabloyu yeniden oluşturursanız yeniden sıralayacağı için bağlantılı olan tabloları etkileyebilir. Ancak siz eğer adım adım ilerler ve geri dönüş yapmak zorunda kalmazsanız, yani tabloyu yeniden yapmak zorunda kalmazsanız otomatik sayının sıkıntısı olacağını sanmıyorum. Ben kullanırım ve sıkıntı yaşamadım. Yinede siz bilirsiniz.Img-grin
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.731
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:07
Çözüldü 
(17/05/2011, 00:16)goodfalles Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ve hocam fark nedir bunlar arasında ?
yani ' ' olunca ne fark vardı tırnak olmadan olunca ne fark vardı

ve ExecuteNonQuery komutu tam olarak neyi alıyor

DLookup İşlevi  konusunu inceleyin, bizim örneğimizle ilgili değil ancak buradaki anlatım ile tırnakların ne işe yaradığını zannımca daha net anlarsınız.

ExecuteNonQuery metoduna gelince;
Bu metod geriye int olarak update, insert, delete olaylarından etkilenen satır sayısı döndürüyor. Arama motorlarına ExecuteNonQuery yazar ve aratırsanız çok sayıda açıklama bulabilirsiniz.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  rastgele sayı üretme Emine Çalık 5 306 03/08/2016, 00:22 ozanakkaya
Çözüldü Üç şarta bağlı olarak alt formda sayı üretme balmy 5 1.360 21/05/2014, 10:05 balmy
Çözüldü Datagridview içindeki hücrelerin değeri değiştiğinde toplam tutarının otomatik değişmesi umutakkaya 11 3.568 14/03/2014, 01:02 POWER
Çözüldü VB2008-Access otomatik sayı problemi intercyber 3 1.727 26/06/2013, 16:59 intercyber
Çözüldü Dosyayı Kaydetme [OTOMATIK] SenKimsin 6 2.285 13/06/2012, 14:41 SenKimsin


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya