Skip to main content

AccessTr.neT


dlookup kullanımı

dlookup kullanımı

Çözüldü #1
Merhabalar;
Ekteki örnekte form1'de bulunan toplam miktar hanesini; formda bulunan hesapla butonuna tıklayınca Dlookup ile sorgudan alıyorum. Sorunum ilgili butona tıklayınca sadece bir tane stok numara için hesaplama yapıyor.
İlgili kodu stok metin kutusu çıkıldığı olayına yazmayı denedim bu seferde formun başından sonuna kadar enter ile geçmek gerekti.
Hesapla butonuna tıklayınca bütün stoklar için tek seferde toplam miktar hanelerini nasıl getirebilrim? Yardımcı olursanız sevinirim.



Ek Dosyalar
 DLOOKUP.rar(17.28 KB)
Cevapla
Çözüldü #2
İncelermisiniz...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...
.rar DLOOKUP.rar (Dosya Boyutu: 23,74 KB | İndirme Sayısı: 23)
Please return your positive or negative ...
Cevapla
Çözüldü #3
Sayın POWER öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Eklediğiniz dosyada butona tıklayınca eğer yanlış anlamadıysam formun kayıt kaynağı miktarlar sorgusu oluyor. Ben dosyayı örnek olarak eklemiştim. Normalde toplam miktar hanesi gibi 6 hane daha var ve hepsini farklı sorgulardan Dlookup ile alıyorum sonrasında bu formu rapora döküyorum. Yazdığınız kodu diğer metin kutuları için uygulayabilir miyiz?
Uygulamanın orjinalini yükleme imkanım yok. Ama örnek isterseniz yarın bahsettiğim sorgulara ve metin kutularına benzer şekilde bir örnek ekleyebilirim.
İyi çalışmalar.
Son Düzenleme: 07/03/2012, 00:51, Düzenleyen: serdar_20.
Cevapla
Çözüldü #4
Olmaz

En az 3 sorgudan ne alınacaksa biraz daha detaylı örnek ekle halledelim...
Please return your positive or negative ...
Cevapla
Çözüldü #5
Örneği yarın ekleyeceğim ilginiz için teşekkür ederim.
Cevapla
Çözüldü #6
Merhabalar;
Örneğe mıktar2 adında bir sorgu daha ekledim. Form1 de stok metin kutusu çıkıldığında olayına Dlookup kodunu ekledim. Uygulamam şuan bu şekilde işimi görüyor ama her seferinde enter ile bütün stokları geçmektense ilgili miktarları bir butona basınca almak istiyorum. Ayrıca bugün iş yerinde tekrar baktım, formda 9 tane metin kutusuna 3 tane farklı sorgudan(her sorguda farklı tabllardan veri alıyor.) veri alıyorum. Tekrar bakabilirseniz sevinirim.



Ek Dosyalar
 DLOOKUP.rar(14.42 KB)
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task