dsum veya etopla
Tarih
24/09/2011 12:06
Konu Sahibi
kadirdursun
Yorumlar
3
Okunma
1215
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
örnekleri inceledim ama uygulayamadım.
1- Sorgu1 sorgusunda IL TOPLAM sutununda 7 ili için (bu ile karşılık gelen her satıra) 8 değerini, 8 ili içinse (bu ile karşılık gelen her satıra) 28 yazmasını istiyorum.
2- aynı şekilde ILCE TOPLAM kısmındada aynı il ve ilçeye karşılık gelen satıra yukarıdaki gibi ilgili toplamlar neyse onların yazmasını istiyorum.

yapamadım bir türlü...


Ek Dosyalar
.rar   ILILCETOPLAM.rar (Dosya Boyutu: 11,69 KB / İndirme Sayısı: 11)
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
24/10/2016,00:04
Çözüldü 
Buyrun ;

SQL Code
SELECT Tablo1.IL, Tablo1.ILCE, Tablo1.MUSTERI, Tablo1.ALINAN, Tablo1.SATILAN, Tablo1.ARIZA, DSum("[ALINAN]","Tablo1","[IL] ='" & [IL] & "'") AS [IL TOPLAM], DSum("[ALINAN]","Tablo1","[IL] ='" & [IL] & "' AND [ILCE] = '" & [ILCE] & "'") AS [ILCE TOPLAM]
FROM Tablo1;

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
Allah razı olsun. kaç gündür nasıl yapacağım diye uğraşıp duruyordum.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
24/10/2016,00:04
Çözüldü 
Img-grin) Teşekkür ederim. Allah sizden de razı olsun Img-grin)
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü seçime bağlı metin kutusunu tabloda aktif veya pasif yapma EROLAKSAKAL 13 4.004 12/11/2016, 11:48 atoz112
  Kayıt bul veya kimlik numarasına git butonu yapmak okumas 16 390 25/10/2016, 09:25 okumas
Çözüldü raporu word veya excele raporda göründüğü gibi gönderme kesoka 9 2.327 30/09/2016, 14:27 ates2014
  bir kayda ilişkin çoklu veriyi seçerek çekme veya yeni veri ekleme mehmetb84 8 495 18/06/2016, 15:44 mehmetb84
  Access tablo veya formda yürüyen bakiye aliburakdogan 2 329 04/06/2016, 15:26 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya