Dlookup hatası
Tarih
28/12/2009 03:31
Konu Sahibi
gilmorefb
Yorumlar
7
Okunma
1266
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gilmorefb
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
5
21/12/2009
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
18/01/2010,12:06
DLookup("[Ürün adı]", "Ürün bilgileri", "[Ürün no] =' " & Forms![Ürün bilgileri Altform]!ÜrünNo & " ' ")

Ürün bilgileri tablomdan ürün adını almak istiyorum, ürün bilgileri altformuna girdiğim ürün noya göre bu formdaki Ürün adına yazdırmak istiyorum.
yalnız ifade oluşturucu devamlı hata veriyor.
gilmorefb, 21-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:11
örneğinizi ilgili kısımlarını ekleyin
Cevapla


gilmorefb
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
5
21/12/2009
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
18/01/2010,12:06
ekledm


Ek Dosyalar
.mdb   promosyon takibi yeni2003.mdb (Dosya Boyutu: 392 KB / İndirme Sayısı: 11)
gilmorefb, 21-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
05/12/2016,09:18
Sn gilmorefb örneğinizi biraz inceledim, birkaç önerim olacak;
1-Tablo isimlerini türkçe karektersiz ve boşluksuz yazmalısınız.
2-Alan isimleri benzersiz olursa daha iyi olur, özellikle Tablo ismi_ID . Bütün hepsinde ID olarak açmışsınız.
3-İlişkilerinde problem var gibi detaylı bakamadım,

Not: Eklentilerinizi düzenle onar yapıp winzip veya winrar ile sıkıştırıp ekleyiniz.

Kolay gelsin. Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.037
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
lütfen benremix'in mesajını dikkate alıp uygulamanı aşağıdaki linke göre düzenle.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar 

Sorununa gelince;

Yapmaya çalıştığınız özellik için Dlookup a gerek yok. Mehmet hocamın aşağıdaki konusunu incele.
Açılan kutudaki seçime göre formdaki metin kutularına bilgi getirme (Dlookup olmadan) 

Ayrıca sonraki soruların için Site Kurallarına uymalısın,
Cevapla


Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
DLookup("[Ürün adı]", "Ürün bilgileri", "[Ürün no] =' " & Forms![Ürün bilgileri Altform]!ÜrünNo & " ' ")
yazdığın ifadede yanlışlık var. veritürü uyuşmazlığı.
"[Ürün no] = " & Forms![Ürün bilgileri Altform]!ÜrünNo ) şeklinde yaptığında hata vermeyecektir. sayısal değerlerde çift tırnak kullanılmaz. sanırım ürün no alanın sayısal değer içeriyordur.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Açıldığında Olay Yordamı Hatası Nasıl Çözülür?? mehami 1 805 09/05/2015, 22:47 ozanakkaya
  access de karekod okutma hatası lustral025 5 2.029 04/01/2015, 12:16 ozanakkaya
  ExcelVer Komutu Hatası omerokan 2 763 03/07/2013, 21:13 omerokan
  resim ekli dosyada "runtime 2200" hatası oceanblues 2 989 31/03/2013, 00:21 oceanblues
  sorgulama ve rapor hatası soguk27 3 804 17/01/2012, 04:15 benremix


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya