Datagridview içindeki hücrelerin değeri değiştiğinde toplam tutarının otomatik değişmesi
Tarih
05/03/2014 23:45
Konu Sahibi
umutakkaya
Yorumlar
11
Okunma
3580
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
Çözüldü 
Merhabalar;
VbNETteki
1-Form üzerinde bir Dadagridview nesnem var.
2.Bu nesne verilerini data.mde den alıyor.

Esas mesele şimdi;
Bu datagrid viewde 1 den 30 a kadar sütun var
ve de "toplam" sütunu var.

Datagriview üzerindeki bu 1-30 arasındaki alanlardan herhangi birine bir değer yazınca yada herhangi birindeki rakamı silince satırdaki 1-30 arasındaki değerlerin toplamını bu satırın en sonundaki toplam değerine yazsın.

!!! Bu 1-30 arasındaki sütunlara metin yazınca Toplama işlem HATA vermesin örneğin ben 13. sütuna "Gelmedi" yazınca HATA VERMESİN Toplam değeri rakamsal olan hücrelerin toplamını vermeye devam etsin.Yada bu 1-30 sütunun hepsi "rakam değilse" Toplam değerimiz ="0" sıfır olsun.
Yani kısaca excelde nasıl A1:A30 ARALIĞINI TOPLATMA YAPIYOR İSEK BURDA DA DATAGRİDVİEWDE HESAPLATMA YAPTIRALIM.Bu konuda yardımlarınız beklerim, Selamlar...
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.848
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,17:42
Örneğinizi eklermisiniz...
Please return your positive or negative ...
Cevapla


umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22

.rar   PUANTAJ.rar (Dosya Boyutu: 186,1 KB / İndirme Sayısı: 35) SAYIN POWER HOCAM;
ÖRNEK EKTE.

Yapmak istediklerim;
1-Her bir hücreye metin yada sayı girebilmeliyim
2-Her hücre değeri değiştiğinde bu hücrelerden sayı değerli olanları satırın sonundaki toplam hücresine yazsın istiyorum.

3-Ha birde bu form açıldığında sütun genişlikleri ayarlansın günlerin sütun genişliklerini belli bir ölçüye ayarlabilmeliyiz.
Cevapla


umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
Öğrendim ki;
GridView işlem yapmak için değildir, veriyi kullanıcıya göstermek içindir.

Maksadım şuydu: Ben datagridview'i sürekli forma benzettim. Mic.Access Sürekli Formlarında yaptırabildiğim işlemleri D.V.Grid de uygulanabilirmiydi. Galiba ben Mic.Access Sürekli Formlarına uygun bir uygulama arayacağım....
Cevapla


umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
Bir yanıt veren yok mu?
Cevapla


drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Nasıl bir proje yapmak istiyorsun, örnek verirsen, bende sana bir örnekle cevap veririm
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  DataGridView Veri Güncelleme emir ustaoğlu 8 243 11/10/2016, 00:30 emir ustaoğlu
  DataGridView dan Excele Veri Gönderme emir ustaoğlu 2 263 31/08/2016, 15:33 emir ustaoğlu
Çözüldü ComboBoxtaki Degeri Kullanarak TextBoxa Veritabanından Veri Çekme (Resimli) Acil Yrdm Metlesshade 12 1.252 21/01/2016, 15:11 Metlesshade
Çözüldü Datagridview Veri Okuma İşlemleri Yardım 47terminator 12 3.010 24/05/2014, 18:48 47terminator
Çözüldü Datagridview üzerinden kayıt güncelleme Hakkında umutakkaya 3 1.280 04/05/2014, 16:31 umutakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya