Datagridview Yenileme Sorunu
Tarih
07/02/2011 03:48
Konu Sahibi
bodabas57
Yorumlar
13
Okunma
7959
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



bodabas57
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
Veritabanına kayıt ekeleme ve güncelleme işlemlerini yaptım ancak bu yaptığım çalışmaları ancak kapatıp açtığımda görebiliyorum.

Veri güncellendiğinde Datagridview güncelleştirmeyi görmeyi nasıl sağlayabilirim ?
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
güncelleme makrosu oluştursanız ve uygun bir yere bağlasanız olur mu diye düşünüyorum.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
30/11/2016,17:15
Çözüldü 
Visual Basicde verileri işlemek için Data nesnesi kullandıysanız diğer vt nesneleriniz(text,combo,listbox datagrid) için güncelleştirme kodu

Data1.Refresh

DataGrid Nesnesinde anlık değişiklikleri bu şekilde görebilirsiniz.
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla


bodabas57
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
Malesef listboxda olmuyor dediğiniz
name 'data1' is not declared hatası veriyor.
data1.refresh() yazmıştım olmadı lütfen yardım edin
Cevapla


Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
30/11/2016,17:15
Çözüldü 
örnek eklerseniz bakabilirim
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:bodabas57
Text1 deki verileri kayıt yaparken List1 de güncellemek için aşağıdaki şekilde yazınız.

Visual Basic Code
List1.List(List1.ListIndex) = Text1.Text

Sildiğiniz zamanda güncellemek için aşağıdaki şekilde yazmanız gerekir.

Visual Basic Code
List1.RemoveItem (List1.ListIndex)

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Vb.net print formunda alt satıra geçme sorunu alican60 2 94 23/11/2016, 20:33 alican60
  DataGridView Veri Güncelleme emir ustaoğlu 8 233 11/10/2016, 00:30 emir ustaoğlu
  DataGridView dan Excele Veri Gönderme emir ustaoğlu 2 261 31/08/2016, 15:33 emir ustaoğlu
Çözüldü Vb de SETUP Sorunu hatice.haa 3 724 14/06/2015, 18:33 hatice.haa
Çözüldü Datagridview Veri Okuma İşlemleri Yardım 47terminator 12 3.000 24/05/2014, 18:48 47terminator


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya