Dinamik Kayıt Arama, Listeleme ve Aktarma Aracı
Tarih
19/01/2014 01:28
Konu Sahibi
Taruz
Yorumlar
9
Okunma
3988
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Star 
trz-listele-ara-ver.jpg




Merhaba..

Bu uygulama, başlıkta belirttiğim temel amacı dışında, sürekli kullandığımız liste, açılan kutu, düğme vs. gibi form elemanlarına uyguladığım, alışılmışın dışındaki biçim tasarımları sayesinde çalışmalarınıza farklılık katacaktır..

Teknik özelliklerine gelirsek..:
  • Tek form üzerinden veritabanınızdaki tüm tablo ve sorgulardaki* verileri listeleyebilirsiniz..
  • Listelenen veri kaynağını, alan seçmeden(tüm alanlardaki verileri tek kriterle) dinamik bir şekilde filtreleyebilirsiniz..
  • Filtrelemeyi sadece seçtiğiniz bir alanda uygulayabilirsiniz..
  • Listedeki verileri farklı dosya biçiminde açabilirsiniz..:
    • Excel
    • Word
    • HTML
    • Pdf
    • Text

Uygulamalarınızda kullanabilmek için formu ve modülü almak yeterli..

Araç, 2007 sürümü ile hazırlanmıştır..

Bol Accessli günler dilerim.. ;)


* Sorgulardaki ölçüt değişkenleri farklı formlardan geliyorsa o formlar da açık olmalıdır.


Ek Dosyalar
.rar   trz-listele-ara-ver.rar (Dosya Boyutu: 109,96 KB / İndirme Sayısı: 484)
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Bugün,09:18
Sn Taruz emek ve paylaşım için teşekkürler....

Saygılar....
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.052
31/10/2008
63
İstanbul
-
29/11/2016,00:04
Sayın Taruz,


Günaydınlar ve hayırlı pazarlar üstadım.

Emek ve paylaşımınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.
Cevapla


yorum70

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Ş....
1.187
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Daha önce başka bir siteden indirmiş ve kullanmıştım.(Sn.Taruz)
Gerçekten mükemmel bir çalışma.Yalnız, WİN7 64 Bitte hata vermişti.
32 bite göre yazılmış.
Tşk.
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla


Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
İlginize teşekkürler dostlar.. ;)

(19/01/2014, 11:22)yorum70 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Daha önce başka bir siteden indirmiş ve kullanmıştım.(Sn.Taruz)
Gerçekten mükemmel bir çalışma.Yalnız, WİN7 64 Bitte hata vermişti.
32 bite göre yazılmış.
Tşk.

Uygulama içindeki modül içeriğini aşağıdaki ile değiştirirseniz 64 bit Access ile de çalışacaktır..:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
Option Compare Database
Option Explicit

Public Const IDC_HAND = 32649&


#If VBA7 And Win64 Then '64 bit için
Declare PtrSafe Function LoadCursorBynum Lib "user32" Alias "LoadCursorA" _
  (ByVal hInstance As Long, ByVal lpCursorName As Long) As Long
Declare PtrSafe Function LoadCursorFromFile Lib "user32" Alias _
  "LoadCursorFromFileA" (ByVal lpFileName As String) As Long
Declare PtrSafe Function SetCursor Lib "user32" _
  (ByVal hCursor As Long) As Long
#Else '32 bit için
  Declare Function LoadCursorBynum Lib "user32" Alias "LoadCursorA" _
  (ByVal hInstance As Long, ByVal lpCursorName As Long) As Long
Declare Function LoadCursorFromFile Lib "user32" Alias _
  "LoadCursorFromFileA" (ByVal lpFileName As String) As Long
Declare Function SetCursor Lib "user32" _
  (ByVal hCursor As Long) As Long
#End If



Function MauseEL(CursorType As Long)
  Dim lngRet As Long
  lngRet = LoadCursorBynum(0&, CursorType)
  lngRet = SetCursor(lngRet)
End Function
Function PointM(strPathToCursor As String)
  Dim lngRet As Long
  lngRet = LoadCursorFromFile(strPathToCursor)
  lngRet = SetCursor(lngRet)
End Function

Cevapla


abahceci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
24/07/2016,17:33
Taruz hocam, emeğinize sağlık. Gerçekten çok güzel bir çalışma...
Bu arada bir sorum olacak: Tablodaki alan sayısı ne kadar ise listedeki alan o kadar az veya fazla olabiliyor (ters orantı şeklinde). Dolayısıyla alan sayısı fazla olduğunda bazı alanlar neredeyse hiç okunmuyor. Alanları genişletip daraltmak istersek nasıl bir yol izlememiz gerekir? Şimdiden çok teşekkür ederim...
+rep+rep+rep
abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Daimi Arama Programı yorum70 14 3.272 23/10/2016, 10:22 atoz112
  Bir formdaki seçilenleri başka bir forma aktarma serkan1985 7 357 06/10/2016, 22:43 atoz112
Information Okullar a Diploma Kayıt Programı bayFARUK 17 8.527 09/05/2016, 10:47 nesatanc
  Formda arama yapmak ayhan2122 16 10.794 02/05/2016, 13:55 aysunusta3
  Trafik Kaza Kayıt Programı perisanoglu 4 1.243 26/06/2015, 01:20 C*e*l*o*y*c*e


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya