dlookup fonksiyonunun kısa hali
Tarih
04/08/2012 17:37
Konu Sahibi
kokotuna
Yorumlar
4
Okunma
1354
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kokotuna
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
202
02/03/2012
10
Bolu
Ofis 2010
14/07/2016,17:33
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar ; ekli dosyada ki form 2 deki butonun olayını incelerseniz Dlookup fonksiyonuyla tablo1 den veri alıyor ancak bu veri alımlarını her isme göre Dlookup fonksiyonuyla yazmak yerine daha kısa bir şekilde yazmak mümkünmüdür çünkü adı alanındaki veriler baya çok olduğundan her adı alanı için Dlookup fonksiyonu yazmam gerekiyor bunu otomatik olarak alacak farklı bir yöntem varsa çok iyi olur...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ek Dosyalar
dlookup.rar
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
790
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,12:46
Çözüldü 
Merhaba. Örneğinizde sanki eksik yerler var gibi geldi bana veya ben görüp anlayamadım. istediğiniz Komut9 düğmesine bastığınızda tablodan kayıt çekmek. ama çekilecek kayıt hangi kritere göre çekilecek onca onu belirlemelisiniz. vb kodlarında yapmış olduğunuz kodlama doğru bir kodlama değil. tabloya her veri giirldiğinde vb kodunu açıp ayrıca orayada mı kod gireceksiniz? Dlookup ile bir hede gösterilir ve karşılığında uyanların gelmesi istenir.

isterseniz bu konuya  bir göz atın. Ekteki örnek karar vermenizde daha yardımcı olacaktır.
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


kokotuna
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
202
02/03/2012
10
Bolu
Ofis 2010
14/07/2016,17:33
Çözüldü 
aslında bu bi örnek asıl programımda çok farklı ancak onu yüklemedim... Burda demek istediğim

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
If ADI = "ALİ" Then
Me.ADRES = (DLookup("ADRES", "Tablo1", " ADI ='ALİ' "))
End If
If ADI = "AHMET" Then
Me.ADRES = (DLookup("ADRES", "Tablo1", " ADI ='AHMET' "))
End If

If ADI = "MUSTAFA" Then
Me.ADRES = (DLookup("ADRES", "Tablo1", " ADI ='MUSTAFA' "))
End If


fonksiyonunda eğer ali ise adresini al eğer ahmet ise adresini al diye bir işlem yapmaya çalıştım burda her isim için ayrı ayrı kod yazmak yerine hangi ismi yazarsam tablo1 de o isme ait adresin otomatik gelmesi şöyleki ali ise KKK ahmet ise LLL gibi yani kod o ismi adı bölümünde arayacak ve ona karşılık gelen adres bölümünü ilgili yere otomatik yazacak...

Umarım anlaşılır yazabilmişimdir...

Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
790
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,12:46
Çözüldü 
yazdıklarınız anlaşılabilir. ama anladığım kadarı ile tek sorun şu. zaten sürekli form yapıyorsunuz. otomatikmen çekme yapacaktır tablodan. deseniz belirleyici bir alanım var. örneğin isme göre çekme yapacağım. Adı bölümüne Dlookup ataması yaparsınız. ve kodları 4 kere yazarsınız her isim için sonradan çekme yapar. 1 milyon kayıt olsa dahi. veya sıra numarası şeklindede yapabilirsiniz.
aşağıda örneğinizi olması gerektiği gibi düzelttim. Form 2 de kimlik metin kutusunu açılır kutu yapıp seçme özelliği getirdim. kimliği seçtikten sonra Komut9 butonuna basınca diğer metin kutularına otomatik getiriyor. istediğiniz budur umarım.
geri bildiriminizi bekliyorum.

Ek Dosyalar
ozguryasin_dlookup.rar
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


kokotuna
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
202
02/03/2012
10
Bolu
Ofis 2010
14/07/2016,17:33
Çözüldü 
evet istediğim bu şekilde olmasıydı... çok teşekkürler yardımlarınız için...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Question DLookUp Fonksyonunda Hata Akifff 5 310 11/05/2016, 17:52 Akifff
  Sorguda DLookUp Kullanımı ! İfadelerle Üretilen Alandan Ardışık satır Verisi Çağırma Celalettin Uçar 10 533 11/05/2016, 16:43 atoz112
  Dlookup ile kriterli bilgi aldırma yenginoglu 2 416 28/04/2016, 19:15 yenginoglu
Çözüldü Nz(DLookUp) ile ilgili notrino 3 423 07/04/2016, 12:52 notrino
Çözüldü Dlookup ile bilgileri aldırma yenginoglu 7 714 20/03/2016, 01:26 yenginoglu


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya