DataGrid Filtreleme
Tarih
04/09/2013 12:58
Konu Sahibi
Mecnun24
Yorumlar
2
Okunma
1929
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Mecnun24
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
F.... G....
245
28/02/2010
89
Denizli
Ofis 2003
02/01/2017,20:11
Sponsor Reklam
Merhabalar, Vb.nette çok yeniyim. Ekteki deneme çalışmasında data griddeki veriyi comboboxta seçilene göre filtrelemek, boş isede tüm kayıtları listelemek istiyorum. Biraz araştırdım fakat kodları kendime uyarlamakta sıkıntı çekiyorum. Sorgu ile veriyi sağlayıp comboboxa göre filtreledikten sonra sorguyu data gride veri kaynağı olarak göstermek için gerekli kod konusunda yardım edermisiniz ?
-Bindingsource ilede yapılabiliyormuş sanırım. ve birde datarows yoluyla. ancak sorgu yolu ile olursa çok sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   Deneme.rar (Dosya Boyutu: 170,86 KB / İndirme Sayısı: 32)
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,10:32
Merhaba;
Ben başka bir konu hakkında araştırma yaparken aşağıdaki videoyu izlediğimde sizin probleminiz aklıma geldi.
Bu videodakileri izleyerek sizin projenize uyguladığımda birkaç detay dışında istediklerinizi ekli örnekte yapabildim.
Birkaç değişiklik yani benim yapmayı beceremediğim;
Combobox1 içindeki adi verilerini sabitliyemedim. Bu nedenlede videodaki gibi bir textbox içine kendinizin yazacağı bir isim verisi ile İsimdenAra dediğinizde istediğiniz filtrelemeyi sorgu ile yapıyor.
Ben bu acemiliğimle bu kadarını yaptıysam eminim siz videoyu izleyerek combobox1 içindeki verileri sabit tutup istediğinizi tam olarak yapabilirsiniz. Img-grin



Ek Dosyalar
.rar   direnist-Deneme.rar (Dosya Boyutu: 182,14 KB / İndirme Sayısı: 38)
Cevapla

Mecnun24
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
F.... G....
245
28/02/2010
89
Denizli
Ofis 2003
02/01/2017,20:11
Sponsor Reklam
ilginize çok teşekkürler. Acemilikte sizinle yarışabilirim inanın. Video gerçekten çok güzel bir fikir verdi bana. En azından sorgu ile bunu yapmanın bir yolunu bulana kadar gerekeni yapar.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  access' teki tablolardaki gibi filtreleme yapılabilir mi? ramazanemrullah 1 255 30/05/2016, 09:24 C*e*l*o*y*c*e
  Vb sql excel gibi filtreleme. Ahmed Ahmed 11 1.196 05/12/2015, 22:34 Ahmed Ahmed
Exclamation Datagrid'teki yazılan tarihi formda gösterme cosmasa123 1 388 23/03/2015, 09:23 alpeki99
  Access-DataGrid-Relationship osmanseylan 5 796 24/12/2014, 17:26 osmanseylan
  Datagrid Liste Oluşturma - 2 drummers 0 831 28/10/2014, 18:43 drummers


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya