DataGrid Filtreleme
Tarih
04/09/2013 12:58
Konu Sahibi
Mecnun24
Yorumlar
2
Okunma
1897
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Mecnun24
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
F.... G....
207
28/02/2010
84
Denizli
Ofis 2003
Dün,10:16
Merhabalar, Vb.nette çok yeniyim. Ekteki deneme çalışmasında data griddeki veriyi comboboxta seçilene göre filtrelemek, boş isede tüm kayıtları listelemek istiyorum. Biraz araştırdım fakat kodları kendime uyarlamakta sıkıntı çekiyorum. Sorgu ile veriyi sağlayıp comboboxa göre filtreledikten sonra sorguyu data gride veri kaynağı olarak göstermek için gerekli kod konusunda yardım edermisiniz ?
-Bindingsource ilede yapılabiliyormuş sanırım. ve birde datarows yoluyla. ancak sorgu yolu ile olursa çok sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   Deneme.rar (Dosya Boyutu: 170,86 KB / İndirme Sayısı: 32)
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Merhaba;
Ben başka bir konu hakkında araştırma yaparken aşağıdaki videoyu izlediğimde sizin probleminiz aklıma geldi.
Bu videodakileri izleyerek sizin projenize uyguladığımda birkaç detay dışında istediklerinizi ekli örnekte yapabildim.
Birkaç değişiklik yani benim yapmayı beceremediğim;
Combobox1 içindeki adi verilerini sabitliyemedim. Bu nedenlede videodaki gibi bir textbox içine kendinizin yazacağı bir isim verisi ile İsimdenAra dediğinizde istediğiniz filtrelemeyi sorgu ile yapıyor.
Ben bu acemiliğimle bu kadarını yaptıysam eminim siz videoyu izleyerek combobox1 içindeki verileri sabit tutup istediğinizi tam olarak yapabilirsiniz. Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   direnist-Deneme.rar (Dosya Boyutu: 182,14 KB / İndirme Sayısı: 38)
Cevapla


Mecnun24
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
F.... G....
207
28/02/2010
84
Denizli
Ofis 2003
Dün,10:16
ilginize çok teşekkürler. Acemilikte sizinle yarışabilirim inanın. Video gerçekten çok güzel bir fikir verdi bana. En azından sorgu ile bunu yapmanın bir yolunu bulana kadar gerekeni yapar.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  access' teki tablolardaki gibi filtreleme yapılabilir mi? ramazanemrullah 1 209 30/05/2016, 09:24 C*e*l*o*y*c*e
  Vb sql excel gibi filtreleme. Ahmed Ahmed 11 1.135 05/12/2015, 22:34 Ahmed Ahmed
Exclamation Datagrid'teki yazılan tarihi formda gösterme cosmasa123 1 366 23/03/2015, 09:23 alpeki99
  Access-DataGrid-Relationship osmanseylan 5 772 24/12/2014, 17:26 osmanseylan
  Datagrid Liste Oluşturma - 2 drummers 0 818 28/10/2014, 18:43 drummers


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya