Dogumgünü hesaplamayı terfi takibe çevirme
Tarih
22/02/2010 15:20
Konu Sahibi
hegu
Yorumlar
29
Okunma
4644
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



hegu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
452
03/11/2008
18
Konya
Ofis 2003
Dün,23:11
Çözüldü 
sayın celoy hocamın yaptığı doğum günü hesaplama programını ben terfi takip yapmak istedim. Orada kutlama tarihi bana göre terfi tarihi yapmak istedim. Bizde sözleşmeli personel 5 yıl dolunca terfi alıyor.(Örneğin 10.02.2001 tarihinde başlayan biri 10.02.2006 tarihinde terfi eder gibi) Ben örnekteki modül kısmına +1 yerine +5 yazdım fakat olmadı. Bunu nasıl yapabiliriz. Celoy hocamın örneği ektedir.
teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   dogumgunleri-celoy.rar (Dosya Boyutu: 24,35 KB / İndirme Sayısı: 17)
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın hegu;
Personel kesintisiz mi çalışıyor? Yani işe girip 2 yıl sonra çıkıp 3 ay sonra yine başlıyor mu?
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


hegu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
452
03/11/2008
18
Konya
Ofis 2003
Dün,23:11
Çözüldü 
bazen bu şekilde olanlarda var mesala bazı kişiler daha önce bağ_kurlu,ssk lı ve askerliği saydırma gibi. Ona da bir çözüm bulunursa süper olur. Tarih kısmı o şekilde düşünülerek yapılırsa iyi olur. tabi buna nasıl bir çözüm bulunabilir düşünülebilir. Çeşitli çözümler üretilebilir.
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın hegu;
Hem sen öğren hem de ben öğreneyim. Birlikte düşünüp bilgimizi geliştirelim.
Önce 1. seçeneği yapalım. Yani kesintisiz çalıştığını varsyarak.
Benim bildiğim accesste Date ile ilgili 4 fonksiyon var.
a- DateAdd b-DatePart c-DateSerial d-DateDiff

Bizim burada işimize yarayacak olan a ve c deki fonksiyonlar.
DateAdd(Tarihin hangi bölümü, bölüm kısmına eklenecek veya çıkarılacak sayı,Hangi tarihe göre işlem yapılacak)
Şimdi buna göre
Bir Metin kutusu aç. Adına terfitar diyelim.
terfitar=DateAdd("yyyy",5,işebaşladığıtarih)
Bu fonksiyon kişinin işe girdiği tarihten 5 yıl sonraki terfi tarihini verir.
Bir deneyin lütfen.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


hegu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
452
03/11/2008
18
Konya
Ofis 2003
Dün,23:11
Çözüldü 
sayın Hayri16
terfitar=DateAdd("yyyy",5,işebaşladığıtarih)
bunu sorguda denedim oldu. Form kısmında hata vermişti onuda halletim formda da oldu senin yazdığın dateadd , yerine ; koyunca oldu.
Yalnız şöyle bir mesele var. Günü geçen yani 5 yılı dolduran bir sonraki 5 yılda da bilgilenmemiz lazım. Bu konuda ne yapılabilir. Bunuda ek olarak düşünmemiz lazım.
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Evet sayın hegu;
Sorgularda ";" kullanılıyor. Vba kodlarında ise ","
Şimdi gelelim çoklu giriş çıkışlarda nasıl yaparıza?
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  sag klick ve makro yu koda cevirme malidolu 10 252 09/10/2016, 21:35 malidolu
Çözüldü Access Sayıyı Yazıya Çevirme naftalanj 12 8.276 13/06/2016, 18:40 RES
Çözüldü Raporda Sayıyı yazıya çevirme accessasist 4 378 10/04/2016, 18:00 accessasist
Çözüldü 2010 versiyonu 2003 e çevirme access acemisi 4 401 08/04/2016, 07:07 ozanakkaya
Çözüldü Access ile yapılan databaseyi web sitesine çevirme kamer2816 1 413 25/09/2015, 18:55 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya