Döküman klasörü oluşturmak ve datasını kaydetmek
Tarih
18/03/2009 10:30
Konu Sahibi
levent_tuzel
Yorumlar
11
Okunma
2598
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



levent_tuzel
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
3
17/12/2008
0
İzmir
Ofis 2003
30/12/2011,15:48
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba,

Benim aradığım ama sonucuna ulaşamadığım bir konu var. bize dışarıdan gelen word,excel yada pdf halinde dökümanlar mevcut. Ancak bunlar işletmemizde farklı departmanlar tarafından kullanılıyor.
Bir database tasarlayarak bu dökümanları merkezi bir yerde tutmak istiyorum. Kaydı kullanıcılar yapacak. Kayıt sırasında dökümanın orjinal yerini göstereceğim database de kayıt tuşuna basıncada o dökümanın bir kopyasını benim database imin dizininde bir klasöre atmasını istiyorum. (cunku kullanıcılar kendi bilgisayarlarında link gösterirlerse başka kullanıcılar o dosyayı göremez)
Ayrıca arama yapıldıktıktan sonra zamanda da bu dosyanın açılmasını sağlamak gerekiyor. Bir nevi döküman yönetim sistemi gibi
Tam anlatamamış olabilirim.

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Çözüldü 
Yapılmasına yapılır ama bu iş için Access'in çok da uygun bir seçim olduğunu söyleyemem. Fakat vb'de dosya işlemleri komutları var. Dosya taşıma, kopylama vs gibi. Onları kullanarak yapılabilir. Ama siz bunu hiç örnek olmadan direkt olarak bizden istemiyorsunuzdur inşallahImg-cray((
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


levent_tuzel
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
3
17/12/2008
0
İzmir
Ofis 2003
30/12/2011,15:48
Çözüldü 
ekte daha öncesinden yapılmış olan bir database var. Tehlikeli kimyasalların MSDS denen malzeme güvenlik bilgi formlarının tutulması gerekli. bunlarda sizin yarattığınız dosyalar değil üreticinin gönderdikleri olmalı. Belirtilen klasöre kopyasını koyunca oluyor ancak benim yapmaya çalıştığım biraz farklı. Ancak hiçbir örnek bulamadım
Saygılarımla


Ek Dosyalar
.rar   MSDS.rar (Dosya Boyutu: 14,95 KB / İndirme Sayısı: 25)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,19:11
Çözüldü 
Ben tam anlayamadım sorunuzu. Yapmak istediğiniz şey birdosyayı (doc, xls vs.) bir yerden diğer bir yere kopyalamak mı? Eğer sadece kopyalama işlemi ise kolay başka bir şey kastettiyseniz lütfen ayrıntılı bir şekilde yazınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.023
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:22
Çözüldü 
sn, levent_tuzel yardımcı olabilmemiz için sorunun ne olduğunu anlamamız gerekiyor, içimizde münecimlik seviyesine erişen tek yönetici sn.bilgisayarcı hocamız idi ama malesef şuan bizimle değil, lütfen ne yapmak istediğinizi açık olarak yazın.

Accesste form oluşturup bilgisayarınızda bulunan bir klasör içerisindeki dosyaları listeletmek mi istiyorsunuz.
Cevapla


levent_tuzel
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
3
17/12/2008
0
İzmir
Ofis 2003
30/12/2011,15:48
Çözüldü 
evet haklısınız arkadaşlar önce anlatamadım. Sonrasında ise detaylandırıp ortalığı karıştırdım. daha basit bir örnekle açıklamaya çalışayım.

örnek bir CV bankası olabilir. çok kullanıcılı bir yerde kullanılan database de
kayit_id
ekleyen_kisi
dosya_adi (yada dosya_yolu) adında 3 değerim mevcut

kayit_id ve ekleyen kısımlarını ben giriyorrum.

3. veride dosya_adi ni sanki bir dosya dizini içinden bilgisayarımda ben sececeğim.
mesela belgelerimin altında yeni cvler klasörünün altında cin_ali.doc
bu secme işlemi sırasında cin_ali.doc dosyasını secip dosya adını database e eklediğimde

belirtilen klasördeki cin_ali.doc dosyasının bir kopyasının database in bulunduğu dizindeki cv_bank ismindeki (yada başka bir isim) klasöre kopyalasın.

ayrıca önceden kaydedilmiş dosyalarda bu 3.alan çift tıkladığımda orada dosya ismi yazılı olan dosyayı kayıt yaratma anında kopyalamış olduğu klasörden açsın

yine karışık oldu galiba


yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

saygılarımla

Levent TÜZEL
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formdaki seçili / aktif kayda göre pdf olarak kaydetmek mehmetb84 3 154 07/11/2016, 14:08 mehmetb84
Çözüldü Giriş şifresi Oluşturmak kenan827 11 659 29/02/2016, 01:23 ozguryasin
Çözüldü Kayıt Butonu ile verileri tablloya kaydetmek elmariachi 8 676 04/02/2016, 00:34 elmariachi
Çözüldü Otomatik Resim Klasörü Oluşturma kadirdursun 2 417 18/12/2015, 17:28 kadirdursun
  Aynı formda iki tabloya veri kaydetmek MEHMET_T 2 398 23/11/2015, 22:39 MEHMET_T


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya