DCount fonksiyonu
Tarih
22/01/2010 13:19
Konu Sahibi
mumcos
Yorumlar
5
Okunma
2234
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mumcos
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
selam herkese;
yeni bir sorumla yine buradayim:-)
Belirli bir ögrenciye ait raporun altkisminda ( ki raporum yoklama bilgilerini gösteriyor) kac gün gelmememis ve bunun kac günü özürlü olarak göstermek istiyorum... bukonuda yardimci olabilirmisiniz acep?
raporun görüntüsünü yolluyorum..
tesekkür ederim


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Konunun linkini gönderiyorum Img-grin

DSum ve Sum İşlevi 
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
Bugün,00:25
Çözüldü 
Genel bir açıklama olsun niyetiyle;

Ortalama
DAvg("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

KayıtSay
DCount("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

ilk kayıt
DFirst("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

Son kayıt
DLast ("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

KayıtBul
Dlookup ("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

Enbüyük
DMax("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

EnKüçük
DMin("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

Toplam
Dsum ("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
ayrı ayrı sorgu yap ve Zustand alanının ölçütüne Anwesend yazarsan
sadece Anwesend olanlar süzülür ve bu sorgunun adının sorgu1 olduğunu düşünürsek
=DCount("[Zustand]";"Sorgu1")
.. yazarak Anwesend olanları saydırabilirsin. ,tam tersi ile diğerini,
Dsum yazarak toplatabilirsin(tabi toplatabilmek için bu alan sayı olması lazım burda metin)
Cevapla


Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
sorun çözüldümü. geri bildirim yapın.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


mumcos
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
cok tesekkür ederim,sorun hallolmustur..
tekrar görüsmek ümidiyle
Berlin den Selamlar
mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  SUM fonksiyonu 6246386 1 225 15/03/2016, 12:32 C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü iif fonksiyonu hatası yenginoglu 7 1.960 05/02/2016, 01:05 yenginoglu
Çözüldü Form Üzerine Timer Fonksiyonu İle Veri Kontrolü salim.ekiz 12 976 21/12/2015, 22:56 salim.ekiz
Çözüldü Mid Fonksiyonu Forceful 3 715 30/03/2015, 10:22 Forceful
Çözüldü DCount tarih parametresi hakkında mengene2 3 1.406 02/12/2014, 08:14 mengene2


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya