Dcount ve Dlookup birlikte kullanımı.
Tarih
18/06/2012 14:37
Konu Sahibi
NesCafem
Yorumlar
8
Okunma
2357
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



NesCafem
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
02/10/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
16/11/2013,22:11
Çözüldü 
Bir sorguda Dlookup ile bulduğum değeri DCount ile saydrımam için gerekli komut için yardım edebilirmisiniz

Not : 1- "Expression builder" kısmında işlem yapıyorum.
2- Dlookup ile bulunan değerin formatı "sayı"

Test bölümüne EKIP-NO kolonundaki 8001'den kaç tane var bulup yazdırmam gerekiyor.
8001'i DCount'ta direk yazarsam sorun yok, Dlookup ile bulup eklersem çalışmıyor. 8001 dinamik olduğu için yani değişken olduğu için o satıra gelen datayı bulup yazdımam gerekli.


resim

Teşekkürler.
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Örnek ekleyiniz. Yardımcı olmaya çalışalım.
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


NesCafem
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
02/10/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
16/11/2013,22:11
Çözüldü 
Yabancı bir ülkedeyim interntim yetersiz dosya yükleyemiyorum .
Yukarıdaki resimde detaylı olarak anlatmaya çalıştım. Test kolonunun her hücresine Ekip-no kolonunda karşılık gelen değerin kaç tane olduğunu Ekip-no kolonunda sayıp yazacak.
Örnek Test kolonunun 1 hücesine Ekip-no kolonunda 8001 karşılık geliyor, ekip-no kolonunda kaç tane 8001 olduğunu bulup test1 hücresine yazacak.


Test kolonunun 5 hücesine Ekip-no kolonunda 8002 karşılık geliyor, ekip-no kolonunda kaç tane 8002 olduğunu bulup test5 hücresine yazacak.
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:02
Çözüldü 
Me.test5 = Nz(DCount(DLookup("[EKIP-NO]", "[EKİP_TABLOADI]", "[ID]= [Formlar]![FORMADI].[ID]"), 0))
bunu kendine uyarla,burda form,tablo adı ve alan adlarını kendine göre yazmalısın
Cevapla


NesCafem
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
02/10/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
16/11/2013,22:11
Çözüldü 
Cevap için çok teşekkürler öncelikle

Fazla bilgim olmadığından olsa gerek kırmızılı yerleri anlayamadım.

Me.test5 = Nz(DCount(DLookup("[EKIP-NO]", "[SORGU-QUERY]", "[ID]= [Formlar]![FORMADI].[ID]"), 0))
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:02
Çözüldü 
siz örnek eklemediğniz için forma aldıgımızı düşündüm
ID = tabloda karşılık gelen ID si
formadı:formadı
ıd=forma karşılık gelen ID si
şöyle düşünün
forma test5 adında bir metin kutusuna ,sorgu-query adındaki Ekipno isimli alanı al ve say
şart ne ? şart tablodaki ID ve sogudaki ID nosu eşit olanları al ,bilmem anlatabildimmi Img-grin
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Aşırı CPU Kullanımı siyahca 17 273 Dün, 17:11 siyahca
Brick Microsoft Access Yüklü Olmayan Bilgisayarlarda Access Kullanımı (Runtime) OFA 4 353 20/06/2016, 14:47 OFA
  iç içe if kullanımı Kardeşpayı 7 427 24/05/2016, 14:56 Kardeşpayı
  sorgu içinde koşul içeren ifade kullanımı uguruygar 4 289 20/05/2016, 00:09 ozanakkaya
Question DLookUp Fonksyonunda Hata Akifff 5 310 11/05/2016, 17:52 Akifff


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya