Değer Atama
Tarih
05/12/2011 21:03
Konu Sahibi
abone0069
Yorumlar
5
Okunma
1291
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



abone0069
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
43
27/02/2010
0
Ankara
Belirtilmemiş
16/09/2013,21:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar EK'teki örnekte olduğu gibi sorgulamadaki C bloka ait elektrik fatura toplamını daire adedine bölerek daire başına düşen miktarı buluyorum. Bazı daireler boş olduğundan boş dairenin Adı Soyadı sütunu boş ise elektrik bölümüne daire başına düşen miktarı yazmasın boş bıraksın istiyorum. Bununla ilgili yardım edebilirseniz çok sevinir saygılar sunarım.

Ek Dosyalar
örnek1.rar
[19 KB]
abone0069, 27-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:08
Çözüldü 
sorguda /4 şeklinde bir ibare var ve 4 daireden birisi boş. /4 doğru mu?

SQL Code
SELECT [C BLOK].[DAİRE NO], [C BLOK].[ADI SOYADI], [C BLOK].YAKIT, [C BLOK].SU, IIf(IsNull([ADI SOYADI]),"",(SELECT Sum([fatura tutarı]) AS [Toplafatura tutarı] FROM elektirik GROUP BY [abone yeri] HAVING ((([abone yeri])="C BLOK")))/(DCount(Not IsNull([ADI SOYADI]),"C BLOK"))) AS ELEKTRİK
FROM [C BLOK];


Ayrıca, aşağıdaki konularınıza cevap yazınız.
Toplamları dağıtma 
Sekmeli Form 

Cevapla

abone0069
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
43
27/02/2010
0
Ankara
Belirtilmemiş
16/09/2013,21:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn.Baysledgeab

Yardımınız için teşekür ederim fakat sorgulamalardaki c blok tasarım modunda açarsanız elektrik yazan yerde formül yazılı olduğu yere ben bir kod istemiştin mümkünmü saygılar. Bu arada buradaki 4 rakamı daire sayısıdır.

abone0069, 27-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:08
Çözüldü 
(05/12/2011, 22:09)abone0069 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn.Baysledgeab

Yardımınız için teşekür ederim fakat sorgulamalardaki c blok tasarım modunda açarsanız elektrik yazan yerde formül yazılı olduğu yere ben bir kod istemiştin mümkünmü saygılar. Bu arada buradaki 4 rakamı daire sayısıdır.

2. mesajdaki, sorgudaki Sql kodunun tamamıdır.
sadece ELEKTRİK alanının kodu

SQL Code
ELEKTRİK: IIf(IsNull([ADI SOYADI]);"";(SELECT Sum([fatura tutarı]) AS [Toplafatura tutarı] FROM elektirik GROUP BY [abone  yeri] HAVING ((([abone  yeri])="C BLOK")))/(DCount(Not IsNull([ADI SOYADI]);"C BLOK")))



Ayrıca, "/4" olayını sorma sebebim, 4 daire var ama 3 daire dolu, C blok için hesaplanan 587'nin 4 yerine 3'e bölünmesi gerekmiyor mu??

Cevapla

abone0069
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
43
27/02/2010
0
Ankara
Belirtilmemiş
16/09/2013,21:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn.Baysledgeab

Büyüksün usta teşekür eder saygılarımı sunarım. Bu gibi durumlarda IIF fonksiyonunu kullanarak kısaca eğer a sütunu dolu ise .......formülünü uygula boş ise boş bırak cümlesini böyle formülüze edileceğini anlıyorum.
abone0069, 27-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:08
Çözüldü 
elektrik parasını 4'e böldürüyorsun ama boş dairenin parasını kim verecek? 3'e bölünmesi gerekmiyor mu?
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerine değer getirme ve hesaplama yaptırma fatihkara 20 633 15/12/2016, 12:15 atoz112
  Form Değer Getirme Hk. Serkan Çevik 9 186 07/12/2016, 13:12 Serkan Çevik
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 541 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya
  bağımsız değişken oluşturma ve bağımsız değişkene değer atama drdeliTR 4 247 09/10/2016, 18:37 atoz112
  Ürün koduna göre denetimlere değer getirme IceMan7 20 900 12/07/2016, 16:46 yenginoglu


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya