DataGridView de
Tarih
09/02/2012 21:42
Konu Sahibi
emremzrk
Yorumlar
10
Okunma
2384
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



emremzrk
Üye
Kullanici Avatari
Üye
19
4
03/01/2012
0
Ankara
Ofis 2007
20/05/2012,22:06
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar ,
Bir Sorum Olacak

Programın Veritabanı ve dataGridView görüntüsü Ektedir . Personel Tablosunu dataGridView de görüntüleme yaptırmak istiyorum fakat personel tablosunda yönetim kısmında yazan değeri yönetimler tablosuna gidip kimlik kısmı ile aynı ise yönetimler tablosundaki yönetim kısmını yazmasını istiyorum.Ben Aşağıdaki kodları kullanıyorum burada nasıl bir Kod Kullanmam gerekiyor? Şimdiden Teşekkürler


baglanti.Open()
If ComboBox1.Text = "Hepsi" Then


gecici_tablo.Clear()
Dim guc As New OleDbDataAdapter("select * from personel where Adi_soyadi like '%" & TextBox1.Text & "%'", baglanti)

guc.Fill(gecici_tablo, "personel")
dataGridView1.DataSource = gecici_tablo
dataGridView1.DataMember = "personel"
guc.Dispose()



Else
Dim sql, emre As String
Sql = "select * from yonetimler where yonetim='" & ComboBox1.Text & "'"
Dim komut As New System.Data.OleDb.OleDbCommand(sql, baglanti)
Dim veri_okuyucu As Data.OleDb.OleDbDataReader
veri_okuyucu = komut.ExecuteReader

While (veri_okuyucu.Read())

emre = veri_okuyucu("kimlik")
gecici_tablo.Clear()
Dim guc As New OleDbDataAdapter("select * from personel where yonetim='" & emre & "' and Adi_soyadi like '%" & TextBox1.Text & "%'", baglanti)

guc.Fill(gecici_tablo, "Personel")
dataGridView1.DataSource = gecici_tablo
dataGridView1.DataMember = "Personel"
guc.Dispose()

End While

End If

baglanti.Close()
resim
Cevapla


mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
20/09/2016,22:03
Çözüldü 
örnegi eklerseniz daha kolay yardımcı oluruz.
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla


emremzrk
Üye
Kullanici Avatari
Üye
19
4
03/01/2012
0
Ankara
Ofis 2007
20/05/2012,22:06
Çözüldü 
Programın Bir Bölümü Ektedir.
Teşekkürler.

Ek Dosyalar
Yeni.rar
[138 KB]
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
Dün,00:25
Çözüldü 
yonetimler tablosunda yonetim değerini gridde görmek mi istiyorsunuz ?

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Private Sub button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles button2.Click
Call Suz()
End Sub
Private Sub Suz()
Dim strSQL As String = "SELECT Personel.personelid, yonetimler.yonetim, Personel.tc, " & _
"Personel.adi_soyadi, Personel.dogum_tar, Personel.ise_giris, Personel.statu " & _
"FROM " & _
"(Personel LEFT OUTER JOIN yonetimler ON Personel.yonetim = yonetimler.Kimlik) " & _
"WHERE (Personel.adi_soyadi like '%" & TextBox1.Text & "%') " & _
"AND (yonetimler.yonetim like '%" & IIf(ComboBox1.Text = "Hepsi", "", ComboBox1.Text) & "%' )"
baglanti.Open()
gecici_tablo.Clear()
Dim guc As New OleDbDataAdapter(strSQL, baglanti)
guc.Fill(gecici_tablo, "personel")
dataGridView1.DataSource = gecici_tablo
dataGridView1.DataMember = "personel"
guc.Dispose()
baglanti.Close()
End Sub

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


emremzrk
Üye
Kullanici Avatari
Üye
19
4
03/01/2012
0
Ankara
Ofis 2007
20/05/2012,22:06
Çözüldü 
Teşekkür Ederim Yanıtladığın İçin fakat şu satırda
14 guc.Fill(gecici_tablo, "personel")
İfadede tür uyuşmazlığı. diye bır hata aldım bu işte yeni olduğum için çözemedim.
10. satırda "AND (yonetimler.yonetim like '%" & IIf(ComboBox1.Text = "Hepsi", "", ComboBox1.Text) & "%' )" kırımızı kısımda ComboBox1 de yazanlar yönetim isimleri, veritabanında olanlar kimlik kısmındaki sayılar sorun burdan mı kaynalanıyor acaba ?
Teşekkürler
İyi Çalışmlar
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
Dün,00:25
Çözüldü 
Evet , yazmayı unuttum. personel tablosundaki yonetim alanının veri türü SAYI olmalı.
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  DataGridView Veri Güncelleme emir ustaoğlu 8 243 11/10/2016, 00:30 emir ustaoğlu
  DataGridView dan Excele Veri Gönderme emir ustaoğlu 2 263 31/08/2016, 15:33 emir ustaoğlu
Çözüldü Datagridview Veri Okuma İşlemleri Yardım 47terminator 12 3.010 24/05/2014, 18:48 47terminator
Çözüldü Datagridview üzerinden kayıt güncelleme Hakkında umutakkaya 3 1.280 04/05/2014, 16:31 umutakkaya
Çözüldü Combobox ile DataGridview (Access Veritabanı) Sorgusu chevy 19 6.285 12/04/2014, 23:49 chevy


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya