Dlookup Kullanarak Bir formdan bilgileri okutmak.
Tarih
29/07/2010 23:36
Konu Sahibi
eguclu
Yorumlar
5
Okunma
1686
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 4/5 - 1 oy



eguclu
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
3
11/05/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
05/12/2011,16:01
Çözüldü 
Bir formun içinde başka bir formdan Dlookup kullanarak bilgi alabilirmiyim.
Mesela personel kodu hanesine göre diğer formdan o ayki maaşı bilgisi gelecek..


Ek Dosyalar
.zip   VT16.zip (Dosya Boyutu: 345,12 KB / İndirme Sayısı: 54)
eguclu, 11-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Sayın eguclu;
Eğer başka bir formdan bilgi alacaksanız me.buayki_maas = forms![bilgi alınacak form adı].bilgi_alınacak_alan_adı şeklinde olabilir.
Eğer örneğinizi eklerseniz nasıl yapılması gerektiğini daha rahat anlatabiliriz.
Kolay Gelsin.
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


eguclu
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
3
11/05/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
05/12/2011,16:01
Çözüldü 
dOSYAYI EKLEDİM.. ASLINDA BENİM SORUNUM ŞU.. ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIM RAPORUN BENZERİNİ FORMDA HAZIRLAMAK. ANCAK BİRTÜRLÜ BAŞARAMADIM. GERÇİ BAŞARDIM ANCAK... FORMDA BİR PERSONELE AİT 31 KEZ AYNI SATIR GELİYOR.. BUNU NASIL HER PERSONEL TEK SATIRDA FORMDA GÖSTERİRİM..??
AÇIKLAMA OLARAK ÇALIŞILIYOR DEDİĞİM iki fom...
Anlatımım sper oldu galiba.. Özür dilerim ancak bu sorun biraz gerdi beni. Hiç kod bilmediğim için çırpınım duruyorum....
eguclu, 11-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
05/12/2016,09:18
Çözüldü 
Sn egüçlü öncelikle Site Kurallarına dikkat edelim. Lütfen mesajınızın tamamını büyük harfle yazmayınız. Sorunuzun anlaşılabilir olması için hangi form, hangi raporda ne isteniyor belirtiniz. Şimdi bütün programı inceleyip hangi formda ne isteniyor, ilişkileri nasıl vs çok zaman alıyor. Dolayısı ile çözümü zorlaştırıyor. Örneğin sizin programda 31 kayıt var hepsi farklı günlere ait. Normal olarak hepsini gösteriyor. 31 aynı kayıtı hangi formda gösteriyor gibi....Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


eguclu
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
3
11/05/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
05/12/2011,16:01
Çözüldü 
Öncelikle forum kuralları için özür dilerim. Daha dikkatli olmalıydım..
eguclu, 11-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
05/12/2016,09:18
Çözüldü 
Sn eguclu probleminizi çözebildiniz mi? Çözemediyseniz probleminizi 4. mesajda belirttiğim şekilde biraz daha açıklayıcı olarak belirtiniz. Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 314 09/11/2016, 23:35 mehami
  Formdan Tabloya Aynı Şahsa Farklı Kayıt 1tk 5 437 03/09/2016, 12:12 atoz112
  Kod ile excel dosyalarındaki bilgileri accese tablosuna ekleme. direnist 5 248 01/08/2016, 00:51 ozanakkaya
Question Formdan Forma Veri Aktarma Sorunu Akifff 4 231 15/07/2016, 10:23 Akifff
  Üst Form İle İlişkili Verilerin Alt Formdan Silinmesi EGE35_m 5 295 13/07/2016, 11:22 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya